Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Εκλογές: Παίζει τις καθυστερήσεις ο Αλέξης Τσίπρας

Εκλογές: Παίζει τις καθυστερήσεις ο Αλέξης Τσίπρας

Τίποτα δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα για το αν θα γίνουν εκλογές μέσα στον Σεπτέμβριο, ή αν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να ¨καβατζάρει” τον πρώτο μήνα του Φθινοπώρου και οι εκλογές να μετατεθούν για τον Οκτώβριο.

Αυτό που φαίνεται από τις μέχρι τώρα κινήσεις του κ. Τσίπρα είναι ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο για να εκτιμήσει την στάση τόσο των στελεχών του κόμματός του όσο και των εταίρων.

Πάντως, οι εκλογές θα προκύψουν μέσα από το αίτημα για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης όποτε αυτό και αν έρθει.

Σήμερα, θα γίνουν επαφές με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια κοινή γραμμή στην συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Βουλή. Οι αποφάσεις όπως όλα δείχνουν θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα και δεν αποκλείεται να ξεκινήσει η διαδικασία την Δευτέρα και να ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Σήμερα, υπογράφεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τον ESM για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα με την Κομισιόν. Αν όλα πανε κατ’ ευχήν, αύριο το πρωί θα περάσουν σε ελληνικά χερια τα 26 δις του πρώτου τμήματος της δόσης.

Σήμερα, υπογράφεται η συμφωνία της κυβέρνησης με τον ESM για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα με την Κομισιόν

Πολλοί είναι εκείνοι μέσα στην κυβέρνηση που θέλουν να τελειώνουν με τις πολιτικές διεργασίες προκειμένου να πάει μπρος η οικονομία και οι υπουργοί να ασχοληθούν απερίσπαστοι με την εφαρμογή των μέτρων.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ζητηθεί άμεσα ψήφος εμπιστοσύνης έτσι ώστε να εγκλωβισθεί η πλευρά Λαφαζάνη και να έχει να αποφασίσει ανάμεσα σε δυο δρόμους. Ή την αρνητική ψήφο, ή την θετική που θα πλήξει βαθιά την πολιτική της αξιοπιστία.

Επίσης, υπάρχουν και άλλες φωνές που καλούν τον Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές χωρίς να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης και χωρίς έτσι να πληγεί ακόμα περισσότερο ο ΣΥΡΙΖΑ αφού το τριήμερο της συζήτησης είναι αναπόφευκτο να «πέσουν κορμιά» στην Βουλή.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε