Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Χατζηδάκης στο Live News: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ξεδιάντροπα ψεύδη – Τις επόμενες ημέρες ξεκινά το πρόγραμμα «Κάλυψη»

Εκλογές 2023 – Χατζηδάκης στο Live News: Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ξεδιάντροπα ψεύδη – Τις επόμενες ημέρες ξεκινά το πρόγραμμα «Κάλυψη»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης μέσα από την εκπομπή Live News, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο λάθος της Νέας Δημοκρατίας. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καινούργιο κόμμα, επιστρέφει και πάλι στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τα έχει ξαναπεί αυτά πριν από το 2014, τη σεισάχθεια, ότι θα χάριζε τα πάντα. Ξήλωσε τον νόμο Κατσέλη, εισήγαγε τα funds, τους έδωσε τη δυνατότητα να λειτουργούν κανονικά, μιλούσε για κοράκια, ξεκίνησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Έγιναν  30.000 πλειστηριασμοί και αυτό είναι το κόμμα που έρχεται τώρα και λέει όλα αυτά», είπε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την προστασία της α’ κατοικίας και τα δάνεια.

«Δε διστάζουν να πουν ψέματα. Αν έχουν αποφασίσει να πουν αλήθεια, τότε είναι πρόχειρα αυτά που λένε για 3 μήνες ότι θα σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και μετά θα αρχίσουν τα κουρέματα. Αν ήταν έτσι, θα το έκαναν όλοι, θα χάριζαν, θα κούρευαν».

Σύμφωνα με τον υπουργό, σε περίπτωση που εφαρμοστεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, «θα αισθανθούν κοροϊδία οι συνεπείς δανειολήπτες, οι τράπεζες θα έχουν θέμα ευστάθειας. Αν οι τράπεζες έχουν προβλήματα, δε θα τα πληρώσουν οι τράπεζες, θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι που τα ξαναπλήρωσαν την περασμένη 10ετια με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Είναι καθαρή κοροϊδία».

«Δεν είπα ότι το τοπίο είναι παραδεισένιο, αλλά εμείς έχουμε φέρει συγκεκριμένες ρυθμίσεις, μοιάζουν με εκείνες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, που έχουν ξεκινήσει να δουλεύουν. Έχουμε και άλλες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους ευάλωτους δανειολήπτες, επιδοτούμε δόση δανείου μέχρι 210 ευρώ, έχουμε τον εξωδικαστικό μηχανισμό και αναστολές. Έχουν γίνει τα 2 τελευταία χρόνια 700.000 διαφορετικές συμφωνίες δανειοληπτών, τραπεζών και servicers για να μπουν σε κανονική τροχιά. Ακολουθούμε καλές ευρωπαϊκές πρακτικές και αν χρειάζεται βελτίωση βλέπουμε τι γίνεται στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και προχωρούμε».

Αρχίσει και το πρόγραμμα «Κάλυψη»

Όπως λέει ο κ. Χατζηδάκης, η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να εκμεταλλευτεί τους ευάλωτους, λέγοντας «ξεδιάντροπα ψεύδη». «ΣΥΡΙΖΑ νούμερο 2 δε θα γίνουμε. Ξεκίνησε στην πράξη να ξεδιπλώνεται το πρόγραμμα για την στέγαση νέων ζευγαριών ‘Σπίτι μου’, πρόγραμμα χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων που θα πληρώνουν το ¼ του κανονικού επιτοκίου, ενώ για τρίτεκνους και πολύτεκνους θα είναι τελείως άτοκο. Αυτό είναι κοινωνική πολιτική στην πράξη».

Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα «Κάλυψη», «που αφορά ευάλωτους συμπολίτες μας, πολυτέκνους, όπου το κράτος θα επιδοτεί εξολοκλήρου το ενοίκιο. Ακολουθούν και άλλα, όπως η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας».

«Το νόμιμο είναι ηθικό;»

Σχετικά με την υπόθεση του τομεάρχη Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση για το σπίτι του στην Πάρο, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε: «Υπάρχει θέμα μεταξύ νόμιμου και ηθικού. Ο ΣΥΡΙΖΑ το ξεπερνάει όπως την ιστορία του Παππά, Παπαγγελοπούλου, Πολάκη, Μιθριδάτη. Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρχει στέλεχος της ΝΔ που φταίει, γίνεται αμέσως μέιζον ζήτημα. Από την άλλη, για τους δικούς του, μόνο που δεν ισχυρίζεται ότι είναι άγγελοι με φτερά».

«Μεγαλύτερο λάθος τα Τέμπη»

«Η Ελλάδα έχει ανέβει αρκετά σκαλιά παντού, δε λέω ότι δεν έγιναν λάθη, αλλά από τη μία πλευρά έχουμε μια ομάδα με έναν αρχηγό, μια ατζέντα, ένα πρόγραμμα και από την άλλη ένα ραντεβού στα τυφλά, ένα τοπίο στην ομίχλη», ήταν τα λόγια του. Αναφερόμενος στο μεγαλύτερο λάθος της κυβέρνησης παραδέχτηκε ότι ήταν στα Τέμπη. «Δεν ασχοληθήκαμε με το βαθύ κράτος όπως θα έπρεπε και με το ζήτημα των Τεμπών. Παρόλα τα λάθη όμως, στο θέμα του βαθέως κράτους αν η δική μας παράταξη δε συγκροτήσει, δεν βλέπω να τα κάνει κανείς άλλος». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις