Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Ηλιόπουλος: Δεν έχω κρύψει τη στήριξή μου στην Έφη Αχτσιόγλου

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Ηλιόπουλος: Δεν έχω κρύψει τη στήριξή μου στην Έφη Αχτσιόγλου

«Δεν έχω κρύψει τη στήριξή μου στην Έφη Αχτσιόγλου», δήλωσε νωρίτερα σήμερα Τρίτη (19.9.2023) ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου ηγέτη, στις οποίες είναι υποψήφιος και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε για τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έκρυψε ποτέ ότι τάσσεται υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου για την προεδρία στο κόμμα και όχι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.

«Δεν έχω κρύψει τη στήριξή μου στην Έφη Αχτσιόγλου. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλήρωσε την διγλωσσία και την πολυφωνία. Εμένα μου δημιουργεί πολιτικά ερωτήματα όταν ακούω τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει πως είναι υπέρ του μισθοφορικού στρατού και μετά να έρχεται ο κ. Αποστολάκης και να λέει πως είναι λάθος.

Είναι πρόβλημα όταν ο βασικός σου συνεργάτης εξηγεί πως η θέση σου είναι λάθος. Είναι πρόβλημα οι θέσεις του για το δημόσιο πανεπιστήμιο γιατί υπάρχουν συνεργάτες του που είναι υπέρ», είπε αρχικά ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Επίσης, δεν βοηθάει πως (σ.σ. ο Στέφανος Κασσελάκης) δεν θέλει να διεξαχθεί ο δημόσιος διάλογος μεταξύ των υποψηφίων. Η κ. Αχτσιόγλου ήταν υπέρ εξ’ αρχής. Δεν είναι καλό σήμα να αποφεύγεις έναν τέτοιο διάλογο», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτονόητο ότι θα δουλέψουμε μαζί με τον Κασσελάκη αν κερδίσει»

Όσον αφορά την επόμενη μέρα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι είναι αυτονόητο πως, αν κερδίσει ο Στέφανος Κασσελάκης, ότι θα δουλέψουν μαζί.

«Πρέπει να ξεκαθαριστούν μερικές αιχμές. Τιμά την Έφη Αχτσιόγλου πως απάντησε δημόσια απέναντι σε ομοφοβικές επιθέσεις που δέχτηκε ο κ. Κασσελάκης. Η Έφη Αχτσιόγλου όμως, θα κινηθεί και νομικά για επιθέσεις και fake news που δέχτηκε σχετικά με το ότι υπονόμευε τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα είπε πως είναι ένας άνθρωπος που όταν θέλει να μιλήσει δημόσια, μιλάει. «Το στέλεχος του Αλέξη Τσίπρα είναι η Έφη Αχτσιόγλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επισήμανε, αναφορικά με το «μήνυμα» της κάλπης, πως το «εύκολο μήνυμα» ήταν αυτό της ανανέωσης.

«Πρέπει όμως, να συζητήσουμε συγκεκριμένα και πολιτικά. Εγώ δεν μπορώ να πως εάν ο Παύλος Πολάκης τον καθοδήγησε αλλά η φράση για τη Δικαιοσύνη και τα media μου προκάλεσε εντύπωση», εξήγησε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Στην εκπομπή LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, εξηγώντας ότι δεν θα στηρίξει Κασσελάκη ή Αχτσιόγλου «αλλά τη συνέχεια της πολιτικής μας ταυτότητας», όπως και ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας ότι ο γιος του είναι «μαθημένος στις extreme καταστάσεις».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις