Πολιτική

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Τα γυρνάει» η Έλενα Ακρίτα και στηρίζει Στέφανο Κασσελάκη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μία ανακοίνωση – με αιχμές κατά της Έφης Αχτσιόγλου – η Έλενα Ακρίτα δηλώνει τώρα τη στήριξή της στον υποψήφιο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Σημειώνεται πως η Έλενα Ακρίτα από την πρώτη στιγμή είχε ταχθεί στο πλευρό της Έφης Αχτσιόγλου, ωστόσο μετά τα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της περασμένης Κυριακής (17.9.2023) και τις μετέπειτα δηλώσεις της κ. Αχτσιόγλου περί «θολού αποτελέσματος», η Έλενα Ακρίτα άλλαξε γνώμη και τάσσεται υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη.

Σε νέα ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα τονίζει πως αποσύρει την στήριξή της στην Έφη Αχτσιόγλου και στις εκλογές της Κυριακής θα ψηφίσει τον Στέφανο Κασσελάκη «με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά».

Στην ανάρτηση αναφέρει πως μετά οι δηλώσεις της Έφης Αχτσιόγλου «επαναδρομολογούν την πορεία μου» και συνεχίζει λέγοντας πως «μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή».

Δείτε την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα

«Δήλωση στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Εφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου.

Όμως η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα.

Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεχτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δεν μάς αρέσουν τα νούμερα.

Λίγο αργότερα, ο Στεφανος Κασσελάκης αντί να σχολιάσει επικριτικά τους συνυποψήφιους του, επέλεξε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στη Λιβύη – κάτι που πιστώνεται θετικά στην προεκλογική του πορεία.

Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή και δεν την επαναξιολογούν όταν τα δεδομένα αλλάζουν.
Επί προσωπικού, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλίες. Δεν μπήκα στην Πολιτική για να κάνω καριέρα, αλλά για να προσφέρω ό,τι μπορώ στον πολύπαθο τομέα των Ανθρωπινων Δικαιωμάτων.

Με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και συντάσσομαι στο πλευρό του!

Έλενα Ακρίτα»

 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Προβάδισμα σχεδόν επτά μονάδων για την ΕΛΑΣ στην Αττική - Το ζητούμενο για τον Αλέξη Τσίπρα
Η δημοσκόπηση της Opinon Poll αποτυπώνει σαφή διαφορά μεταξύ Αμαλίας και Χαριλάου Τρικούπη στο Λεκανοπέδιο, τροφοδοτώντας τη συζήτηση για τους πολιτικούς συσχετισμούς στην αντιπολίτευση
O Αλέξης Τσίπρας
Το ΠΑΣΟΚ ζητά εξηγήσεις από την κυβέρνηση και ευρωπαϊκές κυρώσεις για το τουρκολιβυκό μνημόνιο - «Η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρίνεται στην πράξη»
Απαντήσεις για τις διαπραγματεύσεις με τη Λιβύη και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας - Κύπρου ζητά η Χαριλάου Τρικούπη, καταγγέλλοντας παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
Επικύρωση τουρκολιβυκού μνημονίου: Πώς «διαβάζει» η Αθήνα τις κινήσεις Τουρκίας και Λιβύης – «Δεν αλλάζει η γεωγραφία», «το καλώδιο θα προχωρήσει»
Νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο και εμπόδια στις συνομιλίες Αθήνας και Τρίπολης για την ΑΟΖ - Στο προσκήνιο Κρήτη, Chevron και ηλεκτρική διασύνδεση - Η αντίδραση της ΕΕ και ο κρίσιμος ρόλος της Αιγύπτου
Τουρκολιβυκό μνημόνιο 7
Δημοσκόπηση Opinion Poll για την Αττική: ΝΔ 31,5%, ΕΛΑΣ 16,9%, ΠΑΣΟΚ 10,2% – Διχασμένοι οι πολίτες για την αυτοδυναμία
Στο 64,9% η παράσταση νίκης για το κυβερνών κόμμα - Ο Τσίπρας προηγείται του Ανδρουλάκη ως πιθανός αντίπαλος του Μητσοτάκη - «Αγκάθι» η ακρίβεια, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 125
Σαμαράς για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τα γεγονότα στη Λιβύη εκθέτουν ανεπανόρθωτα Γεραπετρίτη και Μητσοτάκη»
Σφοδρή επίθεση του πρώην πρωθυπουργού στην κυβέρνηση μετά την αναφερόμενη έγκριση της συμφωνίας από τη Βουλή της Λιβύης - «Κοιμισμένοι, κολυμπάμε στα δήθεν ήρεμα νερά με την Τουρκία»
ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 34
Το ΥΠΕΞ απορρίπτει την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου από τη Βουλή της Λιβύης: Δεν μεταβάλλει τον παράνομο, άκυρο και ανυπόστατο χαρακτήρα του
«Η γεωγραφία και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν αλλάζουν με μονομερείς, νομικά αβάσιμες κοινοβουλευτικές αποφάσεις»
Υπουργείο Εξωτερικών 53
Συνάντηση Μητσοτάκη με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας: AI και προσέλκυση επιστημόνων στο επίκεντρο – Ο σχεδιασμός για νέο υπουργείο
Οι νέες υποδομές «Δαίδαλος» και «Pharos», η αύξηση των δαπανών για έρευνα και η ενίσχυση της ελληνικής συμμετοχής στα ευρωπαϊκά προγράμματα
Κυριάκος Μητσοτάκης και Μαρία Λέπτιν