Πολιτική

Εκλογές 2023 – Χαρίτσης: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε στον κόσμο και αυτό είναι δική μας ευθύνη»

Για το εκλογικό αποτέλεσμα και τη διακομματική επιτροπή μίλησε στην εκπομπή Live News ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας

«Ο κ. Μητσοτάκης υπαναχώρησε από την θέση που είχε εκφράσει πριν την 21η Μαΐου και θα πάμε μόνο σε ένα ντιμπέϊτ των πέντε αρχηγών κομμάτων. Για εμένα αυτό είναι ένα έλλειμα Δημοκρατίας σε μία περίοδο, όπου ο κόσμος πρέπει να ακούσει τις προτάσεις των κομμάτων πώς θα πάει η χώρα μπροστά», είπε αρχικά ο Αλέξης Χαρίτσης.

Και πρόσθεσε ο κ. Χαρίτσης: «Είχαμε εκλογές που ήταν βουβές και ο κόσμος δεν ενημερωνόταν, αυτό πρέπει να αλλάξει. Βεβαίως είχαμε ευθύνη και το ”πληρώσαμε” εκλογικά. Όμως τα προβλήματα παραμένουν, ελληνική κοινωνία δεν άφησε πίσω της τα προβλήματα επειδή υπήρχε συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα την 21η Μαΐου».

Ενώ για το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου σχολίασε ο κ. Χαρίτσης: «Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έφθασε στον κόσμο, δεν μπορέσαμε να την επικοινωνήσουμε με τον κόσμο, αυτό είναι δική μας ευθύνη».

«Πιο κοντά είναι οι απόψεις του κόσμου με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»

Στην συνέχεια ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «πιο κοντά είναι οι απόψεις του κόσμου με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα Market Pass που δίνονταν από την Νέα Δημοκρατία.

Και επεξήγησε σχετικά με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ: «Η διαφορετική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί είναι η μείωση των έμμεσων φορολογικών υποχρεώσεων, που πλήττουν πρωτίστως τα ασθενέστερα στρώματα κι όχι τους πλούσιους, όπως είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ χθες».

«Από την φορολόγηση στα υπερκέρδη της ενέργειας, αυτά θα τα γυρίσουμε στην κοινωνία. Όλο το δεύτερο εξάμηνο του ’21 και όλο το 2022 κατά τις οποίες τα υπερκέρδη στην ενέργεια και στα πετρελαιοειδή άγγιξαν τα 6 δις ευρώ. Εμείς λέμε ότι εδώ υπάρχουν υπερκέρδη που συσσωρεύτηκαν την περίοδο του πληθωρισμού, κι αυτά πρέπει να επιστρέψουν στην κοινωνία».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στο ζήτημα του φράχτη στον Εβρο. «Η αλήθεια είναι ότι στο προσφυγικό – μεταναστευτικό, που αποτελεί ένα παγκόσμιο ζήτημα, δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις. Εμείς λέμε ότι πρέπει να εξετάσουμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας. Όμως δεν πρέπει να χάνουμε το δάσος και το δάσος είναι ότι εδώ έχουμε μία τεράστια κρίση την οποία θα πρέπει η χώρα μας να την διεθνοποιήσει και πρέπει κι η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της».

Σχετικά με την θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο εν λόγω ζήτημα ξεκαθάρισε ο κ. Χαρίτσης: «Το βασικό είναι να διεκδικήσουμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα συνολικά. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, με επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, με επιστροφή αυτών που δεν δικαιούνται  άσυλο στις χώρες προέλευσης και και βεβαίως με μεταφορά στην Ευρώπη αυτών που δικαιούνται την μεταφορά. Αυτή είναι η αντιμετώπιση του προβλήματος, οτιδήποτε άλλο χρησιμοποιείται από την ΝΔ επειδή θέλει να ”χαϊδέψει” συγκεκριμένα ακροδεξιά αυτιά που φοβάται ότι τα χάνει ενόψει των εκλογών και κοροϊδεύει την κοινωνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Δένδιας διαψεύδει τον Κουτσούμπα για τα drones στη Σούδα: Δεν έχουμε καμία τέτοια πληροφόρηση, έχουμε λάβει τα μέτρα μας
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, σε συνέντευξή του, αναφέρθηκε στην αποστολή φρεγατών και αεροσκαφών στη Μεγαλόνησο, στη συμμετοχή της «Κίμων», στις εκτιμήσεις για τη Σούδα και τις τουρκικές αντιδράσεις
Νίκος Δένδιας 5
Ντόρα Μπακογιάννη για Κύπρο: Η Ελλάδα κινήθηκε αμυντικά, έβαλε ασπίδα θωράκισης και ξύπνησε την Ευρώπη
Σε συνέντευξή της, η πρώην ΥΠΕΞ και βουλευτής της ΝΔ περιέγραψε την κατάσταση στη Μέση Ανατολή ως «ρευστή και επικίνδυνη» και έκρινε ότι η μόνη διέξοδος μπορεί να προκύψει από παρασκηνιακή συνεννόηση ΗΠΑ–Ιράν, προειδοποιώντας για οικονομικές συνέπειες αν ο πόλεμος παραταθεί
Ντόρα Μπακογιάννη 12
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αρσάκειο: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι θωρακισμένη και μακριά από αμφισβητήσεις»
Στην εκδήλωση για την επανέναρξη λειτουργίας του ΣτΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης, στη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και στον ρόλο της Κομισιόν ως «τελικού κριτή» του κράτους δικαίου
Μητσοτάκης στο Αρσάκειο
Παύλος Μαρινάκης για Κύπρο και Μέση Ανατολή: «Για ακόμη μία φορά είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για την αποστολή φρεγατών και F-16, την αυξημένη επιφυλακή και τους επαναπατρισμούς, ενώ άσκησε κριτική στην αντιπολίτευση για την εκλογική περιφέρεια κατοίκων εξωτερικού και για την «πολιτικοποίηση» των υποκλοπών
Παύλος Μαρινάκης 5