Πολιτική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη έναντι Δούκα δίνουν οι στοιχηματικές

Έντονες είναι οι διεργασίες το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, με Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να προηγούνται στην κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού θώκου, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Την ίδια στιγμή, στο χορό των προβλέψεων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 του μηνός, έχουν μπει και οι στοιχηματικές εταιρείες, με τις αποδόσεις να δείχνουν μία διαφοροποίηση σε σχέση με την εκτίμηση που υπήρχε πριν από περίπου ένα μήνα και τον Χάρη Δούκα, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν ως φαβορί, να χάνει πλέον έδαφος έναντι του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, τόσο στη Stoiximan όσο και στη Novibet, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται ως επικρατέστερος νικητής, με απόδοση 1.95 και στις δύο εταιρείες, ενώ στην Bet365 η απόδοση για τον πρόεδρο του κόμματος πέφτει στο 1.90.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εμφανίζεται δεύτερος στην κούρσα και στις τρεις στοιχηματικές εταιρείες, με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 2.20 στη Stoiximan και στη Novibet και στο 2.37 στην Bet365.

Όσο αφορά στους υπόλοιπους υποψηφίους, φαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται στην τρίτη θέση, τον Παύλο Γερουλάνο στην τέταρτη και τους Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου να ακολουθούν.

Τα ποσοστά της Stoiximan για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

stoiximan

Τα ποσοστά της Novibet για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

novibet

Τα ποσοστά της Bet365 για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

bet

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, πως οι τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για νέο πρόεδρο διεξήχθησαν στον Δεκέμβριο του 2021. Πρόεδρος, προς διαδοχή της Φώφης Γεννηματά, εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικράτησε του Γιώργου Παπανδρέου με 67,17%, έναντι 32,19%.

Στις ευρωεκλογές του 2024, το ΠΑΣΟΚ εξελέγη τρίτο, με ποσοστό 12,79%, παρά το στόχο που είχε θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για δεύτερο κόμμα. Έτσι, οι ευρωκάλπες διαμόρφωσαν νέους συσχετισμούς στο ΠΑΣΟΚ με στελέχη να ασκούν κριτική στην πολιτική του Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον πως είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα, θέτοντας θέμα ηγεσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Πολάκη για ξυλοδαρμό Αθανασόπουλου: Τέτοιες συμπεριφορές στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ακόμα μία ημέρα στη δουλειά»
«Τα κοράκια των φαντς έχουν φτάσει τον κόσμο στα όρια του και θα δούμε άγρια πράγματα πλέον από την απόγνωση», έγραψε, ανάμεσα σε άλλα, ο Παύλος Πολάκης στο Facebook
Παύλος Μαρινάκης
Φάμελλος και Χαρίτσης ζητούν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για τη Μέση Αναστολή – Κοινή επιστολή σε Μητσοτάκη και Τασούλα
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς επιμένουν στη θεσμική ενημέρωση και στη χάραξη «εθνικής γραμμής», χωρίς να ζητήσουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Χαρίτσης και Φάμελλος
Συνάντηση Μητσοτάκη με τον διευθυντή του ΠΟΥ στην Ευρώπη: «Άλματα προόδου στη δημόσια υγεία της Ελλάδας»
Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν εκτενώς πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η χώρα μας για την προστασία της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, ειδικά ως προς την έκθεσή τους σε βλαβερό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Κυριάκος Μητσοτάκης και Χανς Κλούγκε
Σωκράτης Φάμελλος: Η αποστολή δυνάμεων στην Κύπρο επιβεβαιώνει την ανάγκη για Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητεί δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο και κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι «λειτουργεί ως ουρά των Τραμπ και Νετανιάχου»
Σωκράτης Φάμελλος