Δευτέρα, 20 Μαΐ
22oC Αθήνα

Εκλογές 2023 – Χριστοδουλάκης: «Δώστε στο ΠΑΣΟΚ διψήφιο ποσοστό για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή»

Εκλογές 2023 – Χριστοδουλάκης: «Δώστε στο ΠΑΣΟΚ διψήφιο ποσοστό για κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή»

Αισιόδοξος εμφανίζεται ο Μανώλης Χριστοδουλάκης για το αποτέλεσμα που θα πετύχει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις εκλογές της 21ης Μαΐου, καθώς όπως υποστηρίζει, θα αυξήσει κατά πολύ τα ποσοστά του, ενώ η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δουν μείωση.

«Εμείς θα είμαστε στην όχθη των νικητών, εκείνοι θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν ή να αγνοήσουν την πτώση τους. Το, δε, κλίμα που συναντάμε όλοι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική και σε όλη την Ελλάδα, δεν μπορεί παρά να μας κάνει αισιόδοξους για το εκλογικό αποτέλεσμα» δηλώνει ο υποψήφιος στην Ανατολική Αττική, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρει πως το μήνυμα που στέλνει είναι ξεκάθαρο: «Δώστε στο ΠΑΣΟΚ ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να δοκιμάσουμε κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο από την κάλπη της απλής αναλογικής», ενώ προσθέτει ότι όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους: «Θα δούμε ποιοι σκέφτονται τη χώρα με το χέρι στην καρδιά και ποιοι την σκέφτονται μόνον αν έχουν πρωθυπουργική καρέκλα».

Επίσης, σχολιάζοντας την προεκλογική τακτική της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει μεταξύ άλλων: «Νομίζω ότι η ΝΔ είναι καθαρή στην αλαζονεία της: θέλει αυτοδυναμία για να μην την ελέγχει κανένας, να παρακολουθεί όποιον θέλει, να υπηρετεί τους λίγους που θέλει. Διαφωνούμε οριζοντίως και καθέτως αλλά τουλάχιστον είναι ξεκάθαρο τι θέλει. Ο ΣΥΡΙΖΑ εκπέμπει συγκεχυμένο μήνυμα. Προσπαθεί να ισορροπήσει πατώντας σε δύο βάρκες, συνεργασία μόνο αν είναι πρώτο κόμμα, που όπως φαίνεται δεν θα είναι, και πατάει συνεχώς τις επικοινωνιακές πεπονόφλουδες που πετάει η ΝΔ μιλώντας επί ανεδαφικών σεναρίων. Με τις προτάσεις του κ. Βαρουφάκη δεν μπορεί να ασχοληθεί σοβαρά κανείς, τι άλλο έπρεπε να κάνει ως υπουργός για να μας πείσει; Η πορεία της χώρας εντός της ΕΕ και της Ευρωζώνης δεν γίνεται να τεθούν υπό αμφισβήτηση. Ειλικρινά πιστεύω ότι έχουμε δύο καθαρές κυβερνητικές επιλογές στην κάλπη της απλής αναλογικής: Ή ψήφο στο ΠΑΣΟΚ για σοβαρή προσπάθεια για κυβερνητική συνεργασία ή ψήφο στη ΝΔ για όποιον πιστεύει ότι η αλαζονική αυτοδυναμία είναι η λύση στα προβλήματα της χώρας».

Σε ερώτηση για το σενάριο «κυβέρνησης ηττημένων» που εισήγαγε στην πολιτική ορολογία ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, ο κ. Χριστοδουλάκης σημειώνει: «Όποιος αναφέρεται σε “νικητές” και “ηττημένους” στην απλή αναλογική δεν ξέρει τι του γίνεται, αγνοεί το Σύνταγμα και μιλάει για απλή αναλογική ενώ σκέφτεται και ποθεί την ενισχυμένη. Στην απλή αναλογική μόνο όποιος παίρνει τις μισές ψήφους των ψηφισάντων είναι καθαρός νικητής. Επειδή αυτό δεν θα συμβεί, δεν θα είμαστε όλοι “ηττημένοι”; Δεν οδηγεί πουθενά αυτή η ορολογία Τσίπρα και απορώ γιατί ψήφισε την απλή αναλογική αφού δεν την πίστευε. Από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης επειδή δεν μπορεί να εμπνεύσει, δεν μπορεί να πείσει, επιχειρεί να εκφοβίσει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις