Πολιτική

Κατρίνης για Φαραντούρη και τον διορισμό της γυναίκας του: «Στη θέση του δεν θα το έκανα»

Ο ευρωβουλευτής υποστηρίζει ότι η σύζυγός του επιλέχθηκε για την απόσπασή της στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες βάσει των απαιτούμενων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων της
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαφείς αποστάσεις από τον Νικόλα Φαραντούρη πήρε ο Μιχάλης Κατρίνης, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται αντιμέτωπο με νέα εσωτερική αμηχανία γύρω από την υπόθεση της απόσπασης της συζύγου του ευρωβουλευτή στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Ο βουλευτής Ηλείας έστειλε μήνυμα ότι τέτοιες επιλογές ανοίγουν εύκολα την πόρτα στην πολιτική κριτική.

Για το ΠΑΣΟΚ, η υπόθεση Νικόλα Φαραντούρη αποκτά πλέον και εσωτερικές προεκτάσεις, καθώς ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης δεν περιορίστηκε σε μια τυπική απάντηση. Αντιθέτως, άφησε σαφή αιχμή, λέγοντας πως, αν ήταν στη θέση του ευρωβουλευτή, δεν θα είχε προχωρήσει σε μια τέτοια επιλογή, ώστε να προστατεύσει «και τον εαυτό του και την οικογένειά του και την παράταξη».

«Καθαρές κουβέντες»

Μιλώντας την Δευτέρα (06.07.2026) στο ΕΡΤnews, ο Μιχάλης Κατρίνης ρωτήθηκε για την απόσπαση της Θεοδώρας Αϊβάζογλου και απάντησε χωρίς περιστροφές. «Καθαρές κουβέντες. Εγώ στη θέση του δεν θα το έκανα, θα προστάτευα και τον εαυτό μου και την οικογένειά μου και την παράταξη από μια εύκολη κριτική», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Η απάντηση Φαραντούρη

Η υπόθεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις, με τον Νικόλα Φαραντούρη να υποστηρίζει ότι η σύζυγός του επιλέχθηκε βάσει των αναγκαίων τυπικών και ουσιαστικών προσόντων της και μέσω των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ο ίδιος έχει επισημάνει ότι εκδόθηκε Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε κανονικά και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, απορρίπτοντας ως αναληθή όσα γράφονται περί αδιαφάνειας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: «Είμαι εδώ για να ενώσω την προοδευτική παράταξη» – Άνοιγμα συνεργασίας στις προοδευτικές δυνάμεις
«Η κυβέρνηση που θα επιδιώξω να σχηματίσω, αν ο ελληνικός λαός με τιμήσει ξανά με την ψήφο του θα είναι μια προοδευτική κυβέρνηση, ριζοσπαστική με ένα ρεαλιστικό, εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο»
Ο Αλέξης Τσίπρας
Επίσκεψη Ρούμπιο στην Αθήνα: Άναψαν τα αίματα στη Βουλή για τις ΗΠΑ – «Ύβρις», «γεράκι του πολέμου»
Σφοδρή αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με φόντο τον στρατηγικό διάλογο Αθήνας και Ουάσιγκτον - Οι αιχμές για Τουρκία και καλώδιο και οι βαριές εκφράσεις για τον Αμερικανό ΥΠΕΞ
Ρούμπιο και Δένδιας, συμφωνία ΗΠΑ - Ελλάδας για ΕΔ
Κίμπερλι Γκιλφόιλ: «Η ιστορία της Ελλάδας δεν είναι για πούλημα»
Η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ χαρακτήρισε τον ελληνικό πολιτισμό έναν από τους μεγαλύτερους που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος, τονίζοντας ότι οι ΗΠΑ είναι υπερήφανες που στέκονται στο πλευρό της Ελλάδας για την προστασία του
Κίμπερλι Γκιλφόιλ
Ρένα Δούρου στη Βουλή: Σφοδρά πυρά για Ρούμπιο, Κάθετο Διάδρομο και «ΙΧ εξωτερική πολιτική»
Για υποχωρητικότητα απέναντι στην Ουάσινγκτον και αδιαφάνεια στις ενεργειακές συμφωνίες κατηγόρησε την κυβέρνηση η Ρένα Δούρου, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις κυρώσεις συμφωνιών του ΥΠΕΘΑ
Η Ρένα Δούρου 10