Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Την άλλη Κυριακή κ. Μητσοτάκη εγκαταλείπετε το Μέγαρο Μαξίμου»

Εκλογές 2023 – Τσίπρας: «Την άλλη Κυριακή κ. Μητσοτάκη εγκαταλείπετε το Μέγαρο Μαξίμου»

Τις προεκλογικές συγκεντρώσεις συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας μία εβδομάδα πριν την διεξαγωγή των εκλογών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε απόψε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Αγρίνιο και συγκεκριμένα από την στην Πλατεία Δημοκρατίας. 

«Σήμερα η Αιτωλοακαρνανία δίνει απάντηση οριστική. Στις 21 Μαΐου θα νικήσει ο λαός. Θα νικήσει η Δημοκρατία. Όποιος είχε αμφιβολία ποια είναι η πραγματική παράσταση νίκης δεν έχει παρά να δει τι συμβαίνει σήμερα στην πλατεία Δημοκρατίας, στην καρδιά του Αγρινίου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Αγρίνιο.

Σημείωσε ότι «σήμερα από εδώ από το Αγρίνιο με τη μεγαλειώδη σημερινή σας συγκέντρωση ξεκινάμε τη μάχη των 7 ημερών για την τελική νίκη. Για τη μεγάλη νίκη του λαού μας στις 21 του Μάη». Πρόσθεσε ότι «από την πλατεία Δημοκρατίας, η Δημοκρατία αντεπιτίθεται: Για να ρίξουμε το φαύλο καθεστώς που μας κυβερνάει. Για να φύγει η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση από τη Μεταπολίτευση και μετά. Για να ξαναστήσουμε την κοινωνία στα πόδια της. Για να ξαναφέρουμε τη δημοκρατία στην εξουσία. Και τη δικαιοσύνη παντού».

Είπε ότι το μήνυμα που στέλνει σήμερα το Αγρίνιο είναι ένα: «Κύριε Μητσοτάκη, την άλλη Κυριακή εγκαταλείπετε οριστικά το Μέγαρο Μαξίμου». Σημείωσε ότι «την άλλη Κυριακή έρχεται η αλλαγή. Στις 21 κερδίζουμε και στις 22 σχηματίζουμε κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας. Και ξεκινάμε το δύσκολο έργο να φέρουμε την αλλαγή και τη δικαιοσύνη στις ζωές των ανθρώπων».

«Τι παραδίδει ο κ. Μητσοτάκης»

Στο ίδιο πλαίσιο, τον κατηγόρησε ότι 4 χρόνια μετά ο κ. Μητσοτάκης παραδίδει «50 δισ. μεγαλύτερο το δημόσιο χρέος, 40 δισ. μεγαλύτερο το ιδιωτικό χρέος, 4.250.000 Έλληνες, τη μισή Ελλάδα, με μη εξυπηρετούμενες οφειλές στις τράπεζες, την εφορία, τα ασφαλιστικά ταμεία. 700.000 νοικοκυριά που αγωνιούν αν αύριο θα χάσουν το σπίτι τους στους πλειστηριασμούς, αφού οι ενυπόθηκες κατοικίες πέρασαν στα χέρια των funds». Επίσης, είπε, παραδίδει «ένα διαλυμένο ΕΣΥ, με αρνητικό ρεκόρ 37.000 νεκρών στην πανδημία», μια Παιδεία «με δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τα πανεπιστήμια, λόγω των τεχνητών φραγμών της ελάχιστης βάσης εισαγωγής και σχολεία χωρίς μόνιμους καθηγητές και πανεπιστήμια χωρίς στοιχειώδη κονδύλια για να λειτουργήσουν, χωρίς πανεπιστημιακούς καθηγητές αλλά με πανεπιστημιακούς αστυνόμους». Πρόσθεσε ότι παραδίδει «την εργασιακή ζούγκλα των απλήρωτων υπερωριών και της κατάργησης του 8άωρου για τους εργαζόμενους» και «τη διαρκή μείωση του μέσου μισθού και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών». Παραδίδει, συνέχισε, τους συνταξιούχους «σε πλήρη αναξιοπρέπεια», αφού «τους στέρησε 7 δισ. με την κατάργηση της 13ης σύνταξης και τη μη απόδοση των αναδρομικών». Τον κατηγόρησε ότι παραδίδει «κράτος λάφυρο με τις γαλάζιες ακρίδες να καταλαμβάνουν θέσεις σε όλες τις ΔΕΚΟ και να δίνουν μπόνους στους εαυτούς τους» και για «απαξίωση της ασφάλειας του πολίτη».

Σε αυτό το σημείο αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, μιλώντας για «ανείπωτη τραγωδία, αποτέλεσμα της πολιτικής ανηθικότητας ενός καθεστώτος που άφησε τους σιδηρόδρομους να διαλύονται». Είπε ότι «λίγες μέρες πριν το δυστύχημα δεν είχε ντροπή, ο υπεύθυνος υπουργός, να φωνάζει στη Βουλή ‘ντροπή’ στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που του έλεγαν ότι έχει αφήσει τον σιδηρόδρομο διαλυμένο και εγκυμονούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια των επιβατών. Και σήμερα είναι ξανά υποψήφιος με επιλογή Μητσοτάκη για να ξεπλυθεί στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ».

«Δεν θα ξεχάσουμε ούτε τον ‘βιασμό της Δημοκρατίας’»

«Δεν θα ξεχάσουμε όσα έγιναν αυτή την 4ετια, ούτε το έγκλημα των Τεμπών, ούτε το βιασμό της Δημοκρατίας και του Κράτους δικαίου, με τις παράνομες παρακολουθήσεις», συνέχισε.

Είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης στην τηλεμαχία «ομολόγησε το σκάνδαλο» και «παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε κανένας εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις». Έθεσε τα εξής ερωτήματα: «Αν δεν υπήρξε εθνικός λόγος γιατί επικαλέστηκε το εθνικό απόρρητο επί 9 μήνες; Για να συγκαλύψει στην Εξεταστική. Αφού δεν υπήρξε εθνικός λόγος γιατί η εισαγγελέας της ΕΥΠ υπέγραφε παρανόμως τις διατάξεις για να παρακολουθείται το μισό πολιτικό σύστημα, πολιτικοί αρχηγοί, οι αρχηγοί των ΕΔ; Γιατί παραμένει στη θέση της; Πού τον κρατάει τον κ. Μητσοτάκη; Τι έκανε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νοτγιάκος για να εντοπίσει τους δράστες; Γιατί δεν υπάρχει καμία απαγγελία κατηγορίας γι’ αυτές τις παράνομες πράξεις;».

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι «δεν είναι μόνο σκάνδαλο, είναι έγκλημα κατά της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων του πολίτη» και «είναι και κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα». Πρόσθεσε ότι «προσπαθούν να το συγκαλύψουν χειραγωγώντας τη δικαιοσύνη και τώρα επιχειρούν να ξεπλυθούν με τη ψήφο του λαού».

Απευθυνόμενος στους συντηρητικούς πολίτες, όπως είπε, «τους έντιμους νεοδημοκράτες που αισθάνονται ντροπή…», τους ρώτησε: «Θα τον ξεπλύνετε με την ψήφο σας; Θα δώσετε λευκή επιταγή στον κ. Μητσοτάκη να συνεχίσει τα ίδια και χειρότερα;».

«Πώς γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις;»

«Είναι φανερό ότι φως και κάθαρση του δημόσιου βίου δεν πρόκειται να υπάρξει αν ο κ. Μητσοτάκης δεν πληρώσει το τίμημα των πράξεών του, αν δεν ηττηθεί στις εκλογές της 21ης Μάη», είπε, καλώντας όλους τους πολίτες «να μη γίνουν συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα». Πρόσθεσε ότι θέλει αυτό το μήνυμα να φτάσει και στον κ. Ανδρουλάκη. «Πώς θα οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη φυλακή όπως ευλόγως ζήτησε; Με κυβέρνηση της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη; Πώς γίνεται να αφήνετε ίσες αποστάσεις για την επόμενη ημέρα ανάμεσα σε αυτόν που σας παρακολουθούσε, γιατί ήθελε να σας ελέγχει, από τη μια, και στην προοπτική μιας προοδευτικής κυβέρνηση που θα φέρει τη κάθαρση και θα θέσει τους υπαίτιους του παρακράτους προ των ευθυνών τους, από την άλλη;», ρώτησε.

 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν είχε ποτέ διμέτωπο, ένα ήταν το μέτωπο του, η Δεξιά. «Η χειρότερη Δεξιά που είχαμε ποτέ είναι η σημερινή», συνέχισε, «εγώ προσωπικά ένα μέτωπο μόνο έχω, τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη, με κανέναν άλλον, και απλώνω το χέρι σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου και τους προοδευτικούς πολίτες». Υπογράμμισε ότι το κρίσιμο είναι «στις 22 Μάη ο κ. Μητσοτάκης να μην είναι στο Μ. Μαξίμου, να έχουμε προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας για να φέρουμε την Αλλαγή».

«Ο κ. Μητσοτάκης νοιάζεται για κάποιος λίγους ισχυρούς»

Ο κ. Τσίπρας είπε πως είναι η μισή αλήθεια αυτό που είπε νωρίτερα, ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν νοιάζεται». «Για τους πολλούς δε νοιάζεται. Νοιάζεται για κάποιους λίγους, ελάχιστους, αλλά ισχυρούς και προνομιούχους», τόνισε. Με αφορμή βίντεο που είχε κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, σχολίασε ότι δεν είναι τυχαίο ότι ένας εργοδότης δίπλα στον υπουργό Ανάπτυξης «απειλούσε τους εργαζόμενους ότι θα απολυθούν αν δεν ψηφίσουν ΝΔ. «Ο άνθρωπος έχει τα δίκια του. Αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα του κοπεί το εύκολο χρήμα από το δημόσιο ταμείο που έπαιρνε το προηγούμενο διάστημα». Είπε ότι τα έργα του κ. Μητσοτάκη είναι: «Αισχροκέρδεια δισεκατομμυρίων, ουρανοκατέβατα κέρδη, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, των νοσοκομείων, του νερού, διανομή των πόρων του ταμείου ανάκαμψης σε μεγάλους ομίλους, γαλάζιες ακρίδες». Υποστήριξε ότι και οι λίγοι ισχυροί νοιάζονται από την πλευρά τους «να κερδίσει άλλη μια τετραετία, που θα μεταφραστεί σε κέρδος για τους ίδιους. Τον στηρίζουν γιατί τους διαθέτει τα ταμεία του κράτους. Τον ψηφίζουν. Τον χρηματοδοτούν, φιλοτεχνούν στα ΜΜΕ την εικόνα του».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις