Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης νέος εκπρόσωπος Τύπου

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης αναλαμβάνει εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος μετά την παραίτηση του Παύλου Χρηστίδη προκειμένου να κατέβει ως υποψήφιος Πρόεδρος. 

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά θα αναλάβει να εκπροσωπεί το κόμμα καθώς υπήρξε κενό μετά και την παραίτηση του κ. Χρηστίδη. 

Ποιος είναι ο Μανώλης Χριστοδουλάκης 

Γεννήθηκε στις 11 Μαρτίου του 1991 στην Αθήνα. Σπούδασε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 2013, με κατεύθυνση το Λογισμικό, τα Υπολογιστικά Συστήματα και τη Βιοϊατρική, με τελικό βαθμό 9,12/10. Η Διπλωματική μου Εργασία στο Εργαστήριο Βιοϊατρικής Τεχνολογίας με θέμα “Σχεδιασμός & Υλοποίηση Ολοκληρωμένου Ηλεκτρονικού Φάκελου Υγείας Ασθενούς για Κατανεμημένα Ιατρικά Πληροφοριακά Συστήματα Νοσοκομείων Βασισμένου στις Τεχνολογίες WEB”.
Στη διάρκεια των σπουδών του διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΗΜΜΥ από το 2010 μέχρι το 2013 και Γραμματέας της ΠΑΣΠ ΕΜΠ από το 2011 μέχρι το 2013. Παράλληλα, διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του ΕΜΠ, μέλος του Δ.Σ. της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και εκπρόσωπος της Γενικής Συνέλευσης Τμήματος.
Από το 2010 μέχρι το 2013 είχε παράλληλη ενασχόληση – με τη μορφή πρακτικής άσκησης – σε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα υλοποίησης ολοκληρωμένων πληροφοριακών συστημάτων νοσηλευτικών μονάδων, ανάπτυξης συστήματος κωδικοποιησης ΚΕΝ/DRG για το ΕΣΥ, μελέτης ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας για μεταμοσχεύσεις και δωρεές οργάνων, ανάπτυξης του Εθνικού Αρχείου Νεοπλασιών, συστημάτων Τηλεϊατρικής παρακολούθησης και καθορισμού προδιαγραφών για το esy.net.
Το 2013 ξεκίνησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο London School of Economics, με τίτλο «Πολιτικές Επιστήμες και Πολιτική Οικονομία», τις οποίες ολοκλήρωσε το 2014 με «Distinction». 
Από τον Ιούνιο του 2015 εργάζεται στην Datamed SA, αρχικά ως Project Manager σε έργα Ιατρικής Πληροφορικής (ΟΠΣΥ Πελοποννήσου, Β’ Αττικής, Στρατιωτικών Νοσοκομείων, Εθνικό Σύστημα Υγείας Κύπρου, Ψηφιοποίηση ΠΦΥ ΗΔΙΚΑ, Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, Εθνικό Μητρώο Παχυσαρκίας, Τηλεϊατρική Υποστήριξη, Εθνικό Σύστημα Αιμοδοσίας Κύπρου), από το 2017 ως Project Office Director, και από τον Απρίλιο του 2018 ως Αντιπρόεδρος της εταιρίας και Σύμβουλος Διοίκησης, με αντικείμενο τις διεθνείς συνεργασίες και τη δραστηριότητα της εκτός Ελλάδας.
Από το 2017, είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υγείας στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με αντικείμενο διατριβής «Μοντέλο ψηφιοποίησης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα».
Από τον Απρίλιο του 2018, είναι Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής.

Περιμένοντας τον Γιώργο Παπανδρέου 

Ο Γιώργος Παπανδρέου, παρά τις φωνές, συνεχίζει να κρατά κλειστά τα χαρτιά του για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ που έχουν προγραμματισθεί για τις 5 Δεκεμβρίου. Σήμερα (19.10.2021) βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, οπότε όλοι θα πρέπει να περιμένουν έως την Τετάρτη.

Θα παραμείνουν τελικά οι υποψήφιοι έξι (Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος, Χάρης Καστανίδης, Βασίλης Κεγκέρογλου, Παύλος Γερουλάνος, Παύλος Χρηστίδης); Κι αν κατέβει ο Γιώργος Παπανδρέου τελικά, θα είναι ο έβδομος ή θα αποσυρθεί κάποιος;

Με εξαίρεση τον Βασίλη Κεγκέρογλου που δεν έχει αποκλείσει τίποτα, οι υπόλοιποι υποψήφιοι αποκλείουν το ενδεχόμενο να αποσυρθούν από την κούρσα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ για χάρη του πρώην πρωθυπουργού.

Ο τελευταίος (χρονικά) που απέκλεισε το ενδεχόμενο ήταν ο Παύλος Χρηστίδης. Ακόμη κι αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να είναι υποψήφιος, εκείνος δεν θα αποσυρθεί, ξεκαθάρισε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φιλοξένησε τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου, Λυκ Φρίντεν στην Τήνο – Δείτε φωτογραφίες
«Η φιλία μεταξύ εθνών και ηγετών είναι τόσο σημαντική σε αυτούς τους απαιτητικούς γεωπολιτικούς καιρούς», έγραψε ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου στην ανάρτησή του
Κυριάκος Μητσοτάκης / Λυκ Φρίντεν 4
Απόστολος Βεσυρόπουλος: Σήμερα η κηδεία του στην Ημαθία – Η επιθυμία της οικογένειάς του για ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων
«Αυτό θα ήθελε και ο αγαπημένος μας Απόστολος που σε όλη του τη διαδρομή στάθηκε δίπλα σε αυτούς που είχαν ανάγκη και χρειάζονταν βοήθεια», ανέφερε η οικογένεια του
Απόστολος Βεσυρόπουλος
Η Ελλάδα και άλλες 24 χώρες καταδικάζουν το σχέδιο του Ισραήλ για κατασκευή 3.400 νέων κατοικιών στη Δυτική Όχθη
«Καταδικάζουμε αυτή την απόφαση και ζητούμε την άμεση αναίρεσή της με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο» τονίζεται σε ανακοίνωση που συνυπογράφουν ο Γιώργος Γεραπετρίτης και 24 ομόλογοί του
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς πάνω από χάρτη με τους ισραηλινούς εποικισμούς 3