Πολιτική

Εκλογές 2023: Τα ρεκόρ που «έσπασε» η Νίκη Κεραμέως

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μπορεί κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας η Νίκη Κεραμέως να δέχτηκε έντονη κριτική από την αντιπολίτευση για σειρά θεμάτων, στις εκλογές της περασμένης Κυριακής (21.05.2023) όμως στηρίχθηκε από τους πολίτες και έσπασε… σειρά ρεκόρ.

Η Νίκη Κεραμέως ήταν υποψήφια στον βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της σταυροδοσίας έχει λάβει τις ψήφους 58.344 πολιτών και «έσπασε» την παράδοση που θέλει τους υπουργούς Παιδείας να μην επανεκλέγονται.

Τα τέσσερα χρόνια που είναι στο υπουργείο Παιδείας, η Νίκη Κεραμέως έχει δεχτεί κριτική για τις καίριες μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει και για τις οποίες είχε δεσμευτεί προεκλογικά, όπως η αξιολόγηση, τη τράπεζα θεμάτων, το άσυλο, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, η τηλεκπαίδευση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ αντιμετώπισε και τις δικαστικές διαμάχες με τους συνδικαλιστές που προσέφευγαν κατά των μεταρρυθμίσεων που είχε νομοθετήσει στην Παιδεία.

Παρ’ όλα αυτά, η Νίκη Κεραμέως βγαίνει πρώτη σε σταυρούς ανάμεσα στις 71 γυναίκες που εξελέγησαν και τέταρτη σε σταυρούς, πανελλαδικά.

Σε αυτές τις εκλογές, οι νέοι γύρισαν την πλάτη στη… «λευκή κόλλα» του ΣΥΡΙΖΑ και για πρώτη φορά μετά από χρόνια οι ηλικίες 17-24 ψήφισαν Νέα Δημοκρατία, σε ποσοστό 31,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 28,8%. Στις εκλογές του 2019, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει 38% και η ΝΔ 30%.

Όλα αυτά δείχνουν ότι η κοινωνία θέλει τις βαθιές τομές στην Παιδεία και ευρύτερα, ότι οι νέοι αναγνωρίζουν ποιοι τους δίνουν ευκαιρίες και ποιοτικές προοπτικές και απορρίπτουν τις ψεύτικες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, σημειώνουν συνεργάτες της Νίκης Κεραμέως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ζητά δημοψήφισμα: Πρόταση να μην κατέβει το κόμμα στις εκλογές και να στηρίξει ψηφοδέλτιο με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα
Η οργάνωση της νεολαίας καλεί τα μέλη να αποφασίσουν για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προτείνοντας την ενεργοποίηση των καταστατικών διαδικασιών και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μη αυτόνομη εκλογική κάθοδο του κόμματος
Τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου 6
ΠΑΣΟΚ: Δεσμευόμαστε για επαναφορά του ΕΚΑΣ και μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης
«Ο πρωθυπουργός απέκρυψε ότι ο ίδιος δίνει ένα ποσό και αυτό συμψηφίζεται και έκανε σαν να μην άκουσε τον κ. Ανδρουλάκη που μίλησε για δύο δόσεις» σχολίασε η Χαριλάου Τρικούπη σχετικά με τη 13η σύνταξη
ΠΑΣΟΚ
ΝΔ για την επίθεση σε Βολουδάκη: «Δεν είναι άγνωστοι, είναι γνωστοί – Θα βρεθούν όπως βρέθηκαν και οι σύντροφοί τους»
«Η φασιστική νοοτροπία που εκφράζεται μέσα από τέτοιες πράξεις πρέπει να ηττηθεί πλήρως», σημειώνει η εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Αλεξάνδρα Σδούκου
Υβριστικά συνθήματα στο σπίτι της υφυπουργού, Σέβης Βολουδάκη στα Χανιά 22
Απειλητικά συνθήματα στο σπίτι και στο γραφείο της Σέβης Βολουδάκη - «Θάνατος στη ΝΔ, γκαζάκια στα σπίτια σας»
Η Σέβη Βολουδάκη με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε φωτογραφίες από τα απειλητικά συνθήματα, ενώ επισήμανε ότι δεν φοβάται και δεν εκβιάζεται - Καταδικάζει ο Παύλος Μαρινάκης
Τα συνθήματα 91