Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023: Τα ρεκόρ που «έσπασε» η Νίκη Κεραμέως

Εκλογές 2023: Τα ρεκόρ που «έσπασε» η Νίκη Κεραμέως

Μπορεί κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας η Νίκη Κεραμέως να δέχτηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση για σειρά θεμάτων, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής (21.05.2023) όμως στηρίχθηκε από τους πολίτες και έσπασε… σειρά ρεκόρ.

Η Νίκη Κεραμέως ήταν υποψήφια στον βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της σταυροδοσίας έχει λάβει τις ψήφους 58.344 πολιτών και «έσπασε» την παράδοση που θέλει τους υπουργούς Παιδείας να μην επανεκλέγονται.

Τα τέσσερα χρόνια που είναι στο υπουργείο Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως έχει δεχτεί κριτική για τις καίριες μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει και για τις οποίες είχε δεσμευτεί προεκλογικά, όπως η αξιολόγηση, τη τράπεζα θεμάτων, το άσυλο, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ αντιμετώπισε και τις δικαστικές διαμάχες με τους συνδικαλιστές που προσέφευγαν κατά των μεταρρυθμίσεων που είχε νομοθετήσει στην Παιδεία.

Παρ’ όλα αυτά, η Νίκη Κεραμέως βγαίνει πρώτη σε σταυρούς ανάμεσα στις 71 γυναίκες που εξελέγησαν και τέταρτη σε σταυρούς, πανελλαδικά.

Σε αυτές τις εκλογές, οι νέοι γύρισαν την πλάτη στη… «λευκή κόλλα» του ΣΥΡΙΖΑ και για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι ηλικίες 17-24 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, σε ποσοστό 31,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 28,8%. Στις εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 38% και η ΝΔ 30%.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κοινωνία θέλει τις βαθιές τομές στην Παιδεία και ευρύτερα, ότι οι νέοι αναγνωρίζουν ποιοι τους δίνουν ευκαιρίες και ποιοτικές προοπτικές και απορρίπτουν τις ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, σημειώνουν συνεργάτες της Νίκης Κεραμέως.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις