Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές: Εισηγήσεις για το Μάρτιο – Στο μικροσκόπιο της ΝΔ το «φλερτ» ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Εκλογές: Εισηγήσεις για το Μάρτιο – Στο μικροσκόπιο της ΝΔ το «φλερτ» ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές πληθαίνουν τα… «στοιχήματα» για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, στο ενδεχόμενο οι κάλπες να μην αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση και να προκύψει η ανάγκη μετεκλογικών συνεργασιών.

Με τα σενάρια για την πιθανή ημερομηνία των εκλογών να «φουντώνουν», στη ΝΔ βλέπουν με μεγάλη καχυποψία την όλο και μεγαλύτερη συμπόρευση του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ σε μία σειρά θεμάτων.

Είναι πρόσφατη η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή, με την οποία απέδωσε τον χαρακτηρισμό «Σόσιαλ-Καμμένο» στον Νίκο Ανδρουλάκη, προβλέποντας μετεκλογική συνεργασία του με τον Αλέξη Τσίπρα.

Η ταύτιση ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι απόλυτη, είναι συστηματική και συνεχής δηλώνουν πηγές της Ν.Δ., σημειώνοντας ότι έχουν κοινή στρατηγική απέναντι στην κυβέρνηση και εργαλειοποιούν κάθε ζήτημα από το οποίο προσδοκούν μικροκομματικά οφέλη.

«Παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ»

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο προσάπτουν στη Χαριλάου Τρικούπη ότι η στόχευση και το διακύβευμα της είναι να στείλει με κάθε τρόπο τη Ν.Δ. στην αντιπολίτευση «προκειμένου να προκύψει μια άλλη σοσιαλδημοκρατική, προοδευτική κυβέρνηση».

«Έχει αποφασίσει να γίνει παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ» δηλώνει στο newsit.gr πηγή της ΝΔ..

Έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Ν.Δ. στρέφουν το βλέμμα τους στις περιφέρειες όπου καταγράφεται φθορά της κυβερνητικής παράταξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε προχτές για τρίτη φορά τη Θεσσαλονίκη μετά τη ΔΕΘ, ενώ έχει πυκνώσει, και θα συνεχίσει και τους επόμενους μήνες, τις περιοδείες στη Βόρεια Ελλάδα. Στόχος να διεμβολίσει την απήχηση των άλλων κομμάτων και κυρίως της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, στην οποία φέρεται να κατευθύνονται οι εκροές από τη ΝΔ.

Στη Βόρεια Ελλάδα οι μεγαλύτερες απώλειες καταγράφονται  πρωτίστως στη Δυτική Μακεδονία και δευτερευόντως στην Κεντρική Μακεδονία.

Μήνυμα εγρήγορσης στους υπουργούς

Σήμερα, Τετάρτη (21.12.2022) συνεδριάζει το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο για το 2022 υπό τον Πρωθυπουργό, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει από όλους εγρήγορση, ώστε με το νέο χρόνο και πριν από τις εκλογές να προωθηθεί το κυβερνητικό έργο.

Κάλπες τον Μάρτιο…;

Στο Μοσχάτο συνεχίζεται η κατάρτιση των ψηφοδελτίων, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 15 Ιανουαρίου, αφού πρώτα οριστικοποιηθούν οι έδρες ανά περιφέρεια βάσει της νέας απογραφής.

Όσο για τον χρόνο των εκλογών; Τα τελευταία σενάρια θέλουν τον Πρωθυπουργό να δέχεται εισηγήσεις οι πρώτες κάλπες να στηθούν στις αρχές Μαρτίου ή στις 26 του ίδιου μήνα, κάτι που σημαίνει ότι σε αυτή την περίπτωση η προκήρυξη τους θα γίνει μέσα στον Φεβρουάριο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις