Πολιτική

Εκλογές 2023: Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή για τις ενστάσεις για τους απόδημους

Συνεδριάζει η Διακομματική Επιτροπή με θέμα την εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εσωτερικών και η συγκεκριμένη Διακομματική Επιτροπή συγκροτήθηκε τη Δευτέρα, με σχετική απόφαση της υπουργού Εσωτερικών.

Στην Επιτροπή μετέχει η υπουργός Εσωτερικών, ως πρόεδρος, την οποία αναπληρώνει σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος, σύμφωνα με την παρ. 1στ του προοιμίου της παρούσας, ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης, Μιχάλης Σταυριανουδάκης.

Η Επιτροπή έχει αποφασιστική αρμοδιότητα και έργο της είναι η εξέταση ενστάσεων επί απορριπτικών αποφάσεων εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού, για τις οποίες δεν ακολουθήθηκε η διαδικασία της παρ. 5 του άρθρου 2 του ν. 4648/2019, ο έλεγχος συγκεκριμένων αιτήσεων κατόπιν αιτήματος μέλους ή μελών της Επιτροπής, καθώς και ο δειγματοληπτικός έλεγχος των αιτήσεων που έγιναν αποδεκτές κατά την παρ. 3 του ως άνω άρθρου.

Έργο της Γραμματείας της Επιτροπής είναι η προετοιμασία των εισηγήσεων, η λήψη και διαβίβαση των αιτήσεων, η τήρηση πρακτικών, η αρχειοθέτηση και ταξινόμηση όλων των εγγράφων της Επιτροπής καθώς και κάθε άλλη απαιτούμενη εργασία για την εύρυθμη λειτουργίας της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Άδωνις Γεωργιάδης για νέα καταγγελία πρώην συνεργάτη της Ζωής Κωνσταντοπούλου: «Στοχοποίηση και απλήρωτη εργασία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας είχε δώσει νωρίτερα στη δημοσιότητα τα μηνύματα που έστειλε στον αρχηγό της ΕΛΑΣ για την υπόθεση της μήνυσης εναντίον του υπουργού Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 8
Μαρία Καρυστιανού για Τέμπη: Επέδωσα εξώδικο για να οριστούν οι κατάλληλοι ιατροδικαστές για τη σορό του παιδιού μου
«Τοξικολογικές εξετάσεις στα παιδιά μας δεν έγιναν παρόλο που αυτό απαιτούν ρητά όλα τα διεθνή πρωτόκολλα», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 43
Μητσοτάκης για Γλύκατζη-Αρβελέρ: Αποχαιρετούμε με συγκίνηση την κοσμοπολίτισσα της σκέψης με την ελληνική καρδιά
«Μας αφήνει πανάκριβη κληρονομιά, το έργο και τις σκέψεις της», επισημαίνει ο πρωθυπουργός στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια της κορυφαίας ιστορικού
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κόντρα Καραγκούνη με Κωνσταντοπούλου στη Βουλή για την τραγωδία στη «Βιολάντα»: «Εμπλέκεται η κυβέρνηση»
Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε 1.218 ελέγχους το 2025 στην περιοχή των Τρικάλων και τέσσερις στην μπισκοτοβιομηχανία - Η πρόεδρος της Πλεύσης μίλησε για «χαρακτηριστικά συγκάλυψης» και εμπλοκή πολιτικών προσώπων
Ζωή Κωνσταντοπούλου