Τετάρτη, 29 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Παραδοχή Βαρβιτσιώτη ότι έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν

Εκλογές 2023 – ΣΥΡΙΖΑ: Παραδοχή Βαρβιτσιώτη ότι έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν

Την παρέμβαση του Αρείου Πάγου ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας στον αιματηρό εμφύλιο του Σουδάν. Η Κουμουνδούρου υποστηρίζει ότι το Μαξίμου εξήγαγε το Predator στην αφρικανική χώρα.

Όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης παραδέχεται πως «έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν», συμπληρώνοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπλέκει την Ελλάδα στον εμφύλιο».

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

«Όταν πριν δύο ημέρες θέσαμε δημοσίως το ερώτημα αν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδωσε άδεια εξαγωγής του Predator στο Σουδάν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι επικαλούμαστε θεωρίες συνωμοσίας.

Σήμερα (σ.σ. 19.04.2023) που ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών κ. Βαρβιτσιώτης επιβεβαίωσε την εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δύο επιλογές: Ή θα βγάλει συνωμοσιολόγο και τον κ. Βαρβιτσιώτη ή θα παραδεχτεί ο κ. Οικονόμου ότι είπε ψέματα.

Τα μισόλογα ότι ναι μεν έγινε εξαγωγή του Predator στο Σουδάν, αλλά αυτό δεν έχει σχέση με την αξιοποίηση του κακόβουλου λογισμικού από την πολιτοφυλακή RSF δεν πείθουν κανέναν.

Η σημερινή παραδοχή Βαρβιτσιώτη επιβεβαιώνει επίσης ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη κρατάει κρυφό το πόρισμα της σχετικής ΕΔΕ για να προστατέψει τον κ. Σμυρλή που έδωσε την άδεια εξαγωγής.

Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης δεν αρκούνταν μόνο στο να παρακολουθεί το μισό πολιτικό σύστημα, δημοσιογράφους και την ηγεσία του στρατού. Έφτασε στο σημείο να μετατρέψει την χώρα σε επιχειρηματικό εφαλτήριο για την εξαγωγή μιας τόσο επικίνδυνης τεχνολογίας και να εμπλέξει εμμέσως την Ελλάδα σε έναν εμφύλιο με εκατοντάδες νεκρούς και με Έλληνες μεταξύ των εγκλωβισμένων.

Αλήθεια, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να παρέμβει ο κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις