Τρίτη, 7 Μαΐ
18oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μιας ώρας λόγω μεγάλης συμμετοχής, 21:00 κλείνουν οι κάλπες

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Παράταση μιας ώρας λόγω μεγάλης συμμετοχής, 21:00 κλείνουν οι κάλπες

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η προσέλευση στις κάλπες των πολιτών στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πήρε επίσημα παράταση η ψηφοφορία ως τις 9 το βράδυ της Κυριακής.

Συμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις (20.00)  έχουν ψηφίσει 135.000 άτομα για τις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ και πλήθος κόσμου περιμένει έξω από τα εκλογικά τμήματα. 

Οι ουρές εξακολουθούν να είναι μεγάλες και αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε μια ώρα παράταση στη διαδικασία της ψηφοφορίας για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Από όσους έχουν ψηφίσει, το 30% έκανε σήμερα εγγραφή προκειμένου να συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία. Τα νέα μέλη ανέρχονται στις 35.000. Από το εξωτερικό έχουν ψηφίσει 1.000 άτομα. 

 Να σημειωθεί ότι η αρχική εκτίμηση ανέφερε ότι οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα θα ήταν γνωστά γυρω στις 10 το βράδυ, αλλά με την παράταση της διαδικασίας θα υπάρχει καθυστέρηση.

Ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννης Δρόσος ανέφερε ότι δόθηκε οριζόντια παράταση στην ψοφοφορία για μία ώρα με τις κάλπες αντί στις 8 να κλείνουν στις 9. Σύμφωνα με τον ίδιο πριν τις 11 το βράδυ δεν θα υπάρχει κάποια εκτίμηση για το αποτέλεσμα.

«Σήμερα ήταν για εμά πολύ ευχάριστη ημέρα, αιφνιδιαστήκαμε κακώς γιατί είχαμε και άλλα στοιχεία για τη συμεμτοχή στην ψηφοφορία. Μέχρι στιγμής, έχει αποφασιστεί να δοθεί παράταση, ενώ έχουν καταμετρηθεί 130.555 ψήφοι, χωρίς να είναι ενσωματωμένοι σε αυτόν τον αριθμό οι ψηφοφόροι του εξωτερικού.

Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι, είναι μία επιτυχία της δημοκρατικής λειτουργίας. Παρατηρήθηκαν, επίσης, νέα μέλη που ξεπέρασαν το 30%, ήτοι στα 30.000 νέα μέλη στο κόμμα. Από το εξωτερικό, την ίδια ώρα, έχουν ψηφίσει 1.100 πολίτες πριν από μία ώρα. Την παράταση τη δώσαμε οριζόνται, καθώς ο κανονισμός προβλέπει πως αν υπάρχουν ουρές, πρέπει να ζητηθεί και, αν χρειαστεί, να δοθεί.

Η εκτίμηση για την ώρα του αποτελέσματος δεν θα γίνει νωρίτερα από τις 23:00, ενώ το πρώτο αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό με το σχετικό δείγμα», ανέφερε ο Δρόσος.

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις