Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Αποτελέσματα: «Παγωμάρα» του Παπανδρέου, πρωτιά Λοβέρδου στην Αττική, σάρωσε στην περιφέρεια ο Ανδρουλάκης

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Αποτελέσματα: «Παγωμάρα» του Παπανδρέου, πρωτιά Λοβέρδου στην Αττική, σάρωσε στην περιφέρεια ο Ανδρουλάκης

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ είχαν πολλές εκπλήξεις αλλά και πολλές ανατροπές. Οι πολίτες, έδειξαν κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να συμμετέχουν σε αυτή την δημοκρατική διαδικασία. Το ένα ρεκόρ συμμετοχής διαδεχόταν το άλλο με το επιτελείο της Χαριλάου Τρικούπη να μένει άφωνο και η μια παράταση να διαδέχεται την άλλη.

Την διαδικασία με τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς η αθρόα συμμετοχή των πολιτών αλλά και το δίδυμο που προέκυψε για τον δεύτερο γύρο πρέπει να αναλυθούν ενδελεχώς για την επόμενη μέρα. Έτσι, όσοι ψήφισαν την Κυριακή θα πρέπει στις 12/12 να επιλέξουν ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με μεγάλο προβάδισμα από τον δεύτερο και τον τρίτο, προκάλεσε παγωμάρα κυρίως στο επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου, όπου θεωρούσαν ότι στο τέλος της βραδιάς ο πρώην πρωθυπουργός θα ήταν πρώτος.

Κερδισμένο πάντως από όλα όσα έγιναν είναι ξεκάθαρα το ίδιο το ΚΙΝΑΛ που απέδειξε, όπως λένε αναλυτές, ότι είναι ένα κόμμα που είναι ζωντανό και θα παίξει κομβικό ρόλο στις εθνικές εκλογές.

Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, οι στενοί του συνεργάτες επέμεναν μέχρι αργά ότι όλα θα κρίνονταν μέχρι την τελευταία ψήφο. Τελικά, λίγο μετά τη 01:20 έκανε δήλωση παραδοχής του αποτελέσματος.

Η εβδομάδα που ξεκινάει θα είναι ίσως η πιο κρίσιμη για το ΚΙΝΑΛ και η επόμενη Κυριακή θα δείξει αν τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη η δημοκρατική παράταξη είναι ακόμα ανθεκτικά όσον αφορά το βασικό ζητούμενο που είναι η ενότητα.

Πρωτιά Λοβέρδου στην Αττική, σάρωσε στην περιφέρεια ο Ανδρουλάκης

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου πέρασαν στον β’ γύρο, αλλά στην Αττική την πρωτιά τους την πήρε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ σάρωσε στην Κρήτη και σε πολλές περιφέρειες.

Στην Αττική, τη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας, ο Ανδρέας Λοβέρδος πήρε 33,3%, με τον Γιώργο Παπανδρέου δεύτερο με 29,39% και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη με 27,9%.

Στον δήμο Αθηναίων, την πρωτιά πήρε ο Γιώργος Παπανδρέου με 30,36%, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να είναι δεύτερος με 28,69% και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη με 27,81%.

Στον Πειραιά, ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν πρώτος με σχεδόν 32%, και τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθούν.

Στην Κρήτη, ο Νίκος Ανδρουλάκης σάρωσε με 61,38%. Ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,69% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 10,07%.

Στην Κεντρική Ελλάδα, πρώτος ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35%, δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 31,23% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 25,36%.

Στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης πήρε 37,13%, δεύτερος ήταν ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,76% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 22,03%.

Η Θεσσαλία ήταν άλλη μια περιφέρεια όπου ο Νίκος Ανδρουλάκη κέρδισε καθαρά με 36,37%, με τον Γιώργο Παπανδρέου να ακολουθεί με 29,45% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να ακολουθεί με 23,1%.

Στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, επίσης ήταν πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 35,69%, ακολουθεί ο Γιώργος Παπανδρέου με 28,83% και έπεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 28,66%.

Και στα νησιά ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν πρώτος με 55,07%, ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,27% και μετά ο Ανδρέας Λοβέρδος με 15,61%.

Στο Βόρειο Αιγαίο, πρώτος ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,07%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 33,93% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 20,95%.

Στην Ήπειρο, ο Νίκος Ανδρουλάκης επικράτησε με 39,22%, δεύτερος ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου με 32,7% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 19,42%.

Στην Πελοπόννησο, πρώτος ήταν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36,1%, δεύτερος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 27,68% και τρίτος ο Γιώργος Παπανδρέου με 27,39%.

Στη Δυτική Ελλάδα, ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναμενόταν, ήταν πρώτος με ποσοστό μεγαλύτερο του 38%, τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί με 33% και τον Ανδρέα Λοβέρδο να λαμβάνει 21%. 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις