Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Ανδρέας Λοβέρδος: Αν κερδίσω θα κάνω χαιρετισμό ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ - Ανδρέας Λοβέρδος: Αν κερδίσω θα κάνω χαιρετισμό ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Φωτογραφία Αρχείου / Intime

«Αν κερδίσω θα κάνω χαιρετισμό ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ», δηλώνει ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, λίγο πριν τις εκλογές στις 5 Δεκεμβρίου για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος.

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA, σχολίασε, μεταξύ άλλων, τις επερχόμενες εκλογές για την ηγεσία του κόμματος, λέγοντας πως αν εκλεγεί, τότε «θα ακουστεί το ίδιο βράδυ, θα κάνω χαιρετισμό ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο, το σύμβολό μας ο ήλιος».

«Η Κεντρική Μακεδονία αποτελεί το δεύτερο μεγάλο μέρος της χώρας όπου ψηφοφόροι έρχονται στις δικές μας κάλπες. Το 2017 στις αντίστοιχες διαδικασίες ψήφισαν 30.000 άνθρωποι, και θέλουν να ξανακούσουν τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ. Να προχωρήσουμε με το όνομά μας», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Πανδημία

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είπε ότι θα πρέπει να γίνονται αξιόπιστα και περισσότερα τεστ, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να αναλάβουν το κόστος τους, καθώς επισήμανε ότι «δεν κάνουμε σοβαρά τεστ και δε μας χρησιμεύουν πουθενά. Ολόκληρες επιχειρήσεις κάνουν τεστ στους εργαζόμενους τους που κάνουν 50 λεπτά. Πρέπει ο ανεμβολίαστος να πάρει το κόστος της επιλογής του, με συχνότερα τεστ. Η πρόληψη πρέπει να γίνεται με τα πιο αξιόπιστα τεστ, και αυτός που επιλέγει να μην εμβολιάζεται να αναλάβει και το κόστος».

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των επαγγελματιών της εστίασης που κάνουν λόγο για οικονομική καταστροφή τους, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι «Στη Χαλκιδική έγινε διαδήλωση των επιχειρηματικών της εστίασης μέσα στην πόλη. Ήρθαν στο εργατικό κέντρο που ήμουν και είδα τα βασικά τους αιτήματα. Έχουν δίκιο σε πολλά. Τα μέτρα έχουν αρχίσει και εφαρμόζονται. Το πλήγμα που δέχονται αυτές οι επιχειρήσεις είναι τρομερό. Δεν προλαβαίνουν να κάνουν τους ελέγχους».

«Δεν κλείνω το μάτι στους ανεμβολίαστους»

Μιλώντας για τους εμβολιασμούς, περιέγραψε ένα σκηνικό που έζησε ο ίδιος στον Ευαγγελισμό, όταν πήγε να εμβολιαστεί με την ενισχυτική δόση. Ο ίδιος είπε «Όταν πήγα να κάνω την 3η δόση στον Ευαγγελισμό προχθές συνάντησα κάποιον που δεν ήθελε να εμβολιαστεί, αλλά εμβολιαζόταν, και είπε ότι όσοι εμβολιαζόμαστε είμαστε προδότες, και κακώς κάνουμε τα εμβόλια από τη Δύση και όχι τα κουβανέζικα. Τον ενοχλούσε που δεν μπορούσε να εργαστεί σε μια επιχείρηση επειδή δε δέχεται ανεμβολίαστους. Του μίλησα πολύ αυστηρά και η συζήτηση ήταν πολύ έντονη. Και αυτός εμβολιάστηκε, αλλά δεν ήθελε. Δεν κλείνω το μάτι στους ανεμβολίαστους, όπως πολλοί».

Για τα «εξωθεσμικά κέντρα» του Γ. Παπανδρέου

«Δεν ξέρω τι εννοεί. Ο αγώνας μας είναι δημοκρατικός, ανοιχτός, καλώ όλους τους πολίτες και τους λέω ελάτε στις κάλπες μας μαζικά, σε μια γιορτή δημοκρατίας, να τσακίσουμε τους κομματικούς μηχανισμούς», δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, θέλοντας να σχολιάζει τις δηλώσεις Παπανδρέου για εξωθεσμικά κέντρα και παράγοντες που παρεμβαίνουν στο κόμμα.

Στην ερώτηση γιατί να επιστρέψει κάποιος στο ΠΑΣΟΚ, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Λοβέδος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «το κόμμα που άλλαξε την Ελλάδα, το κόμμα που διαθέτει τα καλύτερα στελέχη, γιατί είναι το κόμμα που εμπιστεύεται το 45% των πολιτών ότι μπορεί να το ξαναψηφίσει, και είναι το κόμμα με το οποίο η Ελλάδα θα κάνει τα μεγάλα της βήματα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις