Πολιτική

Εκλογές 2023: Συνεδριάζει σήμερα η διακομματική επιτροπή για αναβολή του ντιμπέιτ – Το παρασκήνιο στη «σκιά» της τραγωδίας στην Πύλο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το εθνικό πένθος για την ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Πύλου βάζει μια «άνω τελεία» στην προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων, ενώ όπως όλα δείχνουν, οδηγεί και σε αναβολή ή τελικώς και σε ματαίωση του ντιμπέιτ των πέντε πολιτικών αρχηγών.

Σήμερα το πρωί στις 11:00 συνεδριάζει εκτάκτως η Διακομματική Επιτροπή για το ντιμπέιτ και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου αποφασίζεται, με ομοφωνία, να μη διεξαχθεί σήμερα η τηλεοπτική αναμέτρηση.

Δεδομένου ωστόσο ότι μένουν μόνο 10 ημέρες για τη διεξαγωγή των εκλογών και τα κόμματα έχουν σφιχτό προεκλογικό πρόγραμμα, με προγραμματισμένες ανοιχτές συγκεντρώσεις την τελευταία εβδομάδα, δεν θα ήταν έκπληξη αν τελικώς το ντιμπέιτ ματαιωνόταν.

Αυτός ήταν και ο λόγος που κόμματα της αντιπολίτευσης, παρ’ ότι δήλωναν προβληματισμένα για το αν πρέπει το πρόγραμμα να ακολουθηθεί κατά γράμμα, ωστόσο ήταν επιφυλακτικά στο να θέσουν θέμα αναβολής.

Το τριήμερο εθνικό πένθος πάντως που κήρυξε ο Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς, και το οποίο λήγει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, δεν άφησε περιθώρια.

Αναστολή προεκλογικών δραστηριοτήτων

Ήδη, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου η ΝΔ γνωστοποίησε την απόφαση της να παγώσει κάθε προεκλογική δραστηριότητα τις επόμενες τρεις ημέρες.

«Μετά την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, λόγω του τραγικού ναυαγίου που συνέβη σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, η Νέα Δημοκρατία αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του κόμματος κατά τη διάρκεια του εθνικού πένθους» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Πειραιώς.

Νωρίτερα το βράδυ, η Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι εφόσον τεθεί τέτοιο θέμα, η Κουμουνδούρου είναι πρόθυμη να αλλάξει το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου το ντιμπέιτ να γίνει μετά τη λήξη του εθνικού πένθους, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε όλες τις προεκλογικές εκδηλώσεις.

Κινητοποίηση στην Πειραιώς

Στην Πειραιώς υπήρξε κινητοποίηση από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό το πολύνεκρο ναυάγιο. Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη μετέβη στην Καλαμάτα κλιμάκιο του κόμματος, αποτελούμενο από τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Παύλο Μαρινάκη, την υποψήφια Βουλευτή – πρώην υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη, τον Συντονιστή Διαγραμματειακού Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, τη Γραμματέα Ποιότητας Ζωής & Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, τους υποψήφιους Βουλευτές Μεσσηνίας και άλλα κομματικά στελέχη.

Ο σχεδιασμός Μητσοτάκη

Σύμφωνα με στελέχη της Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εφόσον λάβει στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ψήφο εμπιστοσύνης για να αναλάβει ξανά τα ηνία της διακυβέρνησης, θα θέσει το μεταναστευτικό σε όλα τα φόρα που θα μετάσχει το επόμενο διάστημα, επιμένοντας στην ανάγκη ευρωπαϊκής συνεκτικής πολιτικής για το θέμα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Διονύσης Τεμπονέρας παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ – «Συμπορευόμαστε με την πολιτική πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα»
«Ο Αλέξης Τσίπρας το έχει πράξει επιτυχημένα στο παρελθόν. Είναι ανάγκη να τον υποστηρίξουμε για να το επαναλάβει και πάλι, για να μείνει ζωντανή η μεγάλη αυτή "Υπόθεση"»
Ο Διονύσης Τεμπονέρας 29
Κύκλοι Καρυστιανού κατά Λιάγκα: Στην εκδήλωση της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» είδε μόνο γραφικούς και ψεκασμένους
«Θα τον συμβουλεύαμε να μην αναφέρει στον αέρα ότι παρακολούθησε μόλις για ένα τέταρτο, μία δίωρη πολιτική εκδήλωση, την οποία σχολίαζε επί μισή ώρα στο πρωϊνάδικό του»
Μαρία Καρυστιανού 80
Μαρία Γρατσία: «Υπάρχουν γονείς και τραυματίες των Τεμπών οι οποίοι υπέγραψαν ως ιδρυτικά μέλη του κόμματος της Καρυστιανού»
«Οι αναφορές οι οποίες κάνουν μνεία ακραίων προσεγγίσεων είναι άτοπες και καθόλα αβάσιμες, κριτήριο λοιπόν δεν είναι ούτε το Δεξιά ούτε το Αριστερά», είπε η δικηγόρος
Γρατσια
«Κανένας αιφνιδιασμός της Κοβέσι» - Η απάντηση του υπουργείου Δικαιοσύνης στην επιστολή διαμαρτυρίας για την τροπολογία για τα πολιτικά πρόσωπα
Η απάντηση του υπουργείου ήρθε μετά την επιστολή που έστειλε η Εισαγγελέας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή καταγγέλλοντας «σοβαρές αμφιβολίες» για τη συνεργασία των ελληνικών αρχών
Λάουρα Κοβέσι 13