Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε οριακό σημείο οι σχέσεις των στελεχών με αφορμή το βίντεο Κασσελάκη λίγες μέρες πριν τις κάλπες

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Σε οριακό σημείο οι σχέσεις των στελεχών με αφορμή το βίντεο Κασσελάκη λίγες μέρες πριν τις κάλπες

Σε οριακό σημείο βρίσκονται οι σχέσεις μεταξύ των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, 4 μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου, με αφορμή το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από την Μακρόνησο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πήγε στην Μακρόνησο, όπου συνοδευόμενος από τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη αναφέρθηκε στους αγώνες της Αριστεράς, θέλοντας έτσι να δείξει ότι γνωρίζει την ιστορία του κόμματος του.

Πολλοί λοιπόν αναρωτιούνται -και δικαίως- τι θα γίνει την επόμενη μέρα της εκλογικής αναμέτρησης, στην περίπτωση μάλιστα που επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να περνάει στον δεύτερο γύρο.

Οι πιο ρεαλιστές υποστηρίζουν ότι η διάσπαση του κόμματος είναι προ των πυλών, καθώς η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί κόκκινο πανί για κάποιους.

Πάντως ο Στέφανος Κασσελάκης προκειμένου να κατευνάσει τα σενάρια για την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Καθαρές κουβέντες. Αν κερδίσω στις εκλογές του κόμματος, θα έχω για όλα τα στελέχη ανοιχτή καρδιά και ανοιχτό μυαλό ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε τη σύγχρονη Αριστερά του μέλλοντος. Αν χάσω, θα μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ και θα προσφέρω όσο μπορώ και στους επικεφαλής υποψηφίους μας στις Περιφέρειες της χώρας αλλά και σε όλη την κοινωνία που βιώνει απίστευτη αδικία. Αν πιστεύετε ότι ένα μοντέρνο, προοδευτικό κόμμα μπορεί να εκπροσωπήσει το μέλλον που θέλουμε για την πατρίδα μας, τότε την Κυριακή να πάτε να ψηφίσετε!»

«Τσουνάμι» αντιδράσεων για το βίντεο στην Μακρόνησο

Πάντως τις τελευταίες ώρες υπήρξε ένα τσουνάμι αντιδράσεων από τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το βίντεο της Μακρονήσου, καθώς πολύ θεώρησαν ότι ο πέμπτος υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ δεν διστάζει να οικειοποιηθεί την ιστορία της Αριστεράς προκειμένου να ανεβάσει τις μετοχές του στο εσωκομματικό πεδίο. Το βίντεο της Μακρονήσου έβαλε φωτιά ωστόσο στο εσωκομματικό σκηνικό καθώς υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

Ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Έφης Αχτσιόγλου ανέφερε πως «σε όλα (πρέπει να) υπάρχει ένα όριο. Η ιστορική μνήμη δεν προωθείται με μια επ’ ευκαιρία επίσκεψη στην Μακρόνησο ούτε βέβαια με εναγκαλισμό εθνικής συμφιλίωσης με τον ναύαρχο Αποστολάκη».

Θέση για το θέμα πήρε και ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης απαντώντας ευθέως στον Στέφανο Κασσελάκη, μεταξύ άλλων: «Από εμένα είναι ΟΧΙ».

Ο επικεφαλής της Ομπρέλας και υποψήφιος πρόεδρος Ευκλείδης Τσακαλώτου ζήτησε συγγνώμη δημοσίως εκ μέρους όλου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη . «Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης» είπε χαρακτηριστικά.

Η αντίδραση αυτή του πρώην υπουργού Οικονομικών πυροδότησε τις αντιδράσεις των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη τόσο στα social media όσο και στο κόμμα.

Ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε χαρακτηριστικά. «Προφανώς και δεν ζητάει συγγνώμη εξ ονόματος μου ο Ευκλείδης!! Δεν έχει απολύτως καμία τέτοια εξουσιοδότηση, ούτε ελέω θεού δικαίωμα!!! Ορθώς έπραξε ο Στέφανος και πήγε, ορθώς είπε αυτά που είπε».

Αλλά και ο πρώην συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα Νίκος Καρανίκας υποστήριξε το περιβόητο βίντεο λέγοντας ότι «ο σύντροφος Κασσελάκης ανέδειξε προεκλογικά την πανλαϊκή αξία και σημασία της Μακρονήσου θέτοντας το ζήτημα της συνέχειας, της ενότητας και της εκπαιδευτικής αξίας στα σημερινά σχολεία. Ενόχλησε τους πανικόβλητους και τους αυτοαναφορικούς ιδιοκτήτες της ιστορίας. Καλά έκανε».

Να θυμίσουμε ότι το περιβόητο βίντεο έχει αφηγητή τον Στέφανο Κασσελάκη ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τις πληγές μας. Γιατί μόνο τότε μπορούμε να τις επουλώσουμε». Αναφερόμενος μάλιστα στα θέματα της ενότητας των αριστερών που εξορίστηκαν, ανέφερε με νόημα «λέτε να συμφωνούσαν σε όλα; Λέτε να μην είχαν διαφωνίες, διαφορετικές προσεγγίσεις;».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου από την πλευρά της απέφυγε να σχολιάσει την προεκλογική τακτική του συνυποψηφίου της υπενθυμίζοντας, ωστόσο, πως τα μέλη του κόμματος αξιολογούν τις πρωτοβουλίες του καθενός εκ των διεκδικητών της ηγεσίας.

Εκνευρισμός και για τον Ευάγγελο Αποστολάκη

Στην Κουμουνδούρου δεν έκρυβαν τον εκνευρισμό τους και για την παρουσία του Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευάγγελου Αποστολάκη στο βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλώντας για το θέμα στον ΣΚΑΙ είπε ότι «ζήτησε ο κ. Κασσελάκης να κάνει ένα ρεπορτάζ στη Μακρόνησο. Ο καιρός είχε πολλά μποφόρ. Και έγινε η ανάλογη “καταδρομική επιχείρηση”. Πήγαμε με ένα φουσκωτό» και πρόσθεσε πως «το γύρισμα και η εμφάνιση είναι ενωτική».

Όταν μάλιστα του ζητήθηκε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που υπάρχουν από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο για «κουτσομπολιό χαμηλού επιπέδου».

Στο εάν στηρίζει την υποψηφιότητα Κασσελάκη, τόνισε ότι «κάθε υποψηφιότητα η οποία είναι φρέσκια και έχει νέες ιδέες είναι ευπρόσδεκτη» και συμπλήρωσε ότι «πιστεύω σε καθετί καινούργιο που δίνει ελπίδα και κεντρίζει το ενδιαφέρον και των νέων ανθρώπων», διαφωνώντας με την κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις