Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Σπαρτιάτες: Τι θα γίνει με τις έδρες τους στη Βουλή αν ακυρωθεί η εκλογή τους

Εκλογές 2023 – Σπαρτιάτες: Τι θα γίνει με τις έδρες τους στη Βουλή αν ακυρωθεί η εκλογή τους

Ο καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Παπασπύρου, μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News”, για το νομικό πλαίσιο που αφορά το μπλόκο στο κόμμα “Σπαρτιάτες“, λόγω του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο καθηγητής Νομικής Σχολής Αθηνών, Νίκος Παπασπύρου, αναφέρθηκε στο εάν θα μπορούσε να ακυρωθεί η εκλογή του κόμματος λόγω της σύνδεσής του με τον Ηλία Κασιδιάρη.

«Εάν υπάρχουν στοιχεία που να στοιχειοθετούν τέτοια σύνδεση, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, κατόπιν ενστάσεως οποιουδήποτε εκλογέα στις περιφέρειες που έχουν εκλέξει βουλευτές μπορεί να προβεί στην ακύρωση της εκλογής αυτής. Εάν αποδειχτεί πως ελέγχει τους βουλευτές αυτού του κόμματος ή τους μισούς, τότε ναι, αυτό είναι προφανές στοιχείο ότι ασκεί διοίκηση, έστω εν μέρει. Εφόσον πειστεί το δικαστήριο μόνο τότε θα το ακυρώσει».

Eρωτηθείς για τι θα συμβεί σε περίπτωση που το ακροδεξιό κόμμα απέκρυψε την σχέση με τον καταδικασθέντα για εγκληματική οργάνωση ο κ. Παπασπύρου διευκρίνισε ότι θα ακυρώσει την εκλογή των βουλευτών για τους οποίους θα ασκηθεί ένσταση -ενδεχομένως και τους δώδεκα- και οι έδρες θα διατεθούν στους βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων.

«Δεν έχει παραβιαστεί η διαδικασία των εκλογών για να πάμε σε εκλογές. Θα ήταν προσβολή στο αποτέλεσμα των εκλογών», σημείωσε ο καθηγητής Νομικής Αθηνών.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις