Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Τάκης Θεοδωρικάκος: Η ΝΔ θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες κάλπες

Εκλογές 2023 – Τάκης Θεοδωρικάκος: Η ΝΔ θα έχει μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες κάλπες

Στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Β3 Νότιου Τομέα, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, στην στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και για την απομάκρυνση του Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου αλλά και για τις κάλπες του Ιουνίου που τόνισε πως είναι άδειες.

«Ανεξάρτητα από τη δημοκοπική εμπειρία, αυτό που βλέπω κάθε μέρα είναι πως οι πολίτες είναι αποφασισμένοι να επιβεβαιώσουν και πάλι την ψήφο της 21ης Μαΐου. Πιστεύω πως θα έχουμε μεγαλύτερο ποσοστό από τις προηγούμενες εκλογές. Θέλω να καλέσω τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή γιατί οι κάλπες είναι άδειες. Είναι προς το συμφέρον της πατρίδας μας η αυτοδυναμία της ΝΔ. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πως θα μπουν τόσα κόμματα όσα λέγονται στη Βουλή. Αυτό που έχει σημασία για τους πολίτες είναι να έχουμε μία ισχυρή κυβέρνηση».

«Αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Λιμενικό τα είπε και παλαιότερα με τα fake news για τη μικρή Μαρία»

Στη συνέχεια ο κ. Θεοδωρικάκος αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως από τη στρατηγική που ακολούθησε τις τελευταίες εβδομάδες πιστεύει πως θα έχει προβλήματα και δεν θα μπορέσει να εκπροσωπήσει τη χώρα ενώ μίλησε και για τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου.

«Κάνουν κάτι μετακινήσεις στην πολιτική τους που δεν μπορών να καταλάβω. Έχω σοκαριστεί με τη στάση τους στο ναυάγιο. Επιτέθηκαν στο Λιμενικό, το οποίο κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει τα σύνορά μας. Αυτά που λέει τώρα τα είπαν και παλαιότερα με τα fake news για τη μικρή Μαρία. Τα στοιχεία που έχουμε δει δείχνουν πως τα Λιμενικό έκανε ό,τι μπορούσε.

Το ισχυρότερο μήνυμα της 21 Μαΐου είναι πως ο λαός θέλει σοβαρό πολιτικό λόγο, και προτάσεις που λείπουν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η παράταξη έκανε τα πάντα για να δείξει πως είμαστε αξιόπιστοι και αυτό είναι και το προσωπικό ατού του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απόφαση είναι τα χέρια του λαού. Όταν υπήρξαν λάθη εμείς τα αναγνωρίσαμε. Πρέπει να είμαστε πάντα συνεπείς στις δεσμεύσεις μας».

«Δεν πρόκειται να σχολιάσω κανένα έγγραφο της ΕΥΠ»

Ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος μίλησε και για την απομάκρυνση του Μουσταφά Κατραντζή από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ μετά την αποκάλυψη του Αλέξη Τσίπρα ότι και το δικό του όνομα υπήρχε στην αναφορά της ΕΥΠ.

«Ο Μουσταφά Κατραντζή ξεκαθάρισε πως μιλά για μουσουλμανική μειονότητα. Έφυγε για να μην επιτρέψει σε κανέναν να χρησιμοποιηθεί το όνομά του και να μην πληγεί η ΝΔ. Το πρόβλημα είναι πως το τουρκικό προξενείο έστελνε μηνύματα για να ψηφιστούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποψήφιος της ΝΔ παραιτήθηκε με δημόσια δήλωση. Δεν πρόκειται να σχολιάσω κανένα έγγραφο της ΕΥΠ».

Αναφορικά με τα κόμματα που λέγεται πως θα μπουν στη Βουλή, ο κ. Θεδωρικάκος απάντησε το εξής: «Δεν περιμένω και δεν μπορώ να σχολιάσω τι θα γίνει στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η δική δική μας ευθύνη είναι εργαστούμε σκληρά χωρίς έπαρση».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις