Πολιτική

Εκλογές 2023: Στις 5 Μαΐου ο Άρειος Πάγος αποφασίζει για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 5 Μαΐου ο Άρειος Πάγος αναμένεται να αποφασίσει για τον κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και κατά πόσο θα επιτραπεί στον καταδικασμένο πρώην βουλευτή να συμμετέχει στις εκλογές του Μαΐου. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, στις στις 5 Μαΐου το Α1 πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου θα ανακοινώσει τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις επικείμενες εκλογές, με το ενδιαφέρον όλων να στρέφεται στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και κρατείται στις φυλακές Δομοκού.

Σημειώνεται πως μόνο οι δικαστές του πολιτικού τμήματος είναι αρμόδιοι για να ανακηρύξουν τα κόμματα βάσει των τελευταίων νομοθετικών διατάξεων, σύμφωνα με τις οποίες απαγορεύεται να κατέβουν υποψήφιοι στις εκλογές επικεφαλής που έχουν καταδικαστεί για αδικήματα, μεταξύ αυτών και η διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ίδια ώρα μέχρι τις 2 Μαΐου θα πρέπει να έχουν υποβληθεί στον Άρειο Πάγο όλες οι υποψηφιότητες, για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, ενώ δύο ημέρες πριν τα κόμματα που επιθυμούν να κατέβουν στις εκλογές θα πρέπει να έχουν καταθέσει το όνομα και το σήμα τους.

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον γενικό διευθυντή της UNESCO: Στο επίκεντρο η επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα
Το τετ α τετ στο Μαξίμου και η αναφορά του πρωθυπουργού στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και στις δύο νέες ελληνικές εγγραφές στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς
Κυριάκος Μητσοτάκης και Καλέντ Αλ-Ανανί
 «Καρφιά» Πιερρακάκη στην ΕΛΑΣ: «Έχουν αξεπέραστο know-how στο πώς να διώχνουν επενδύσεις»
Η αιχμηρή απάντηση του υπουργείου Οικονομικών στον τομεάρχη του νέου κόμματος Τσίπρα για τον «φορολογικό παράδεισο» - «Το κόστος αυτής της εμπειρίας το πλήρωσαν πολύ ακριβά όλοι οι Έλληνες»
Πιερρακάκης και Κουτεντάκης 5
ΕΛΑΣ: Σφοδρή επίθεση σε Μαρινάκη – «Θέλει να αφήσει τους ανέργους χωρίς δίχτυ προστασίας»
Αντίδραση της ΕΛ.Α.Σ. στην πρόταση Μαρινάκη για δίμηνο επίδομα ανεργίας - Κατηγορεί την κυβέρνηση για κοινωνικά ανάλγητη πολιτική και προειδοποιεί για περαιτέρω αποδυνάμωση του κοινωνικού κράτους
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα
Μηνύματα Μητσοτάκη στην Τουρκία από το Καστελόριζο – Ο γεωπολιτικός συμβολισμός της επίσκεψης και οι αντιδράσεις στην Άγκυρα
Διεθνές Δίκαιο, αμυντική θωράκιση και θαλάσσιες ζώνες στις «κόκκινες γραμμές» της Αθήνας - Η Άγκυρα ανεβάζει τους τόνους και τουρκικά MME μιλούν για «μήνυμα από απόσταση 2 χιλιομέτρων»
Κυριάκος Μητσοτάκης 27