Πολιτική

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Προβάδισμα Ανδρουλάκη έναντι Δούκα δίνουν οι στοιχηματικές

Έντονες είναι οι διεργασίες το τελευταίο διάστημα στο ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζουν οι εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του προέδρου του κόμματος, με Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα να προηγούνται στην κούρσα διεκδίκησης του προεδρικού θώκου, όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Την ίδια στιγμή, στο χορό των προβλέψεων για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου 2024, με δεύτερο γύρο στις 13 του μηνός, έχουν μπει και οι στοιχηματικές εταιρείες, με τις αποδόσεις να δείχνουν μία διαφοροποίηση σε σχέση με την εκτίμηση που υπήρχε πριν από περίπου ένα μήνα και τον Χάρη Δούκα, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα εμφανιζόταν ως φαβορί, να χάνει πλέον έδαφος έναντι του νυν προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Συγκεκριμένα, τόσο στη Stoiximan όσο και στη Novibet, ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται ως επικρατέστερος νικητής, με απόδοση 1.95 και στις δύο εταιρείες, ενώ στην Bet365 η απόδοση για τον πρόεδρο του κόμματος πέφτει στο 1.90.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, εμφανίζεται δεύτερος στην κούρσα και στις τρεις στοιχηματικές εταιρείες, με την απόδοσή του να βρίσκεται στο 2.20 στη Stoiximan και στη Novibet και στο 2.37 στην Bet365.

Όσο αφορά στους υπόλοιπους υποψηφίους, φαίνεται πως δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με την Άννα Διαμαντοπούλου να βρίσκεται στην τρίτη θέση, τον Παύλο Γερουλάνο στην τέταρτη και τους Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου να ακολουθούν.

Τα ποσοστά της Stoiximan για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

stoiximan

Τα ποσοστά της Novibet για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

novibet

Τα ποσοστά της Bet365 για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ:

bet

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, πως οι τελευταίες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ για νέο πρόεδρο διεξήχθησαν στον Δεκέμβριο του 2021. Πρόεδρος, προς διαδοχή της Φώφης Γεννηματά, εξελέγη ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικράτησε του Γιώργου Παπανδρέου με 67,17%, έναντι 32,19%.

Στις ευρωεκλογές του 2024, το ΠΑΣΟΚ εξελέγη τρίτο, με ποσοστό 12,79%, παρά το στόχο που είχε θέσει ο Νίκος Ανδρουλάκης για δεύτερο κόμμα. Έτσι, οι ευρωκάλπες διαμόρφωσαν νέους συσχετισμούς στο ΠΑΣΟΚ με στελέχη να ασκούν κριτική στην πολιτική του Ανδρουλάκη, κατηγορώντας τον πως είναι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα, θέτοντας θέμα ηγεσίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεβαίως, το ζητάει ο Καραμανλής, θα το κάνουμε» - Ο διάλογος που τον εμπλέκει στην υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και οι 37 βιολογικοί καλλιεργητές
Σημειώνεται πως στο πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ γίνεται αναφορά στον Κώστα Καραμανλή, αλλά δεν έχει καταγραφεί δική του συνομιλία
Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής
Ακρίτα για Τσίπρα: Είναι φάουλ που ζητάει από βουλευτές που θέλουν να τον ακολουθήσουν, να παραιτηθούν
Η Έλενα Ακρίτα σε ανάρτησή της τόνισε ότι η ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η πιο δραστήρια στη Βουλή, με τους δέκα πρώτους βουλευτές στο Vouliwatch να ανήκουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης
H Έλενα Ακρίτα
Χρήστος Μπουκώρος για την δικογραφία του ΟΠΕΚΕΠΕ: Η βοήθεια σε ένα νέο ζευγάρι αγροτών τον έβαλε στη λίστα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Αν ισχύουν όλα όσα είπε ο βουλευτής είναι ένας εξ' αυτών οι οποίοι βρέθηκαν μπλεγμένοι για ένα τηλεφώνημα
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Χρήστος Μπουκώρος με την δικογραφία ανα χείρας – Η βοήθεια σε ένα νέο ζευγάρι αγροτών τον έβαλε στη λίστα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας
Ανανεώθηκε πριν 22 λεπτά
15
Μαρινάκης για Σαμαρά: «Αν κάποιοι παλιοί πολιτικοί ανακάλυψαν τα ρουσφέτια το 2026, πάμε να ανακαλύψουμε την Αμερική» – Υποχρεωτική η άρση ασυλίας
«Ακούω για κακουργήματα. Δεν υπάρχει κακούργημα εξ αμελείας. Υπάρχει δόλος. Υπάρχει τεκμήριο αθωότητας αλλά είναι άλλο το κακούργημα και άλλο το πλημμέλημα»
Παύλος Μαρινάκης
Στο φως οι διάλογοι της δικογραφίας για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Είμαι η Κατερίνα Παπακώστα βουλευτής Τρικάλων» – «Να κόψουμε να τα βάλουμε στους δικούς μας»
Οι συνομιλίες αυτές, που έχουν καταγραφεί την περίοδο 2020-2021, αφορούν πολιτικά πρόσωπα, στελέχη του ΟΠΕΚΕΠΕ και παραγωγούς, και επικεντρώνονται στον τρόπο διαχείρισης και κατανομής των κοινοτικών επιδοτήσεων
Η Κατερίνα Παπακώστα 77
Ορκίστηκαν οι Μαργαρίτης Σχοινάς, Ευάγγελος Τουρνάς και Μακάριος Λαζαρίδης
Στο νέο σχήμα, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Σχοινάς με υφυπουργό τον Μακάριο Λαζαρίδη, ενώ το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας περνά στον Ευάγγελο Τουρνά
Η ορκωμοσία Σχοινά, Λαζαρίδη και Τουρνά 14