Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Debate σήμερα στην ΕΡΤ χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις 10 το βράδυ θα διεξαχθεί στην τηλεόραση της ΕΡΤ, το προεκλογικό debate των 5 υποψηφίων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Σημειώνεται πως ο Γιώργος Παπανδρέου διαφώνησε με το debate των υποψηφίων του ΚΙΝΑΛ καθώς δε συμφωνεί με το μοντέλο, τους όρους και το περιεχόμενο. Λίγο πριν τη διεξαγωγή του debate ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει ανοιχτή συζήτηση με νέους στο κέντρο της Αθήνας, νωρίτερα το απόγευμα θα μιλήσει στην Αργυρούπολη.

Οι υπόλοιποι υποψήφιοι Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης και Παύλος Χρηστίδης, πρόκειται να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, Γιώργου Κουβαρά (ACTION24), Παύλου Τσίμα (ΣΚΑΪ), και Τάσου Παππά (ΕΦΣΥΝ). Τον συντονισμό της τηλεμαχίας θα έχει η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης, Αντριάνα Παρασκευόπουλου.

Όπως συμφωνήθηκε ανάμεσα στους υποψήφιους, οι τρεις δημοσιογράφοι θα έχουν τη δυνατότητα να θέσουν παραπάνω της μιας ερωτήσεις, καθώς και να ζητήσουν διευκρινήσεις επί των απαντήσεων των υποψηφίων.

Η συζήτηση και οι ερωτήσεις θα αφορούν τις εξής θεματικές ενότητες:

α) Διαχείριση κρίσεων: Πανδημία και κράτος πρόνοιας -Οικονομική κρίση -Κλιματική αλλαγή -Ενεργειακή κρίση -Δημογραφικό

β) Εξωτερική πολιτική: Εθνικά θέματα – Η σχέση με την Τουρκία – Μεταναστευτικό

γ) Δημοκρατία – Θεσμοί – Δικαιοσύνη – Πολιτικό Σύστημα – Διοίκηση και Αυτοδιοίκηση – Νέες τεχνολογίες.

δ) Η θέση του Κινήματος Αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό– Πολιτική, εκλογική στρατηγική και συμμαχίες – Η σχέση με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ – Το μέλλον της παράταξης- Η ελληνική και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία- Η επόμενη μέρα.

ε) Ελεύθερη ερώτηση εκτός θεματικού πλαισίου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι υποψήφιοι με την ολοκλήρωση κάθε ενότητας θα μπορούν να σχολιάζουν για σχεδόν ένα λεπτό τις απαντήσεις των συνυποψηφίων τους. Η τηλεμαχία θα ολοκληρωθεί με απευθείας διάλογο μεταξύ τους. Εκεί ο κάθε υποψήφιος θα μπορεί να ρωτήσει όποιον συνυποψήφιό του επιθυμεί και εκείνος να απαντήσει.

Όλες οι απαντήσεις δεν θα πρέπει να ξεπερνούν το ενάμιση λεπτό και οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων το μισό λεπτό.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ανδρουλάκης: Αν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ισχυρό κόμμα στις εκλογές και έχουμε πολιτική εικόνα Μητσοτάκη – Τσίπρα, θα μπούμε στη μηχανή του χρόνου
«Αν είχα κάνει στη χώρα, στους θεσμούς, στην οικονομία και στην κοινωνία, ό,τι έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας, θα είχα εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο»
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Γιαννακοπούλου «γλέντησε» την Παπαδοπούλου on air: «Άννα, ήσουν στο ΠΑΣΟΚ, αυτό μπορείς να το απαντήσεις κι εσύ»
Αιχμηρός διάλογος για την «εντιμότητα», με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ να υπενθυμίζει στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΕΛΑΣ την προηγούμενη πολιτική της διαδρομή
Παπαδοπούλου και Γιαννακοπούλου
8