Σάββατο, 4 Μαΐ
20oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ – Μεϊμαράκης: Το παιδί δεν κάνει! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ Eurokinissi

Την άποψη ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν κάνει για τη θέση του πρωθυπουργού εξέφρασε μεταξύ άλλων ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega. Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ ξεκαθάρισε επίσης ότι σε περίπτωση μη εκλογής του θα είναι “στρατιώτης” του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μιλώντας για τον πρωθυπουργό, ο κ. Μεϊμαράκης είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας “έτυχε καλύτερης μεταχείρισης από τους Ευρωπαίους, καλύτερης από ο,τι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή μας και θα έλεγα και από τους Αμερικάνους” καθώς “ουδέποτε Έλληνας πρωθυπουργός πήρε 251 ψήφους στο ελληνικό κοινοβούλιο και ανακηρύχθηκε ηγέτης και προτίμησε να τα κλωτσήσει και να ξαναγίνει ομαδάρχης της ομάδας του στο ΣΥΡΙΖΑ για να ξεκαθαρίσει τα εσωτερικά του. Και δεύτερον, ουδέποτε έγινε σε Ευρωπαίο πολιτικό πρωθυπουργό συνέντευξη με τέτοιο ακροατήριο τύπου Κλίντον”.

Και συμπλήρωσε: “Ξέρετε τι είναι να έχεις όλο αυτό το επενδυτικό κοινό από κάτω και να το χάσεις; Το παιδί δεν κάνει. Δυο φορές του δώσαμε επίπεδο ηγέτη, εθνικού ηγέτη και ο ίδιος απέδειξε ότι δεν μπορεί να σταθεί σε αυτό το ύψος. Πώς να συζητούμε όταν ο ίδιος μας έλεγε ότι δεν θα πάμε σε εκλογές, όταν ο ίδιος γνώριζε ότι θα φέρει εφαρμοστικούς νόμους άρα με το καλημέρα της νέας Βουλής θα έβγαινε τραυματισμένος και σήμερα ζητάει να ψηφίσουμε, και όχι από όλους, στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ενώ στο Ποτάμι και στο Λεβέντη χαριεντίζεται. Άρα σημαίνει ότι κοινοβουλευτικά δεν θα έχει πρόβλημα. Και γιατί μιλούν και για αύξηση της κοινοβουλευτικής τους πλειοψηφίας;”

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτίμησε επίσης ότι το αμέσως προσεχές διάστημα -έως το Πάσχα- ο πρωθυπουργός “θα έχει διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις του με την κοινωνική του βάση και θα κρατάει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία”.

“Εμείς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην σκληρή λιτότητα”

“Ο Μεϊμαράκης ακολουθεί την εθνική πολιτική γραμμή όταν βρίσκεται στην Ευρώπη που είναι και ευρωπαϊκή ταυτόχρονα γραμμή. Το έτος σκληρής λιτότητας τελείωσε για εμάς. Εμείς δεν πρόκειται να προχωρήσουμε στην σκληρή λιτότητα”, είπε ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ και συμπλήρωσε:

“Άλλο η δημοσιονομική πειθαρχία και η ήπια προσπάθεια που πρέπει να κάνουμε και άλλο οι βάναυσες παρεμβάσεις που γίνανε τα προηγούμενα χρόνια. Τελεία και παύλα. Αυτό να το καταλάβουν και οι δανειστές, να το καταλάβει και η Ευρώπη. Και νομίζω, ότι τους το έδωσα πολύ καλά να το καταλάβουν, γι’ αυτό και όπως γράψατε δεν με είχαν και πολύ αρεστό. Τώρα αν κάποιοι άλλοι θέλουν είναι δικαίωμά τους”.

“Αν δεν εκλεγώ θα είμαι στρατιώτης του Μητσοτάκη – Δεν είπα πορτιέρη τον Παπαμιμίκο”

Για την εσωκομματική μάχη για την αρχηγία της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκη είπε πως δεν αισθάνεται ότι βρίσκεται σε μονομαχία αλλά σε “ευγενή άμιλλα” με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τον οποίο μοιράζονται ίδιες αρχές και αξίες, αναγνωρίζοντας ότι το κλίμα χάλασε στις 22 Νοεμβρίου λόγω του τεχνικού προβλήματος που προέκυψε ωστόσο η κατάσταση με την παραίτησή του “αποσυμπιέστηκε” καθώς επεδείχθη διάθεση για ενότητα και προσπάθεια πολιτισμένου διαλόγου.

Για την κόντρα του με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο είπε πως δεν τον είπε πορτιέρη ωστόσο δεν πρέπει να υποβιβάζεται και ο ρόλος αυτός διότι “εμείς που γυρίζουμε ξέρουμε ότι αν δεν θέλει δεν μπαίνεις στο μαγαζί”.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι εξέφρασε την άποψή του ότι δεν κάνει για γραμματέας αλλά για άλλες θέσεις αλλά και ο κ. Παπαμιμίκος έχασε την ψυχραιμία του “επειδή νομίζει ότι όλα περιστρέφονται γύρω από αυτόν”.

Υπογράμμισε ότι αυτό που επιθυμεί για τη ΝΔ είναι να φτιάξει μέσω δημοκρατικών διαδικασιών τη δυνατότητα όλων των νέων στο ξεκίνημα της καριέρας τους να έχουν την ίδια ευκαιρία “είτε είναι γιος υπουργού είτε γιος εργάτη ανέργου ή αγρότη”.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατέληξε λέγοντας ότι “και αν δεν εκλεγώ και πάλι στρατιώτης στον κ. Μητσοτάκη θα είμαι, γιος πρώην πρωθυπουργού είναι, έχει μια εμπειρία, θα τον υπηρετήσω και πορτιέρης άμα χρειαστεί”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε