Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Ανασκευάζουν Δραγασάκης – Τσακαλώτος τα περί «κυβέρνησης ηττημένων»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε διευκρινιστικές δηλώσεις προχωρούν ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφορικά με τις χθεσινές τους τοποθετήσεις περί «κυβέρνησης ηττημένων» με ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο Γιάννης Δραγασάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει λόγο για νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές η οποία θα αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για σχηματισμό προοδευτικής διακυβέρνησης.

Η ανάρτηση του κ. Δραγασάκη έχει ως εξής: «Το αίτημα αλλαγής φουντώνει στην κοινωνία. Η νέα προοδευτική πλειοψηφία θα έχει καθήκον να απαλλάξει τη χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη & τη βαριά κληρονομιά του.

Η προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας μακράς πνοής είναι η μόνη εγγύηση γι’ αυτό, & η καθαρή νίκη του #ΣΥΡΙΖΑΠΣ στις εκλογές της 21ης Μάη είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τον σχηματισμό της. Όλα αυτά ειπώθηκαν απόλυτα καθαρά & αναλυτικά, εκ νέου, & σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.

Και πάλι, όμως, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ & τα όργανά του επιμένουν σε κατασκευασμένα αφηγήματα, ακριβώς γιατί βρίσκονται σε πανικό. Η “γραμμή” λοιπόν περί δήθεν “διαφωνιών” εντός του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ηττηθεί. Όπως θα ηττηθεί στην κάλπη ο κ. Μητσοτάκης. Η ΝΔ είναι απερχόμενη & το βράδυ των πρώτων εκλογών ο μηχανισμός της θα έχει σημαντικότερα ζητήματα να διαχειριστεί στο εσωτερικό της».

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκανε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που κατηγορεί την ΝΔ για προπαγανδιστικό μηχανισμό στα λεγόμενά του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Τσακαλώτος έχει ως εξής: Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της ΝΔ προσπαθεί από χθες να απομονώσει μια αποστροφή στην τηλεοπτική μου συζήτηση με τον κ. Μαγγηριάδη για να βγάλει συμπεράσματα που δεν ισχύουν.

Μεταξύ άλλων μιλήσαμε για συσχετισμούς και εκλογικά μαθηματικά. Εγώ απάντησα ότι μια συμμαχική κυβέρνηση με 49% θα είχε μεγαλύτερη νομιμοποίηση από μια αυτοδύναμη με 38% στις δεύτερες εκλογές.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό δεν είναι εφικτό ούτε μαθηματικά ούτε πολιτικά αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν βγει πρώτο κόμμα. Για αυτό όλοι παλεύουμε για αυτόν τον εντελώς εφικτό στόχο. Γιατί ο κ. Ανδρουλάκης έχει δηλώσει ότι θα συνεργαστεί μόνο με τον πρώτο. Έτσι αν δεν είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ η ίδια η πολιτική πραγματικότητα καθιστά μη πιθανή μια προοδευτική κυβέρνηση.

Άρα μόνο με καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας την επόμενη των εκλογών.Με αλλά λόγια μια καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναγκαία συνθήκη για να τελειώνουμε με το καθεστώς Μητσοτάκη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πηγές Προεδρίας της Δημοκρατίας: «Δεν υπάρχει πρωτόκολλο ή υποχρέωση για αποχαιρετιστήρια συνάντηση απερχόμενων πρέσβεων»
«Η αποχώρηση πρέσβη δεν είναι αντίστοιχη της κατάθεσης διαπιστευτηρίων κατά την έλευσή του - Κάποιοι πρέσβεις που αποχωρούν, αν θέλουν, ζητούν ακρόαση από την Προεδρία για να αποχαιρετήσουν τον Πρόεδρο»
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η νομοθετική διάταξη δεν αφορά τους μετανάστες που κοιμούνται στα διαμερίσματα αλλά τους ιδιοκτήτες και τους μισθωτές
«Η νομοθετική ρύθμιση αφορά αυτόν που κάνει τη μίσθωση, τον ιδιοκτήτη και τον μισθωτή, που νοικιάζει το διαμέρισμα και το μετατρέπει σε υπνωτήριο. Δεν θα πάμε να συλλάβουμε αυτούς που κοιμούνται σε αυτά»
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Κυβερνητικές πηγές: Στη σωστή κατεύθυνση τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των 27 για τις τιμές της ενέργειας
Τα συμπεράσματα κινούνται προς την κατεύθυνση που υποστήριξε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρώντας στο ευρωπαϊκό τραπέζι την ανάγκη για πρόσθετες παρεμβάσεις
Κυβερνητικές πηγές: Στη σωστή κατεύθυνση τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής των 27 για τις τιμές της ενέργειας 17
Καλά κρατεί η κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΕΛΑΣ: Η «εξαφάνιση» του Καρτερού και του Σιακαντάρη και η επιμονή του Γεωργόπουλου
Θέση στην άγρια κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των δύο κομμάτων της Κεντροαριστεράς, πήρε και ο Θύμιος Γεωργόπουλος, στέλεχος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης