Πολιτική

Εκλογές – ΝΔ: Πέφτει η κυβέρνηση αν εκλεγούν Κουντουρά – Δανέλλης στην ευρωβουλή

«Η Νέα Δημοκρατία προφανώς και θεωρεί ότι θα χαθεί η δεδηλωμένη για την κυβέρνηση, εάν η Έλενα Κουντουρά και ο Σπύρος Δανέλλης εκλεγούν ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ». Με αυτή τη φράση, συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη περιγράφουν το σκηνικό που θα διαμορφωθεί το βράδυ κιόλας των ευρωεκλογών, μετά την τροπολογία που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση κι η οποία ανοίγει το δρόμο για τη συμπερίληψη των δύο βουλευτών στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ούτως ή άλλως, βασικός στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι το βράδυ των ευρωεκλογών να διαμορφωθεί μια νέα πολιτική πραγματικότητα με το αποτέλεσμα της κάλπης. Να πετύχει, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία μια ευρεία νίκη και γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης τονίζει τις τελευταίες ημέρες με έμφαση ότι δεν πρέπει να πάει χαμένη ούτε μία ψήφος. Ένα τέτοιο αποτέλεσμα, άλλωστε, θ’ αποτελέσει το βασικό του επιχείρημα πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν έχουν πλέον νομιμοποίηση κι έτσι ο πρωθυπουργός θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές.

Υπενθυμίζεται, εξάλλου, ότι στο θεσμικό οπλοστάσιο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει πάντοτε η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς δεν χρησιμοποιήθηκε τελικώς με την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών μετά τις δεύτερες σκέψεις που επικράτησαν στην οδό Πειραιώς και θεωρητικά θα μπορούσε ν’ αξιοποιηθεί σε μια τέτοια περίπτωση.

[read4more]

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει καμία τροπολογία που αφορά στα εκλογικά ζητήματα», δήλωσε νωρίτερα στον ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι «η κυβέρνηση μπαχαλοποιεί τις εκλογές, αποδεικνύοντας ότι έχει απόλυτη αδυναμία να τις διοργανώσει».

ρεπορτάζ: Αιμίλιος Περδικάρης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 17
Μαρία Γρατσία σε Άδωνι Γεωργιάδη: Στοχευμένη η επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού, καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο της
Η δικηγόρος και στενή συνεργάτις της Μαρία Καρυστιανού απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν στο ιατρείο της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» υπάρχει μηχάνημα βιοανάδρασης
Μαρία Καρυστιανού και Μαρία Γρατσία
Κομισιόν για αγροτικές επιδοτήσεις: «Αποφασιστικά μέτρα από την Ελλάδα» – Τι  λέει μετά το δημοσίευμα του Politico
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι η επιστολή αποτελεί μέρος της συνήθους διαδικασίας ελέγχου – «Πολύ εποικοδομητική» η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βλάχος και Μαρκόπουλος «σφάχτηκαν» για τους δανειολήπτες: «Είμαστε εκτός πραγματικότητας» – «Ήρθατε να ξεπετάξετε την ερώτηση ενός “παράξενου” βουλευτή»
Αιχμές από τον βουλευτή της ΝΔ για την κυβερνητική πολιτική - «Είμαστε στην ίδια πλευρά της βάρκας», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών
Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιώργος Βλάχος, Νέα Δημοκρατία 12