Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: H πρώτη προτεραιότητα Μητσοτάκη – Αποκάλυψε συνάντηση και με Μεϊμαράκη – Απομακρύνεται το έκτακτο συνέδριο

Εκλογές ΝΔ: H πρώτη προτεραιότητα Μητσοτάκη – Αποκάλυψε συνάντηση και με Μεϊμαράκη – Απομακρύνεται το έκτακτο συνέδριο

– Το πρώτο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένεται παραδοσιακά να είναι στην Κύπρο
– Το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Καραμανλή και τον Σαμαρά
– Εντός της εβδομάδας αναμένεται ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα
– Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη αναφέρουν πως ισχύει η δέσμευση για σαρωτικές αλλαγές εντός 111 ημερών
– Παραμένει στη θέση του ο κ. Παπαμιμίκος μέχρι το τέλος της θητείας του δηλαδή στο τακτικό συνέδριο

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αφού ανέλαβε καθήκοντα έκανε σειρά επαφών, προσπαθώντας να ενημερωθεί για τα δεδομένα του κόμματος, αλλά και να δημιουργήσει την ηγετική του ομάδα, μοιράζοντας ρόλους και αρμοδιότητες.

Μετά από πυρετώδεις συσκέψεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους πως την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Οι πρώτοι άνθρωποι που θα συναντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη είναι ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς στα γραφεία τους στη Βουλή, ενώ το βράδυ ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποκάλυψε πως θα συναντηθεί άμεσα και με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Άμεσα και πιθανότατα ενός της εβδομάδας αναμένεται να συναντηθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ της Κυριακής. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης εξερχόμενος των γραφείων της Ν.Δ. δήλωσε πως πρώτη προτεραιότητά του ειναι η οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος.

Εντός της εβδομάδας μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί και το νέο εσωτερικό σχήμα της Νέας Δημοκρατίας. Τη δημιουργία δηλαδή μίας σκιώδους κυβέρνησης, ένα σχήμα τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως ακριβώς λειτουργούσε το κόμμα και επί θητείας του Κώστα Καραμανλή και το οποίο ουσιαστικά αδρανοποιήθηκε επί Αντώνη Σαμαρά.

Οι συνεργάτες άλλωστε του Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη αναφέρουν προς όλες τις κατευθύνσεις πως ισχύει η δέσμευση για αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε 111 ημέρες. Με αυτό το δεδομένο φαίνεται πως απομακρύνεται η σκέψη για έκτακτο συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει όπως αναμενόταν στο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο δεν αποκλείεται να “μεταφερθεί” για τον Μάρτιο αντί για τον Απρίλιο που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

 

Ήδη ο κ. Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε από τη θέση του γραμματέα Σχεδιασμού, κάτι που σημαίνει πως ο ρόλος του μέσα στη Νέα Δημοκρατία θα αναβαθμιστεί. Σίγουρος πρέπει να θεωρείται και ο έντονος ρόλος του Άδωνι Γεωργιάδη και του βουλευτή από την Κρήτη, κ. Αυγενάκη που ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ρόλο αναμένεται να έχει και ο Μάκης Βορίδης, ενώ είναι σίγουρο πως ο κ. Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να κρατήσει ισορροπίες στην ΚΟ και με εμπλοκή καραμανλικών και λίγων σαμαρικών στελεχών.

Πάντως, όπως συμφωνήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Παπαμιμίκος θα παραμείνει στη θέση του μέχρι το Τακτικό Συνέδριο οπότε και τελειώνει η θητεία του.

Φυσικά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης άμεσα πρόκειται να προχωρήσει και σε αλλαγή έδρας και έτσι η Νέα Δημοκρατία θα μετακομίσει από τα γραφεία στη Συγγρού προς μία λαϊκή συνοικία. Παράλληλα, αναμένεται να αναζητηθούν πόροι, προκειμένου η Νέα Δημοκρατία να ξεπεράσει σταδιακά τα σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα του κόμματος.

Παράλληλα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα φύγει από την ακριβή Συγγρού και θα ξεκινήσει οικονομική εξόρμηση ώστε να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι για να γίνουν οι σχεδιασμοί πράξεις. Προκειμένου να τονίσει την αξιοπιστία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει η κρατική χρηματοδότηση να καλύπτει τις υποχρεώσεις του κόμματος προς τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές του, αλλά και τις δόσεις των οφειλών προς τις τράπεζες.

Με τον κ. Μητσοτάκη επικοινώνησε το πρωί ο πρόεδρος του ΕΛΚ Ζόζεφ Ντόλ και τον συνεχάρη για την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ. Σύντομα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πραγματοποιήσει και το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, το οποίο ως είθισται θα είναι στην Κύπρο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε