Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκλογες ΝΔ: Μεϊμαράκης ή Μητσοτάκης;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

…το δίλημμα αφορά το Μέγαρο Μαξίμου ενόψει της τελικής αναμέτρησης την Κυριακή στη ΝΔ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού, καθώς η εκλογή του ενός ή του άλλου θα δώσει τον νέο αντιπολιτευτικό τόνο στην πολιτική αντιπαράθεση σε όλα τα μέτωπα.

Και επιπλέον μετά από 3-4 μήνες που ο Αλέξης Τσίπρας “έπαιζε” ουσιαστικά χωρίς αντίπαλο θα έχει να αντιμετωπίσει και επίσημα με τη βούλα των ψηφοφόρων της ΝΔ τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος σημειωτέον υπό προϋποθέσεις μπορεί να αποτελεί και μια εναλλακτική πολιτική λύση για τους δανειστές.

Από την πρώτη στιγμή το επιτελείο του πρωθυπουργού δεν επεδίωξε να πάρει θέση στα εσωκομματικά της ΝΔ αν και στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης των τελευταίων εβδομάδων του 2015 και με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του κ. Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, δεν κρυβόταν μια προτίμηση στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη λόγω συναινετικού προφίλ.

Ωστόσο δύο 2ωρα πριν από την καθοριστικής σημασίας αναμέτρηση για το μέλλον της συντηρητικής παράταξης στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος κυριαρχούν δεύτερες σκέψεις με την έννοια ότι μια επικράτηση τουΚυριάκου Μητσοτάκη μπορεί να είναι προτιμότερη, καθώς θα έρθει να κάνει πιο ξεκάθαρη τη “διαχωριστική γραμμή” μεταξύ ένος μνημονίου που εφαρμόζει η κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε σχέση με μια εφαρμογή νεο-φιλελεύθερης αντίληψης που πρεσβεύει ο κ. Μητσοτάκης.

Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος της κυβερνητικής “μηχανής” έλεγε χαρακτηριστικά “Ο Τσίπρας θα αφήσει εποχή αν επικρατήσει ο Μητσοτάκης”!

Το βέβαιο για το Μέγαρο Μαξίμου είναι ότι όποιος και αν είναι ο νικητής του β΄γύρου στις εκλογές της ΝΔ οι δανειστές μέσω και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θα ασκήσουν εντονότατες πιέσεις στον νέο αρχηγό της συντηρητικής παράταξης στην κατεύθυνση της συνεννόησης με σκοπό την πολιτική σταθερότητα ώστε να μην τιναχτεί στον αέρα η ύστατη προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

Ως εκ τούτου λένε ότι όποιος και αν επικρατήσει την Κυριακή το πρόβλημα παραμένει στη ΝΔ, καθώς θα κληθεί να πάρει καθαρή θέση στις εξελίξεις και χωρίς το άλλοθι και το πρόσχημα της εσωκομματικής αναμέτρησης.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε