Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ολόθερμη στήριξη Παππά στον Στέφανο Κασσελάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πλήρη στήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Νίκος Παππάς. Προηγήθηκε συνάντηση των δυο ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών στο γραφείο του Νίκου Παππά στη Βουλή. 

«Ο Στέφανος θα έχει την στήριξή μου», είπε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις που έκανε στο περιστύλιο έχοντας δίπλα του τον κ. Κασσελάκη. 

«Συναντηθήκαμε είχαμε μία ξεκάθαρη πολιτική συζήτηση για το μέλλον της παράταξης. Δεν είναι η πρώτη φορά, έχουμε ξανασυναντηθεί. Το περιεχόμενο θα το δείτε στην κοινή δήλωση. Στη βάση της συζήτησης ο Στέφανος θα έχει τη στήριξη και θα ενθαρρύνω την εκλογή του. Δίνει την πνοή και το βηματισμό», είπε ο Νίκος Παππάς.

«Κάναμε το πρώτο βήμα για την προοδευτική κυβέρνηση. Με την υποστήριξή σου κάνουμε το δεύτερο βήμα. Την Κυριακή θα γίνει το τρίτο βήμα», δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

 

«Από σήμερα χτίζουμε τη μεγάλη παράταξη της νίκης»

«Από σήμερα χτίζουμε τη μεγάλη παράταξη της νίκης» αναφέρουν στο μεταξύ στην κοινή τους δήλωση οι κκ. Κασσελάκης και Παππάς μετά τη συνάντησή τους στη Βουλή.

«Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη», τονίζουν. 

Πιο αναλυτικά, η κοινή δήλωσή τους έχει ως εξής:

«Ανταποκρινόμαστε στο μήνυμα της τεράστιας συμμετοχής του δημοκρατικού κόσμου στη διαδικασία της 17ης του Σεπτέμβρη.

Οι 150.000 πολίτες, που περίμεναν για μία ή δύο ώρες στην ουρά, σάρωσαν σενάρια κρίσης που απεργάζονται οι πολιτικοί μας αντίπαλοι.

Έστειλαν μήνυμα ενότητας.

Ένα μήνυμα που μας δεσμεύει όλους και όλες για κοινή πορεία στη βάση της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα και η οποία συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Οικοδομούμε το κόμμα των μελών, με ουσιαστική συμμετοχή και απόφαση σε όλα τα επίπεδα, με περιφερειακή οργάνωση και αξιοποίηση όλων των στελεχών. Ενεργοποιούμε τα δίκτυα της παράταξης.

Δημιουργούμε την πατριωτική, σύγχρονη, κυβερνώσα παράταξη.

Υπερασπιζόμαστε

  • την εξωτερική πολιτική που άσκησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα την περίοδο  2015 – 2019. Διεκδικούμε λύσεις στην εξωτερική πολιτική στη βάση του Διεθνούς Δικαίου.
  • την προοπτική μιας χώρας όπου κάθε άνθρωπος θα μπορεί να ζήσει το δικό του Ελληνικό Όνειρο: να αναπτύσσει ελεύθερα τις δυνατότητές του, με δικαιοσύνη, εντιμότητα και δημοκρατία.
  • Ξανακερδίζουμε
  • τον κόσμο της εργασίας, τους μισθωτούς τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τη μεσαία τάξη και την υγιή επιχειρηματικότητα.
  • τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο.

Από σήμερα χτίζουμε τη Μεγάλη Παράταξη της νίκης.

Ξεκινάμε από αυτή την Κυριακή για τη νίκη απέναντι στη Νέα Δημοκρατία.

Συμμετοχή, Ενότητα, Νίκη». 

 Στις θέσεις τους Παππάς και Φάμελλος

Την ίδια ώρα, πάντως, πηγές αναφέρουν ότι στη συνάντηση των κκ. Κασσελάκη και Παππά δεν τέθηκαν στο «τραπέζι» όροι και προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα ο Νίκος Παππάς να αναλάβει τη θέση του Σωκράτη Φάμελλου, επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, πρόθεση είναι, εφόσον ο κ. Κασσελάκης αναδειχτεί τελικά ο νέος πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου, οι κκ. Παππάς και Φάμελλος να παραμείνουν στις θέσεις τους.

Ο Νίκος Παππάς φέρεται να είπε στον Στέφανο Κασσελάκη ότι ο Φάμελλος στη θέση που βρίσκεται τώρα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης για τα μέτρα στη ΔΕΘ: Έμφαση σε μεσαία τάξη, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οικογένειες – Εξετάζεται η μείωση προκαταβολής φόρου
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλαγές στα τεκμήρια, την προκλητικότητα της Άγκυρας και την παράταση της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης
Ο Παύλος Μαρινάκης
Μητσοτάκης: «Εκλογές την άνοιξη του 2027 – Το ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύει ψιλό γαζί τους πολίτες»
Pροανήγγειλε ότι στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τον οικονομικό προγραμματισμό για το επόμενο έτος και το σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με ορίζοντα την Ελλάδα του 2030
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης 33
Το σχέδιο Τσίπρα για τη ΔΕΘ: «Να παράγουμε περισσότερο, να μοιραζόμαστε δικαιότερα, να ζούμε καλύτερα»
Με «έντιμη διακυβέρνηση, δίκαιη ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη - Η σύγκλιση με την Ευρώπη γίνεται ο κεντρικός εθνικός στόχος
Αλέξης Τσίπρας 25
Μητσοτάκης από Κοζάνη: Το 2023 είπα ότι ο κατώτατος μισθός θα φτάσει τα 950 ευρώ, τώρα λέω ότι πριν τις εκλογές θα τα έχει ξεπεράσει
«Οι πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και θα αναγνωρίσουν στη ΝΔ ότι μπορεί να κρατήσει το τιμόνι της χώρας σε πολύ δύσκολους γεωπολιτικούς καιρούς» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλεί με πολίτες στην Κοζάνη 227