Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νίκος Ανδρουλάκης ο μεγάλος νικητής του Α’ γύρου

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νίκος Ανδρουλάκης ο μεγάλος νικητής του Α’ γύρου
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Πρώτος με διαφορά βγήκε από τον Α’ γύρο των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ ο Νίκος Ανδρουλάκης, με τον Γιώργο Παπανδρέου να περνάει δεύτερος τελικά, με μικρή διαφορά από τον τρίτο Ανδρέα Λοβέρδο.

Από νωρίς το βράδυ της Κυριακής, άρχισε να ξεκαθαρίζει το τοπίο για τον πρώτο της εκλογικής αναμέτρησης, όχι όμως και για τον δεύτερο αφού ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Ανδρέας Λοβέρδος, έδιναν μάχη ψήφο – ψήφο!

Τελικά, στη μία μετά τα μεσάνυχτα, η εικόνα άρχισε να ξεκαθαρίζει και να «δείχνει» τον Γιώργο Παπανδρέου, ως εκείνον που θα αναμετρηθεί την ερχόμενη Κυριακή με τον πρώτο σε ψήφους, Νίκο Ανδρουλάκη.

«Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει» είπε ο κύριος Ανδρουλάκης στους δημοσιογράφους, μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Με το 90% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, στη 1.40 τα ξημερώματα της Δευτέρας, το αποτέλεσμα στον πρώτο γύρο των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία στο ΚΙΝΑΛ είναι πλέον σχεδόν τελικό.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι πρώτος με 37,11%, ο Γιώργος Παπανδρέου δεύτερος με 27,6% και τρίτος ο Ανδρέας Λοβέρδος με 26,6%. Οι κ.κ. Χρηστίδης, Καστανίδης, Γερουλάνος συγκέντρωσαν περί το 3%.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κυριάρχησε στη νότια Ελλάδα -συμπεριλαμβανομένης της Κρήτης-, πρώτευσε στη βόρεια και στην κεντρική Ελλάδα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτευσε στη δυτική Ελλάδα. Στην Αττική πλειοψήφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Σας καλώ στη μάχη της επόμενης Κυριακής» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι συνεχίζει «δυναμικά με σεμνότητα και ενότητα».

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής, οι ψηφοφόροι πήγαιναν στα 818 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα, καθώς και στις κάλπες σε χώρες του εξωτερικού, για να αναδείξουν νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ανάμεσα στους έξι υποψηφίους: Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο, Γιώργο Παπανδρέου και Παύλο Χρηστίδη.

Στις 21.30 το βράδυ της Κυριακής, τα πρώτα αποτελέσματα έδειχναν πρώτο με διαφορά τον Νίκο Ανδρουλάκη με ποσοστό 40,1% και ακολουθούσαν με μικρή διαφορά μεταξύ τους ο Γιώργος Παπανδρέου με 26,8% και ο Ανδρέας Λοβέρδος με 24,1%

Μέχρι και 500 ψηφοφόροι το λεπτό

Η προσέλευση του κόσμου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ ήταν τέτοια, που σύμφωνα με τα στοιχεία, τις απογευματινές ώρες ψηφίζουν 380 άνθρωποι κάθε λεπτό.

Συγκεκριμένα, μετά τις 11 το πρωί, ο ρυθμός έφτασε τους 500 ψηφοφόρους ανά λεπτό, ενώ έπεσε στους 430 ανά λεπτό μόνο αργά το μεσημέρι.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης συμμετοχής είναι το γεγονός ότι στις 14:20 είχαν ψηφίσει 150.000 άνθρωποι, ενώ την ίδια ώρα, στην εκλογή του 2017, είχαν ψηφίσει 109.000.

«Σιωπηρή παράταση» για ψηφοφορία και μετά τις 20.00

Η προσέλευση του κόσμου ήταν τέτοια, που για κάποια εκλογικά κέντρα αποφασίστηκε να δοθεί σιωπηρή παράταση της ψηφοφορίας και μετά τις 20.00 το βράδυ.

Σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, αυτή η παράταση, έγινε αυστηρά για τα εκλογικά κέντρα που παρατηρείθηκε κοσμοσυρροή, για να μπορέσουν να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες, ακόμη και μετά το τέλος του χρονικού ορίου.

Click4More: Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Φώφη Γεννηματά: Η συγκίνηση του συζύγου της όταν πήγε να ψηφίσει

Μέχρι τις 19.00 το απόγευμα που ήταν αρχικά προγραμματισμένο να κλείσουν οι κάλπες, υπολογίζεται ότι είχαν ψηφίσει 263.000 ψηφοφόροι. Στη συνέχεια δόθηκε παράταση μέχρι τις 20.00 και η σιωπηρή παράταση για μετά τις 20.00 στα εκλογικά κέντρα με κοσμοσυρροή…

Όλα πράσινα

Οι εκλογές αυτές, εκτός από μεγάλη συμμετοχή, είχαν και τον ανάλογο ενθουσιασμό από τους ψηφοφόρους.

Μεταξύ αυτών και μία ψηφοφόρος που πήγε στο εκλογικό κέντρο της Κυψέλης, φροντίζοντας να έχει κάνει και το ανάλογο… μανικιούρ για να είναι στο κλίμα της ημέρας.

Αλλά και αυτός ο ψηφοφόρος στα Τρίκαλα, που ντύθηκε… στο κλίμα της ημέρας.

Δείτε εδώ όσα συνέβησαν από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις