Τετάρτη, 1 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι λόγοι που ο Χαρίτσης στηρίζει Αχτσιόγλου και η Θρασκιά τον Κασσελάκη

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Οι λόγοι που ο Χαρίτσης στηρίζει Αχτσιόγλου και η Θρασκιά τον Κασσελάκη

Ο Αλέξης Χαρίτσης και η Ράνια Θρασκιά μίλησαν στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” για το δεύτερο γύρο των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία του κόμματος, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή (24.09.2023), εξηγώντας γιατί στηρίζουν την Έφη Αχτσιόγλου και τον Στέφανο Κασσελάκη αντίστοιχα.  

Μιλώντας στο “Live News” για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής του κόμματος, Αλέξης Χαρίτσης είπε πως η κρισιμότητα της συγκεκριμένη αναμέτρησης είναι μεγάλη.

«Δεν έχουμε κατανοήσει πόσο κρίσιμη είναι. Ο λόγος είναι πως εκλέγουμε πρόεδρο ενός κόμματος αλλά και τον εν δυνάμει πρωθυπουργό της χώρας. Δεν αφορά μόνο τα στελέχη του κόμματος αλλά και όλη την κοινωνία. Δεν είναι μόνο ζήτημα προσώπων αλλά έχει σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί ερχόμαστε από μία εκλογική συντριβή αλλά και από το σοκ της αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα», είπε αρχικά.

«Έχω στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου γιατί θεωρώ πως έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από συλλογική δουλειά. Δεν έχω δει αντίστοιχο ολοκληρωμένο σχέδιο (σ.σ από τον Στέφανο Κασσελάκη). Κατά τη γνώμη μου, αυτό το γλωσσικό λάθος μπορεί να συμβεί σε όλους αλλά το συγκεκριμένο δείχνει μία ελαφρότητα στο πώς αντιμετωπίζουμε την πολιτική, η οποία είναι πολλή σοβαρή. Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί και πρέπει να προχωρήσει μαζί μας και να δουλέψουμε όλοι μαζί αλλά όχι από τη θέση του προέδρου. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει να είσαι στη Βουλή για να αντιπαρατίθεσαι και αυτά τα δίνει η υποψηφιότητα της Έφης Αχτιόγλου».

Αναφορικά με το γιατί στις πρώτες εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μεγαλύτερα ποσοστά, είπε πως έχει επιδείξει σημαντικά προσόντα κυρίως στο επικοινωνιακό κομμάτι και επίσης, γιατί τα μέλη στέλνουν ένα μήνυμα, πώς πρέπει να αλλάξουν τα πάντα στο κόμμα.

«Ελπίδα για την αλλαγή που θέλουμε όλοι είναι να έχουμε σχέδιο, να έχουμε μαχητικότητα, ολοκληρωμένο πρόγραμμα και εμπειρία. Η εκτίμηση μου είναι πως η μάχη θα είναι αμφίρροπη. Η βούληση των πολιτών από εκεί και πέρα είναι απολύτως σεβαστή και έχουμε ευθύνη να συνθέσουμε όλοι μαζί και να προχωρήσουμε. Θα πρέπει να συζητήσουμε το σχέδιο και την πολιτική την επόμενη ημέρα. Από τον κ. Κασσελάκη έχω δει ενδιαφέρουσες θέσεις αλλά και άλλες που δεν συμφωνώ».

Στη συνέχεια τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να βγει μπροστά και να παίξει τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι στη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Το θέμα δεν είναι να μας πεις πως θα κερδίσεις τον Μητσοτάκη αλλά πώς θα το κάνει. Αυτό που έχω δει είναι πως όχι δεν μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη».

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Θρασκιά μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο για την υποστήριξη στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.
Η κα. Θρασκιά ερωτώμενη αν είναι επαρκής ο Στέφανος Κασσελάκης να εκπροσωπήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την χώρα απάντησε: «Υπάρχει απαίτηση από την κοινωνία και τους δημοκρατικούς πολίτες για ανασυγκρότηση της Αριστεράς και γενικότερα του προοδευτικού χώρου. Αυτό ήταν το μήνυμα που πήραμε από την μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ την προηγούμενη Κυριακή. Όσον αφορά την δική μου τοποθέτηση από εκεί πήρα την έμπνευση να ταχθώ κι εγώ και να σεβαστώ στο πρόσωπο το οποίο υπέδειξε ο κόσμος ως άξιο να συσπειρώσει και να ενώσει τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη μέρα όσο και γενικότερα τον προοδευτικό χώρο αυτή της χώρας».

Και πρόσθεσε η κα Θρασκιά: «Δεν είναι μία εύκολη δουλειά, έχει μία τεράστια ευθύνη τόσο για την ιστορία της Αριστεράς όσο και για τις ανάγκες του σήμερα. Προφανώς μένει να αποδειχθεί αυτό που ο καθένας υπόσχεται».

Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε η Ράνια Θρασκιά: «Μέσα από αυτές τις διαδικασίες ο καθένας από τους δύο υποψηφίους πρέπει και χρειάζεται να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα. Η αλήθεια είναι ότι η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη, αλλά στο βάθος υπάρχει η ίδια ανάγκη να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας για ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις