Πολιτική

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Λίφτινγκ στην προεκλογική εκστρατεία – Τα πρόσωπα κλειδιά και τα target groups

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με βασική στόχευση να αναδείξουν όλα τα θέματα του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών ξεκινάει από σήμερα και επίσημα η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών.

Επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής είναι ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος θα συντονίζει τις κινήσεις που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να εμφανίσει μία καλύτερη εικόνα από αυτή που είχε στις εκλογές με την απλή αναλογική.

Ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Τετάρτης θα βρεθεί στην Νίκαια, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε πολύτιμες δυνάμεις στην κάλπη της απλής αναλογικής.

Η τακτική που θα ακολουθήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχει να κάνει με την προσέγγιση των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων, που εγκατέλειψαν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πρώτη κάλπη αντιδρώντας στην πολυφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι κινήσεις των συνεργατών του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα αφορούν στοχευμένα κοινά, ενώ θα γίνουν και κάποιες συγκεντρώσεις σε πόλεις που η διαφορά ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο κόμμα ή το δεύτερο και το τρίτο είναι μικρή.

Παράλληλα, στον σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας θα συνεισφέρει από σήμερα και ο πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο οποίος θα παρακολουθεί στενά και τις δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τα επόμενα εικοσιτετράωρα αναμένεται να αναδείξει το θέμα που έχει προκύψει με τον ΕΦΚΑ, όπου χιλιάδες οφειλέτες θα βρεθούν απέναντι σε έκτακτα αιφνιδιαστικά μέτρα που αφορούν όλους τους οφειλέτες και ιδιαίτερα όσους χρωστούν μικρά ποσά. Και αυτό γιατί η αντίληψη που επικρατεί είναι ότι πιο εύκολα μπορεί να εισπράξει το ΚΕΑΟ (Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών) τις μικρές οφειλές από τις μεγαλύτερες ώστε να μπει ζεστό χρήμα στα ταμεία.

Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση, καθώς το χρέος προς τον ΕΦΚΑ ξεπερνά τα 45 δισεκατομμύρια ποσό που μελλοντικά μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Το πόθεν έσχες του Αλέξη Τσίπρα: Τα δύο νέα ακίνητα στον Διόνυσο με γονική παροχή και το οικόπεδο στην Άρτα
Στα λοιπά περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνεται μοτοσυκλέτα 650 κυβικών εκατοστών, η οποία εξακολουθεί να δηλώνεται από προηγούμενα έτη ενώ διατηρεί το 90% των μετοχών του Ινστιτούτου
Ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην παρουσίαση του βιβλίου του, «Ιθάκη» στο Ηράκλειο