Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παύλος Χρηστίδης: Η ελπίδα είναι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Χρηστίδης σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Πιστεύω στην πολιτική που γίνεται από κάτω προς τα πάνω, με πραγματικό ενδιαφέρον και λύσεις για τις αδικίες, τις ανισότητες, την αναξιοκρατία και την αδιαφάνεια που αντιμετωπίζουν χιλιάδες συμπολίτες μας καθημερινά. Πιστεύω στην πολιτική που δίνει ευκαιρίες, πιστεύω στους πολιτικούς που κάνουν όσα λένε. Ενώνω τη φωνή μου με τις χιλιάδες ακόμη φωνές που πιστεύουν ότι το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής είναι η ελπίδα για να αλλάξουμε ξανά τις ζωές μας» τονίζει ο Παύλος Χρηστίδης.

Σημειώνει ακόμα ότι «η ανανέωση είναι πρωτίστως αξιακό, πολιτικό ζήτημα και δευτερευόντως γενεακό».

Ο Π. Χρηστίδης αναφέρει ότι λειτουργεί ενωτικά ήδη, «γιατί με ενδιαφέρει η προοπτική της παράταξης. Γι’ αυτό, η καμπάνια μου απέχει από μίζερες επιθέσεις εναντίον των συνυποψήφιων μου. Η αντιπαράθεσή μου γίνεται με όρους πολιτικής και όχι με όρους προσωπικούς». «Η συνοχή διασφαλίζεται με την εργατικότητα και τη δουλειά, την οποία δεν φοβάμαι. Μια τεχνητή συνοχή συρραφής προσωπικών επιδιώξεων παλιών και νέων στελεχών δεν με αφορά – θα είναι έτσι κι αλλιώς εύθραυστη. Με αφορά η συνοχή που οικοδομείται από την κοινή δουλειά» προσθέτει.

Ερωτηθείς για την προοδευτική διακυβέρνηση απάντησε, μεταξύ άλλων, είναι «διακυβέρνηση με σεβασμό στους θεσμούς και ανοιχτότητα στον κόσμο, ειδικά σε εκείνους των οποίων η φωνή ακούγεται λιγότερο. Η συζήτηση ετεροπροσδιορισμού του Κινήματος είναι πια προσβλητική. Δεν με αφορά μια τέτοια συζήτηση. Με τους πολίτες θέλω να κάτσουμε μαζί, να λύσουμε προβλήματα».

«Πρέπει να γίνουμε κίνημα ξανά»

Αναφορικά με το όνομα με το οποίο το κόμμα θα πορευτεί την επόμενη μέρα, ο Παύλος Χρηστίδης είπε ότι «το Κίνημά μας το καθοδηγούν αρχές, αξίες και ιδεολογία. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για την ταυτότητά μας – είμαστε ένα σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με πίστη στον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Προοδευτικοί Ελληνες έδωσαν περιεχόμενο και αξία στο «ΠΑΣΟΚ», εμείς δίνουμε περιεχόμενο και αξία στο Κίνημά μας σήμερα. Πιστεύω ότι πάνω απ’ όλα πρέπει να γίνουμε Κίνημα ξανά, μαζί με τους πολίτες».

Ο Παύλος Χρηστίδης μιλά στη συνέντευξή του και για την Φώφη Γεννηματά της οποίας υπήρξε στενός συνεργάτης και καταλήγει στη συνέντευξή του αναφέροντας «Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στην έγνοια της για την παράταξη: με τόσο κόπο και πυγμή απέναντι στα χτυπήματα, την κράτησε ενωμένη, τη μεγάλωσε, την άνοιξε στον κόσμο. Κι αυτή είναι μια παρακαταθήκη που πρέπει να τιμήσουμε όλοι».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η ομιλία Σαμαρά στην Κρήτη, τα σενάρια εκλογών και οι όροι Καραμανλή για συνάντηση με τον Μητσοτάκη
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο Μαξίμου επιταχύνουν την διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίων, ενώ το σενάριο για πρόωρες κάλπες τον Σεπτέμβριο δεν έχει αποκλειστεί
Καραμανλής και Σαμαράς
Μαρινάκης: Εκλογές το 2027 με στόχο την αυτοδυναμία – Δεν θα πω εγώ ποιος, Τσίπρας ή Ανδρουλάκης, θα κερδίσει το γήπεδο του λαϊκισμού
Νέα μέτρα για την κοινωνία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο ενόψει ΔΕΘ, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο
Παύλος Μαρινάκης
Έφη Παπαθεοδώρου για το βίντεο με τον Αλέξη Τσίπρα και την εγγραφή της στην ΕΛΑΣ: «Δέχθηκα χωρίς δεύτερη σκέψη, είναι τίμιο παιδί»
Η αγαπημένη «Θεοπούλα» μίλησε για την προσωπική της εκτίμηση στον πρώην πρωθυπουργό και τη συναισθηματική σύνδεση με το όνομα του νέου κόμματος
Έφη Παπαθεοδώρου
21