Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μαίνεται ο «πόλεμος» Κασσελάκη – Αχτσιόγλου με χτυπήματα κάτω από τη μέση

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Μαίνεται ο «πόλεμος» Κασσελάκη – Αχτσιόγλου με χτυπήματα κάτω από τη μέση

Μαίνεται ο πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στα δυο στρατόπεδα των υποψηφίων προέδρων, με ανταλλαγή «πυρών», υπαινικτικών σχολίων και χτυπημάτων κάτω από την μέση. Η μία πλευρά κατηγορεί την άλλη ότι βρίσκεται πίσω από δημοσιεύματα και αναρτήσεις που στοχοποιούν είτε τον Στέφανο Κασσελάκη είτε την Εφη Αχτσιόγλου.

Την ίδια στιγμή οι κομματικοί στρατοί μετρούν τις δυνάμεις τους προκειμένου να διαπιστώσουν πως θα κινηθεί η ψηφοφορία της Κυριακής ειδικά μετά την ανοιχτή στήριξη του Νίκου Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εν τω μεταξύ η σκιά του Αλέξη Τσίπρα πέφτει βαριά πάνω στην εκλογική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και την στιγμή που ο ίδιος έχει αρνηθεί επιμόνως να εμπλακεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι την χθεσινή ημέρα όλα τα επιτελεία κινήθηκαν γύρω από τις προθέσεις του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το άρθρο του στενού του συνεργάτη Θανάση Καρτερού με τίτλο «τι λέει ο Τσίπρας» μονοπώλησε το ενδιαφέρον των επιτελείων των δύο υποψηφίων αρχηγών.

Το βίντεο της Έφης Αχτσιόγλου

H Έφη Αχτσιόγλου εμφανίστηκε χθες σε βίντεο να απαντάει σε δημοσιεύματα που την κατηγορούν ότι υπονόμευσε τον Αλέξη Τσίπρα.

«Εδώ και λίγο καιρό εκτοξεύονται συστηματικά και συντονισμένα από μιντιακά και σοσιαλμιντιακά κέντρα άθλιες συκοφαντίες που εμφανίζουν εμένα και στελέχη που στέκονται στο πλευρό μου ως υπονομευτές του Αλέξη Τσίπρα. Έχω διαβάσει τα πάντα. Αδιανόητα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, διανθισμένα με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, με υβριστικά επίθετα, ακόμα και για κραυγές για προδότες. Αυτή η αθλιότητα τελειώνει εδώ. Ήμουν ο άνθρωπος που μέχρι την τελευταία μέρα δούλευα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα, με απόλυτη εμπιστοσύνη και αφοσίωση, υλοποιώντας καθημερινά τις πολιτικές μας αποφάσεις, δίχως να παρεκκλίνω, δίχως να δειλιάζω. Το ίδιο και οι άνθρωποι που βρίσκονται στο πλευρό μου» ανέφερε η υποψήφια πρόεδρος ζητώντας μάλιστα από τον Στέφανο Κασσελάκη να πάρει θέση.

Παράλληλα οι συνεργάτες της έδιναν ιδιαίτερη σημασία στο απόσπασμα του άρθρου του Θανάση Καρτερού που μιλούσε για το περιβόητο sms που υποτίθεται ότι έστειλε η Έφη Αχτσιόγλου στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος.

Την ίδια στιγμή και με αφορμή την στήριξη του Νίκου Παππα στον Στέφανο Κασσελάκη υπήρξαν στοχευμένες φήμες και διαρροές ότι ο Νίκος Παππάς ζήτησε ανταλλάγματα για αυτή την κίνηση του. Πιο συγκεκριμένα ότι ζήτησε από τον υποψήφιο πρόεδρο να γίνει πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας εφόσον εκλεγεί.

Οι διαρροές αυτές διαψεύστηκαν αμέσως η αίσθηση ωστόσο που έμεινε σε όλους είναι ότι ο υπόγειες πόλεμος που μαίνεται ανάμεσα στα δύο επιτελεία δεν έχει τέλος.

Ο Νίκος Πάππας και ο Στέφανος Κασσελάκης στην κοινή τους δήλωση πάντως αναφέρθηκαν στην συνέχιση της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα στην εξωτερική πολιτική ενώ από το άρθρο Καρτερού αναδεικνύοντας την τελευταία παράγραφο στην οποία ο γνωστός αρθρογράφος αναφέρει: Και μπορούμε βάσιμα να υποθέσουμε, ξέροντας τη διαδρομή του, – σ.σ. του Αλέξη Τσίπρα- ότι αυτό που ζητάει και περιμένει είναι να στηρίξουν όλοι από Δευτέρα, χωρίς επιφυλάξεις και αστερίσκους, αυτόν ή αυτή που τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ θα επιλέξουν. Χωρίς τεχνητούς φόβους και με γνήσιο πάθος…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις