Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου – Σήμερα (24/09) ο δεύτερος γύρος

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Νέος πρόεδρος ο Στέφανος Κασσελάκης ή η Έφη Αχτσιόγλου – Σήμερα (24/09) ο δεύτερος γύρος

Η μεγάλη ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ έφτασε, καθώς απόψε (24.09.2023), μετά το δεύτερο γύρο των εκλογών, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αποκτήσει νέο πρόεδρο: τον Στέφανο Κασσελάκη ή την Έφη Αχτσιόγλου

Οι κάλπες για το δεύτερο γύρο των εκλογών στο ΣΥΡΙΖΑ άνοιξαν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Μέχρι και λίγο μετά τις 4 το απόγευμα έχουν ψηφίσει περισσότεροι από 97.620, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι 200 μέλη ψηφίζουν ανά λεπτό.

 

Η Έφη Αχτσιόγλου άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στο Αιγάλεω και λίγο μετά τις 12μ. ο Στέφανος Κασσελάκης ψήφισε στη Νέα Σμύρνη, στο εκλογικό κέντρο του Πολιτιστικού Κέντρου ΓΑΛΑΞΙΑΣ, Πλ. Νέας Σμύρνης.

Υπενθυμίζουμε ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε 44,91% (66.156 ψήφοι) έναντι της Έφης Αχτσιόγλου, που συγκέντρωσε 36,18% (53.292 ψήφοι).

Στις κάλπες τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ

Πολίτες βρίσκονταν από πολύ νωρίς στα εκλογικά κέντρα, για να… ρίξουν την ψήφο τους.

Περισσότεροι από 530 πολίτες έχουν ρίξει την ψήφο τους στις κάλπες του εκλογικού κέντρου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου σχηματίζονται ουρές ήδη από τις 8 το πρωί.

Η Χρύσα Παπαδέλη, μέλος της εφορευτικής επιτροπής αναφέρει στο thesstoday.gr ότι «η προσέλευση του κόσμου μέχρι τώρα ξεπερνάει την αντίστοιχη της προηγούμενης Κυριακής, ωστόσο χωρίς την καθυστέρηση που παρατηρήθηκε από τις εγγραφές νέων μελών» και τονίζει πως «είναι εξαιρετικά μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου, βλέπουμε αισιοδοξία στα μάτια των ψηφοφόρων και κλίμα συνεργασίας για μια φωτεινή Δευτέρα».

Νωρίτερα, στο εκλογικό κέντρο του δημαρχείου άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα οι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Γιαννούλης και Γιάννης Αμανατίδης.

Η διαδικασία στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ 

1. Πότε ψηφίζω;
Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.
2. Πού ψηφίζω;
Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

3. Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;
Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

4. Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;
Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου. Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

5. Τι πρέπει να έχω μαζί μου;
Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

6. Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις