Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές ως το Μάιο «βλέπουν» στη ΝΔ – Μηδενική ανοχή στη βία το δόγμα Μητσοτάκη

Νέα Δημοκρατία

Οι διαρροές εκ μέρους της κυβέρνησης ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα έλθει στη Βουλή ακόμη κι εντός του Ιανουαρίου φαίνεται πως επιβεβαιώνουν την εκτίμηση που υπάρχει στη ΝΔ ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο το Μάιο. Κι όπου «το αργότερο», δεν είναι διόλου απίθανο αυτό να σημαίνει πως θα γίνουν και το Μάρτιο, ιδιαίτερα εάν πράγματι επιταχυνθούν οι εξελίξεις με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Στην οδό Πειραιώς επιμένουν, άλλωστε, πως η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης όταν η συμφωνία έλθει στη Βουλή παραμένει στο τραπέζι και το μόνο βέβαιο είναι πως η ΝΔ δεν πρόκειται να συναινέσει στην ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών είτε πριν είτε μετά τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά την εκλογική ετοιμότητα, ήδη έχει ανακοινωθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει στις 10 Ιανουαρίου το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων της ΝΔ, συνεπώς δηλώνουν απολύτως έτοιμοι ακόμη και για εκλογικό αιφνιδιασμό εκ μέρους της κυβέρνησης.
Η έκρηξη βόμβας στο Κολωνάκι, αλλά και η νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα επαναφέρουν πάντως στην πολιτική ατζέντα το ζήτημα της ασφάλειας, το οποίο αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ. Σε σύντομη δήλωσή του, άλλωστε, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «δυστυχώς το αίσθημα ανασφάλειας γίνεται πια πρωτόγνωρο όσο η κυβέρνηση δεν συνειδητοποιεί την ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία», δίνοντας έτσι με την τελευταία φράση του περί «μηδενικής ανοχής στη βία» μια αίσθηση για την πολιτική που σκοπεύει ν’ ακολουθήσει ο ίδιος ως κυβέρνηση στο συγκεκριμένο τομέα.

Του Αιμίλιου Περδικάρη

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις