Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Εκλογές: Προκηρύσσονται την Πέμπτη, στήνονται κάλπες 20 Σεπτεμβρίου

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

– Στις 10:30 το πρωί επιστρέφει τη διερευνητική εντολή ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης
– Αφού την κρατήσει τρεις μέρες ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, την προσεχή Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος θα ανακοινώσει… εκλογές στις 20 Σεπτεμβρίου
– Όλες οι ημερομηνίες

Οι επαφές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο τριήμερο των διερευνητικών εντολών ήταν άκαρπες. “Στιγματίστηκαν” από τη… “σφαγή” ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μια αντιπαράθεση που αποκαλύπτει τι θα… ζήσουμε.

Αφού ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραδώσει την εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, της τρίτης πλέον κοινοβουλευτικής δύναμης, για να του την αναθέσει.

Ο πρώην υπουργός που ήδη έκανε… πολιτικό γάμο με το Σχέδιο Β του παλιού συντρόφου του (σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) Αλέκου Αλαβάνου και “φλερτάρει” με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα την κρατήσει – όπως έχει ξεκαθαρίσει- και τις τρεις μέρες. Μόνο που κανείς από τους πολιτικούς αρχηγούς, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα, δεν έχει διάθεση για συνεργασίες. Ακόμη και η Ζωή Κωνσταντοπούλου το πήρε απόφαση και μπορεί να προγραμμάτισε συνεδρίαση της Ολομέλειας για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το χρέος μεσοβδόμαδα, αλλά… αποχαιρέτισε τη Διάσκεψη των Προέδρων.

Έτσι, θα φτάσουμε στην Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου όταν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Προκόπης Παυλόπουλος θα προκηρύξει τις εκλογές και θα ορίσει την υπηρεσιακή κυβέρνηση με επικεφαλής την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου – Χριστοφίλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκτιμά πως δεν υπάρχει λόγος ούτε σε άλλο κόμμα ούτε και να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Οπότε άμεσα θα προκηρυχθούν οι εκλογές, οι οποίες θα γίνουν στις 20 Σεπτεμβρίου.

«Η ημερομηνία των εκλογών, όπως φαίνεται μέχρι τώρα, είναι εφικτό να είναι η 20η Σεπτεμβρίου», δήλωσε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ.

Αρχικά, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η κυβέρνηση ήθελε να στηθούν οι κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου. Μια ημερομηνία που είχε ακουστεί μεν αλλά δεν προτάθηκε ποτέ και αυτό με παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου. Όταν το πρωί της περασμένης Πέμπτης τον επισκέφτηκε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του είπε πως πιθανόν ο πρόεδρος της ΝΔ να εξαντλήσει τα περιθώρια της εντολής.

“Καλό είναι να ετοιμαστείτε για τις 20 Σεπτεμβρίου, γιατί εκεί πάμε” είπε ο ΠτΔ σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε