Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές ΝΔ: Ο πρώτος “εφιάλτης” του Κυριάκου Μητσοτάκη – Στις πλάτες του ένα χρεοκοπημένο κόμμα που έχει όμως 25 σοφέρ

Εκλογές ΝΔ: Ο πρώτος “εφιάλτης” του Κυριάκου Μητσοτάκη – Στις πλάτες του ένα χρεοκοπημένο κόμμα που έχει όμως 25 σοφέρ

– Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί την Τετάρτη με Καραμανλή και Σαμαρά
– Εντός της εβδομάδας αναμένεται να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα
– Αποκάλυψε πως πρώτη του προτεραιότητα είναι η οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος
– Αναμένεται να επαναφέρει τους τομεάρχες, μία πρακτική που είχε παγώσει ουσιαστικά επί Σαμαρά
– Την Πέμπτη αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος

Τεράστιο το στοίχημα του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πρέπει στην ουσία να “αναστήσει” το κόμμα από όλες τις απόψεις, οργανωτικά, οικονομικά, δημοσκοπικά και από στελέχη φυσικά.

Ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης την πρώτη ημέρα ως πρόεδρος ξεκαθάρισε πως η πρώτη του προτεραιότητα είναι η οργανωτική αναδιάταξη του κόμματος και για αυτό βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις.

Και επειδή τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινώσει τη στενή του ηγετική ομάδα και να μοιράσει ρόλους και αρμοδιότητες, θα θελήσει να κρατήσει ισορροπίες και για αυτό το λόγο αναμένεται την Τετάρτη να συναντηθεί με τους πρώην προέδρους του κόμματος, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία τους στη Βουλή.

Αυτό όμως που πραγματικά καίει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τα χρέη! Τεράστια χρέη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που ουσιαστικά έχουν κάνει τη Νέα Δημοκρατία ένα χρεοκοπημένο κόμμα. Τα περισσότερα από τα χρέη προέρχονται από δάνεια, τα οποία σε αντίθεση με οποιονδήποτε απλό πολίτη, δεν πρόκειται να τα ξεχρεώσουν ποτέ και κανείς δεν πρόκειται να τους ενοχλήσει και για αυτό.

Τα μηνιαία έξοδα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο, φτάνουν τα 50.000 ευρώ, με το κόμμα να απασχολεί περί τους 300 υπαλλήλους, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι απλήρωτοι μήνες.

Ενδεικτικό της σπατάλης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι πως απασχολεί 25 οδηγούς, οι οποίοι προφανώς δεν έχουν αντικείμενο εργασίας, από το να παριστάνουν τους σωφέρ σε εκείνους που νομίζουν πως αξίζουν να έχουν.

Τα οικονομικά είναι το σοβαρότερο ίσως πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως οι δαπάνες θα περικοπούν δραστικά. Αυτό δεν αποκλείεται σε κάποιες περιπτώσεις να σημαίνει και απολύσεις υπαλλήλων. Το σίγουρο είναι όπως ο ίδιος αποκάλυψε στον Νίκο Ευαγγελάτο είναι πως θα αλλάξουν κτίριο και θα μεταφερθεί η έδρα του κόμματος σε μία πιο υποβαθμισμένη συνοικία με χαμηλότερα ενοίκια. Βέβαια και για το κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού η Νέα Δημοκρατία έχει να καταβάλλει ενοικία για περισσότερο από 5 χρόνια.

Επόμενες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εντός της εβδομάδας μάλιστα αναμένεται να ανακοινωθεί και το νέο εσωτερικό σχήμα της Νέας Δημοκρατίας. Τη δημιουργία δηλαδή μίας σκιώδους κυβέρνησης, ένα σχήμα τομεαρχών της Νέας Δημοκρατίας, όπως ακριβώς λειτουργούσε το κόμμα και επί θητείας του Κώστα Καραμανλή και το οποίο ουσιαστικά αδρανοποιήθηκε επί Αντώνη Σαμαρά.

Οι συνεργάτες άλλωστε του Κυριάκου Μητσοτάκη ήδη αναφέρουν προς όλες τις κατευθύνσεις πως ισχύει η δέσμευση για αναγέννηση της Νέας Δημοκρατίας μέσα σε 111 ημέρες. Με αυτό το δεδομένο φαίνεται πως απομακρύνεται η σκέψη για έκτακτο συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου, αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει όπως αναμενόταν στο τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο δεν αποκλείεται να “μεταφερθεί” για τον Μάρτιο αντί για τον Απρίλιο που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

Την Πέμπτη πάντως εκτός απροόπτου όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε