Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Οι φόβοι Ανδρουλάκη για τη στήριξη Λοβέρδου – Δεν παραιτείται ο Παπανδρέου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Παζάρια, διαβουλεύσεις και εσωκομματικές συμφωνίες για την επόμενη μέρα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στο ΚΙΝΑΛ, καθώς ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν τις ψήφους  των συνυποψήφιων τους που έμειναν εκτός μάχης μετά τον α’ γύρο των εκλογών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χθες (06.12.2021) εμφανίστηκε να κλείνει το μάτι στον Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας ότι «πρέπει να γίνει σεβαστό το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι της πρώτης Κυριακής», ενώ στην απογευματινή συνεδρίαση με τους συνεργάτες του αποφάσισε να δηλώσει δημόσια την στήριξη του στο πρόσωπο του ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ και όχι σε εκείνο του Γιώργου Παπανδρέου.

Στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη εμφανίζονται να θέλουν τις ψήφους του Ανδρέα Λοβέρδου, θεωρούν ωστόσο ότι μία δημόσια δήλωση θα δημιουργούσε πολιτικούς συνειρμούς που θα μπορούσαν να συσπειρώσουν ακόμα και  ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων γύρω από τον Γιώργο Παπανδρέου, καθώς θα έδινε την εντύπωση της διαπλοκής.

Ακόμα οι βουλευτές και τα στελέχη που στήριξαν τον Ανδρέα Λοβέρδο – η Νάντια Γιαννακοπούλου, η Χαρά Κεφαλίδου και ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος- αναμένεται με ανακοινώσουν ότι θα συστρατευθούν με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ενδιαφέρον ωστόσο έχει και το τι θα γίνει με τις ψήφους των τριών άλλων υποψηφίων.

Για παράδειγμα, στο επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη επιδιώκουν ο Παύλος Χρηστίδης – ο οποίος  έκοψε ψήφους από τον ευρωβουλευτή γιατί και οι δύο απευθύνθηκαν στην νεολαία- να συστρατευθεί με τον νικητή του α’ γύρου των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Το ίδιο επιθυμούν να κάνει και ο Χάρης Καστανίδης, με τον οποίο ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να μην διαταράξει καθόλου τις σχέσεις του μέσα στην προεκλογική περίοδο. Κάποιοι μάλιστα θυμίζουν με νόημα ότι στο debate ο Νίκος Ανδρουλάκης απεύθυνε τη φιλική ερώτηση στον βορειοελλαδίτη βουλευτή, κάνοντας του στην πραγματικότητα πάσα για να αναφερθεί στα θέματα της βορείου Ελλάδος.

Ο Παύλος Γερουλάνος κρατά κλειστά τα χαρτιά του, αλλά όλοι θεωρούν πως θα στηρίξει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Βλέπουν» αποχή

Στο άλλο στρατόπεδο, του Γιώργου Παπανδρέου, προφανώς και επικρατεί προβληματισμός αφού η κίνηση του Ανδρέα Λοβέρδου να μην του μιλήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του τρίτου υποψηφίου.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου υποστηρίζουν ωστόσο πως ό,τι και να λέγεται στο παρασκήνιο δεν είναι εύκολο όλοι οι ψηφοφόροι του Ανδρέα Λοβέρδου να μετακινηθούν μαζικά προς τον Νίκο Ανδρουλάκη και ότι το επικρατέστερο σενάριο είναι να απέχουν από την εκλογική διαδικασία.

Παρά τα όσα λέγονται, τα τελευταία 24ωρα πάντως, ότι ίσως ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έπρεπε να αποσυρθεί αναγνωρίζοντας την ήττα του, ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται να μην το συζητά, καθώς θεωρεί ότι έτσι θα απαξιώσει τους ανθρώπους που τον στήριξαν και τον εμπιστεύτηκαν –σχεδόν 65.000- κόντρα στις επιθέσεις που δέχθηκε από διάφορα συστήματα.

Ακόμα, η παράδοση άνευ όρων της προεδρίας του ΚΙΝΑΛ στον Νίκο Ανδρουλάκη θα έδειχνε ότι όλα όσα έλεγε  προεκλογικά ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι δηλαδή ο ευρωβουλευτής είναι προϊόν μηχανισμών, ήταν απλώς λόγια του αέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Στη Βουλή οι αλλαγές στο Ταμείο Ανάκαμψης για την Πολιτική Προστασία – Στο στόχαστρο οι περικοπές σε εναέρια μέσα και έργα πρόληψης
Ερώτηση για την απένταξη Canadair, Air Tractor και κρίσιμων υποδομών - Αιχμές για καθηλωμένα AW139 και Diamond DA62 εν μέσω αντιπυρικής περιόδου
Πολάκης, ΣΥΡΙΖΑ
Μητσοτάκης στην υπογραφή συμφωνίας για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης» η είσοδος της Meridiam στην GSI
Η Meridiam αποκτά την πλειοψηφία της Great Sea Interconnector, ενώ η συμφωνία με τη Nexans επιταχύνει τις εργασίες για ένα έργο στρατηγικής σημασίας στην Ανατολική Μεσόγειο - «Ενώνουμε δυνάμεις σε ένα ευρωπαϊκό έργο κοινού ενδιαφέροντος» δήλωσε ο πρωθυπουργός
Μητσοτάκης, υπογραφές για ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου
183
Αυγερινός, Μουτσάτσου και ακόμη 20 πρώην στελέχη κατά Καρυστιανού: «Δεν αποχωρήσαμε για καρέκλες», αιχμές για «συγκεντρωτικό μοντέλο»
Σε κοινή ανακοίνωση απορρίπτουν τις κατηγορίες της ηγεσίας, μιλούν για συγκέντρωση εξουσιών σε «περιορισμένο κύκλο προσώπων» και ζητούν διαφάνεια και δημοκρατικές διαδικασίες
Αυγερινός, Καρυστιανού, Μουτσάτσου 70
Με τη «σφραγίδα» Μητσοτάκη η επανεκκίνηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου: Η Meridiam αποκτά τον έλεγχο της GSI
Στο Μέγαρο Μαξίμου υπογράφονται η συμφωνία για την είσοδο του γαλλικού επενδυτικού ομίλου ως πλειοψηφικού μετόχου της Great Sea Interconnector και η τριμερής σύμβαση με τη Nexans για τις έρευνες βυθού
Ηλεκτρική διασύνδεση 41
ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή σκυτάλης στο Ινστιτούτο Πουλαντζά μετά την παραίτηση Ρεπούση – Πρόεδρος ο Βερναρδάκης, διευθυντής ο Κορμάς
Η Μαρία Ρεπούση αποχώρησε καταγγέλλοντας κίνδυνο μετατροπής του Ινστιτούτου σε «κομματικό βραχίονα» - Η Κουμουνδούρου ανακοίνωσε άμεσα τη νέα διοίκηση
Οι Χριστόφορος Βερναρδάκης, Μαρία Ρεπούση και Παναγιώτης Κορμάς