Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νίκος Ανδρουλάκης ο μεγάλος νικητής του Α’ γύρου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πρώτος με διαφορά βγήκε από τον Α’ γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Γιώργο Παπανδρέου να περνάει δεύτερος τελικά, με μικρή διαφορά από τον τρίτο Ανδρέα Λοβέρδο.

Από νωρίς το βράδυ της Κυριακής, άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον πρώτο της εκλογικής αναμέτρησης, όχι όμως και για τον δεύτερο αφού ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, έδιναν μάχη ψήφο – ψήφο!

Τελικά, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, η εικόνα άρχισε να ξεκαθαρίζει και να «δείχνει» τον Γιώργο Παπανδρέου, ως εκείνον που θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή με τον πρώτο σε ψήφους, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» είπε ο κύριος Ανδρουλάκης στους δημοσιογράφους, μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, στη 1.40 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι συνεχίζει «δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα».

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι ψηφοφόροι πήγαιναν στα 818 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα, καθώς και στις κάλπες σε χώρες του εξωτερικού, για να αναδείξουν νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ανάμεσα στους έξι υποψηφίους: Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη.

Στις 21.30 το βράδυ της Κυριακής, τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν πρώτο με διαφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη με ποσοστό 40,1% και ακολουθούσαν με μικρή διαφορά μεταξύ τους ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,8% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,1%

Μέχρι και 500 ψηφοφόροι το λεπτό

Η προσέλευση του κόσμου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν τέτοια, που σύμφωνα με τα στοιχεία, τις απογευματινές ώρες ψηφίζουν 380 άνθρωποι κάθε λεπτό.

Συγκεκριμένα, μετά τις 11 το πρωί, ο ρυθμός έφτασε τους 500 ψηφοφόρους ανά λεπτό, ενώ έπεσε στους 430 ανά λεπτό μόνο αργά το μεσημέρι.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής είναι το γεγονός ότι στις 14:20 είχαν ψηφίσει 150.000 άνθρωποι, ενώ την ίδια ώρα, στην εκλογή του 2017, είχαν ψηφίσει 109.000.

«Σιωπηρή παράταση» για ψηφοφορία και μετά τις 20.00

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια, που για κάποια εκλογικά κέντρα αποφασίστηκε να δοθεί σιωπηρή παράταση της ψηφοφορίας και μετά τις 20.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, αυτή η παράταση, έγινε αυστηρά για τα εκλογικά κέντρα που παρατηρείθηκε κοσμοσυρροή, για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και μετά το τέλος του χρονικού ορίου.

Click4More: Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Φώφη Γεννηματά: Η συγκίνηση του συζύγου της όταν πήγε να ψηφίσει

Μέχρι τις 19.00 το απόγευμα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κλείσουν οι κάλπες, υπολογίζεται ότι είχαν ψηφίσει 263.000 ψηφοφόροι. Στη συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι τις 20.00 και η σιωπηρή παράταση για μετά τις 20.00 στα εκλογικά κέντρα με κοσμοσυρροή…

Όλα πράσινα

Οι εκλογές αυτές, εκτός από μεγάλη συμμετοχή, είχαν και τον ανάλογο ενθουσιασμό από τους ψηφοφόρους.

Μεταξύ αυτών και μία ψηφοφόρος που πήγε στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης, φροντίζοντας να έχει κάνει και το ανάλογο… μανικιούρ για να είναι στο κλίμα της ημέρας.

nixia

Αλλά και αυτός ο ψηφοφόρος στα Τρίκαλα, που ντύθηκε… στο κλίμα της ημέρας.

trikala

Δείτε εδώ όσα συνέβησαν από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 74
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 108
Μωραΐτης για αποχωρήσεις από ΣΥΡΙΖΑ: «Παλτά και τοξικά ανθρωπάκια θα πάνε στον Τσίπρα και θα μείνουν εκτός ψηφοδελτίων»
«Πολλοί εύχονται ότι ο Τσίπρας θα κάνει το μεγάλο λάθος και στο τέλος θα βάλει όλα αυτά τα ρετάλια υποψήφιους βουλευτές.Υπάρχει κανένας λόγος να «αυτοκτονήσει»;
Νίκος Μωραΐτης 12