Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Γιώργος Παπανδρέου: Συμμετοχική κοινωνία, αναδιανομή πλούτου, πράσινη ανάπτυξη

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Γιώργος Παπανδρέου: Συμμετοχική κοινωνία, αναδιανομή πλούτου, πράσινη ανάπτυξη

Παρών στις προσεχείς εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα είναι και ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε το πολιτικό του στίγμα στο πλαίσιο του Olympia Forum, τονίζοντας την ανάγκη μετάβασης σε μία συμμετοχική κοινωνία.

Με το βλέμμα να είναι, φυσικά, στραμμένο στις επικείμενες εκλογές στο ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου ως Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ξεκίνησε την ομιλία του στο Olympia Forum II αναφερόμενος στον ισχυρό συμβολισμό της Ολυμπίας.

Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για το μήνυμα της Εκεχειρίας, περιέγραψε το όραμά του για την Ευρώπη ως χώρου ειρήνης, δημοκρατίας, κοινωνικής συνοχής, προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και του εξανθρωπισμού της παγκόσμιας οικονομίας.

«Έχουμε δει τις τεράστιες ανισότητες που ανέδειξε η πανδημία. Ανισότητες σε παγκόσμιο επίπεδο και στον πλούτο. Τον πλούτο που είναι στα χέρια των λίγων. Ο πλούτος πρέπει να πάει στα κράτη για να μπορούν να επενδύσουν στην πράσινη ανάπτυξη, την κοινωνική πρόνοια, την παιδεία και την υγεία, όπου έχουμε δει τις ανισότητες και στην υγεία. Η μετάβαση σε μία πράσινη ανάπτυξη δεν μπορεί να πέσει στους ώμους της μεσαίας τάξης και των φτωχότερων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Πρέπει να είναι μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση».

Γιώργος Παπανδρέου: Στο προσκήνιο ο πολίτης

«Ο πολίτης να είναι συμμέτοχος, να παίρνει μέρος στις αποφάσεις. Πιστεύω λοιπόν ότι πρέπει να πάμε σε μία συμμετοχική κοινωνία και τα κόμματα πρέπει να είναι συμμετρικά κόμματα – όπως και το δικό μας (σ.σ. ΚΙΝΑΛ) – με συμμετοχή του πολίτη και αυτό για την αυτοδιοίκηση είναι καθοριστικό γιατί η αυτοδιοίκηση είναι το κύτταρο της δημοκρατίας, είναι δίπλα στον άνθρωπο», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παρακολουθήστε την παρέμβαση Παπανδρέου στο Olympia Forum II:

Το Olympia Forum II ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου στο Ζάππειο Μέγαρο και το Σάββατο, 23 του μήνα, στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις