Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Νίκος Ανδρουλάκης: Ναι σε γόνιμο διάλογο, όχι σε παράλληλους μονολόγους

Αντίθετος με την πρόταση του Γιώργου Παπανδρέου για τρεις τηλεοπτικές θεματικές συζητήσεις εμφανίστηκε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αυτό το μοντέλο δεν είναι debate , είναι παράλληλοι μονόλογοι. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να κάνουμε από τα σπίτια μας παράλληλους μονολόγους. Δια ζώσης μπορούμε να κάνουμε έναν γόνιμο διάλογο για να δεσμευτούμε απέναντι στον λαό της δημοκρατική παράταξης ως προς το τι κόμμα θέλουμε και ποιο είναι το όραμά μας για την πατρίδα», ήταν το σχόλιό του μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την ηγεσία τού κόμματος ανέφερε ότι «ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης θα ψηφίσει με κριτήριο το ποιος θα μεγαλώσει το κόμμα και θα δημιουργήσει μια παράταξη που θα πάει σε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό για να μπει δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο».

Επίσης ξεκαθάρισε κατηγορηματικά πως δεν επιθυμεί οποιαδήποτε παρέμβαση τρίτων δυνάμεων στην εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής. «Θέλω τον πρόεδρο της παράταξης να τον εκλέξουν άνθρωποι που πιστεύουν ιδεολογικά στον χώρο μας και όχι τρίτες δυνάμεις που ανήκουν κατά συνείδηση στη ΝΔ ή στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν μπορεί όποιος περνάει απέξω, ψήφισε και θα ξαναψηφίσει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, να θέλει να επηρεάσει το ποιος εκλέγεται πρόεδρος της δημοκρατικής παράταξης. Είναι αδιανόητο και δείχνει έλλειψη πολιτικού πολιτισμού κάποιοι να κινητοποιούν τέτοιες δυνάμεις» τόνισε.

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε πώς «ένα κόμμα με χαμηλό ποσοστό πρέπει να μείνει στην αντιπολίτευση. Ένα κόμμα με πολύ μεγάλο ποσοστό, συζητά όλα τα σενάρια, αλλά αξιακά και προγραμματικά, όχι για τη διανομή της εξουσίας και των υπουργικών θέσεων».

Ανέφερε ακόμη ότι έχει ως στόχο «ένα θεσμικό κόμμα που θα λειτουργεί με αξιοκρατία και διαφάνεια. Με ένα ριζοσπαστικό, σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, που θα αγγίζει όλες τις αγωνίες των Ελληνίδων και των Ελλήνων και βέβαια με πάθος για αλλαγή γενιάς».

Τέλος αναφέρθηκε και στη προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, σημειώνοντας ότι είναι ανάγκη αναθεώρησης του κανονισμού του Δουβλίνου, ώστε «η Ελλάδα και η Ιταλία να πάψουν να έχουν το φορτίο της πρώτης χώρας εισόδου». «Η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει συμμάχους, διότι με αυτούς που έχει σήμερα, δεν πρόκειται να δούμε ποτέ αναθεώρηση του Δουβλίνου. Θα είμαστε πάντα ευάλωτοι στις επιλογές του κάθε Όρμπαν, του κάθε Πολωνού ή Αυστριακού, που μας χτυπάνε την πλάτη, αλλά μας θέλουν αποθήκη ψυχών για να μην παίρνουν αυτοί πρόσφυγες στις χώρες τους μέσω της μετεγκατάστασης» προσέθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ΝΔ έτοιμη να απορρίψει την πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Υπενθυμίζεται ότι η Φωτεινή Αραμπατζή είχε ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής για την περίπτωσή της, σε αντίθεση με τον Σπήλιο Λιβανό που δεν είχε διατυπώσει αντίστοιχο αίτημα
Σπήλιος Λιβανός και Φωτεινή Αραμπατζή
Σε προεκλογική τροχιά το ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στη ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, «Σπίτι μου ΙΙ» και τραπεζικά
Στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να ρωτούν αν θα απορρίψει η κυβέρνηση την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε η «πράσινη ΚΟ» για τους πρώην υπουργούς Λιβανό και Αραμπατζή
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνας «φωτιά» ο Μάιος για τη ΝΔ: Το συνέδριο, οι γκρίνιες και τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Ο Μάιος εκτιμάται από κυβερνητικά στελέχη ότι είναι ορόσημο για τη… φυγή προς τα μπρος του κυβερνώντος κόμματος και προσδοκούν και σε αλλαγή της δημοσκοπικής εικόνας για τη ΝΔ
O Κυριάκος Μητσοτάκης
Άκης Σκέρτσος: Παντελώς ανυπόστατο το πρωτοσέλιδο της Εστίας για συναντήσεις μου με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Ο κ. Κοττάκης αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια εξυφαίνοντας ιστορίες επιστημονικής φαντασίας», σχολιάζει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας
Ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος
Μαρινάκης για παγκόσμια μέρα Ελευθερίας του Τύπου: «Προτεραιότητα της κυβέρνησης η ενίσχυση θεσμών, η κατοχύρωση πολυφωνίας και η βελτίωση των ΜΜΕ»
Ο Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στους τέσσερις άξονες στους οποίους βασίζεται ένα πλέγμα παρεμβάσεων που όπως είπε αλλάζει το τοπίο στα ΜΜΕ, και παρουσίασε αναλυτικά το κυβερνητικό έργο στο χώρο του Τύπου
Ο Παύλος Μαρινάκης 8
Δενδρινού και Βαρβιτσιώτη σε Τσιπρα: Μάλλον δεν έχετε διαβάσει το βιβλίο μας – Δεν συσχετίσαμε ποτέ Πρέσπες με συντάξεις
Οι 2 δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ τονίζουν ότι το ντοκιμαντέρ βασίζεται αποκλειστικά σε επώνυμες μαρτυρίες των πρωταγωνιστών της περιόδου 2015 και όχι σε δημοσιογραφικές κρίσεις
Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ, Ελένη Βαρβιτσιώτη και Βικτώρια Δενδρινού
27