Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Η ερμηνεία της «γκρίζας ζώνης» των ψηφοφόρων και ο προβληματισμός για ΚΚΕ και ΜεΡΑ25

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Η ερμηνεία της «γκρίζας ζώνης» των ψηφοφόρων και ο προβληματισμός για ΚΚΕ και ΜεΡΑ25

Τους ψηφοφόρους της γκρίζας ζώνης επιχειρούν να ερμηνεύσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία βλέπουν να υπάρχει ένα μπαράζ από δημοσκοπήσεις για τις εκλογές που τους εμφανίζουν μόνιμα στην δεύτερη θέση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι, ένα μεγάλο ποσοστό της γκρίζας ζώνης που προέρχεται από την ΝΔ και εμφανίζεται δυσαρεστημένο από τα σκάνδαλα διαφθοράς, τις υποκλοπές και το θέμα των Τεμπών, έχει πολλές πιθανότητες να μην ψηφίσει στις εκλογές ειδικά τώρα που τα περισσότερα εξωκοινοβουλευτικά κόμματα βρίσκονται εκτός εκλογικής μάχης.

Λένε ακόμα ότι οι ψηφοφόροι του Ηλία Κασιδιάρη, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το κόμμα του δεν θα μπορεί να κατέβει στις εκλογές, (οι ανακοινώσεις του Αρείου Πάγου αναμένεται να γίνουν σήμερα), δεν αποκλείεται να κατευθυνθούν προς την Ελληνική Λύση ή στο ΕΑΝ του Αναστασίου Κανελλόπουλου εάν τελικά του δοθεί το πράσινο φως.

Προβληματισμός για το ΚΚΕ και το ΜεΡΑ25

Την ίδια στιγμή ωστόσο τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός ότι ένα ποσοστό αριστερών ψηφοφόρων εμφανίζονται να κατευθύνονται προς το ΜεΡΑ 25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη αλλά και προς το ΚΚΕ, αποδυναμώνοντας έτσι την δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ.

Πάντως μετά την δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων -ύστερα από την προκήρυξη των εκλογών- στον ΣΥΡΙΖΑ σήμανε συναγερμός καθώς θεωρούν ότι θα πάνε μέχρι την κάλπη με την εικόνα του δεύτερου κόμματος.

Όπως είναι γνωστό, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν μάλιστα αίτημα προς τον Σύνδεσμο Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς να δίνονται στη δημοσιότητα τα πρωτογενή και αστάθμητα δεδομένα των ερευνών τους, θέτοντας με έμμεσο τρόπο θέμα διαφάνειας, το οποίο όμως δεν έγινε δεκτό.

Η κίνηση αυτή έγινε γιατί η ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται πεπεισμένη ότι κάποιες εταιρείες θα συνδράμουν με τον τρόπο τους το κυβερνών κόμμα. Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας προέβλεψε ότι «θα δούμε πολλά» σε αυτές τις εκλογές, και εκτός από «προβοκάτσιες», «αποστασίες» και «fake news», ενώ μίλησε και για «fake δημοσκοπήσεις».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις