Πολιτική

Μαρία Καρυστιανού: Έξαλλη με τους δημοσκόπους μετά το 2,2% – «Θα λογοδοτήσετε μετά τις εκλογές»

Με μια ανακοίνωση μόλις 30 λέξεων, το κόμμα Ελπίδα για τη Δημοκρατία αμφισβητεί τις μετρήσεις και κάνει λόγο για «κίβδηλα στοιχεία»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια ολιγόλογη αλλά ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση απαντά η Ελπίδα για τη Δημοκρατία στη δημοσκόπηση της GPO για το iefimerida.gr, η οποία καταγράφει το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή. Αμφισβητώντας ευθέως την αξιοπιστία των δημοσκοπικών εταιρειών, το κόμμα προειδοποιεί ότι όσες παρουσιάζουν, κατά την εκτίμησή του, ψευδή στοιχεία «θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών».

Η αντίδραση της Ελπίδας για τη Δημοκρατία έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία το κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού συγκεντρώνει 2,2% στην πρόθεση ψήφου και 2,6% στην εκτίμηση ψήφου. Και τα δύο ποσοστά βρίσκονται κάτω από το όριο του 3% που απαιτείται για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση στις εκλογές, με το κόμμα να επιλέγει να απαντήσει όχι με πολιτική ανάλυση των ευρημάτων, αλλά με ευθεία επίθεση στους δημοσκόπους.

«Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του»

Στην ανακοίνωση των μόλις 30 λέξεων, το Γραφείο Τύπου της Ελπίδας για τη Δημοκρατία κάνει λόγο για οργανωμένη επίθεση εναντίον της Μαρίας Καρυστιανού. «Ο πόλεμός σας στο αποκορύφωμά του. Κάρφος στον οφθαλμό σας η Μαρία Καρυστιανού», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το κόμμα προχωρά ένα βήμα παραπέρα, προειδοποιώντας τις εταιρείες δημοσκοπήσεων για την περίοδο μετά την εκλογική αναμέτρηση.

«Όλες οι εταιρίες δημοσκοπήσεων που παρουσιάζουν κίβδηλα στοιχεία θα λογοδοτήσουν την επομένη των εκλογών. Σας το υποσχόμαστε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η διατύπωση αυτή δίνει ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στην αντιπαράθεση, καθώς το κόμμα δεν περιορίζεται στην αμφισβήτηση μιας συγκεκριμένης μέτρησης, αλλά στρέφεται συνολικά κατά των εταιρειών που θεωρεί ότι παρουσιάζουν ανακριβή αποτελέσματα.

Στο 2,2% η πρόθεση ψήφου και στο 2,6% η εκτίμηση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO για το iefimerida.gr, η Ελπίδα για τη Δημοκρατία συγκεντρώνει 2,2% στην πρόθεση ψήφου, ενώ στην εκτίμηση ψήφου το ποσοστό της διαμορφώνεται στο 2,6%.

Η συγκεκριμένη εικόνα τοποθετεί το κόμμα κάτω από το εκλογικό όριο του 3%, εφόσον τα ποσοστά αυτά αποτυπώνονταν και στην κάλπη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΠΑΣΟΚ κατά Λαζαρίδη για την επίθεση στη Γιαννακοπούλου: «Να τον χαίρεται η ΝΔ – Η αξιοπιστία του είναι ανάλογη των πτυχίων του»
Η Χαριλάου Τρικούπη καταγγέλλει «χυδαία προσωπική επίθεση» του «γαλάζιου» βουλευτή και στρέφει τα πυρά της κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη - «Την ευθύνη για τον βούρκο την έχει προσωπικά»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί» – Τι είπε για τα 12 ναυτικά μίλια
«Άκυρο και ανυπόστατο, δεν παράγει κανένα νομικό αποτέλεσμα», ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εξωτερικών - Η ευρωπαϊκή αντίδραση, το καλώδιο Ελλάδας - Κύπρου και η αιχμηρή απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά
Γιώργος Γεραπετρίτης 14
Δημοσκόπηση GPO: Στο 29,4% η ΝΔ, στο 15,7% η ΕΛΑΣ, εκτός Βουλής Καρυστιανού και Συμμαχία Ελλήνων – Αυτοδύναμη κυβέρνηση θέλουν οι πολίτες
Προβάδισμα 13,7 μονάδων για τη «γαλάζια» παράταξη έναντι του κόμματος Τσίπρα, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Στο 10,5% η δυνητική ψήφος σε Σαμαρά
Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης 30
Προβάδισμα σχεδόν επτά μονάδων για την ΕΛΑΣ στην Αττική - Το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα
Η δημοσκόπηση της Opinon Poll αποτυπώνει σαφή διαφορά μεταξύ Αμαλίας και Χαριλάου Τρικούπη στο Λεκανοπέδιο, τροφοδοτώντας τη συζήτηση για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην αντιπολίτευση
O Αλέξης Τσίπρας 11
Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ευρωπαϊκές κυρώσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - «Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρίνεται στην πράξη»
Απαντήσεις για τις διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου ζητά η Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλοντας παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ