Πολιτική

Εκλογές: Τα ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ για Δήμους και Περιφέρειες – Ψηφοδέλτια με “άρωμα” ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ο κατάλογος των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Έτσι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα δοθεί από την ΚΕ του κυβερνώντος κόμματος το πράσινο φως στους υποψηφίους δημάρχους και περιφερειάρχες στις επερχόμενες εκλογές που θα προτείνει ο Γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης μετά από συζήτηση που θα έχει με τον πρωθυπουργό.

Ζητούμενο σε αυτή την διαδικασία θα είναι να αναδειχθούν προσωπικότητες που προέρχονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και μπορούν να δώσουν την αριστερή απάντηση στην αυτοδιοίκηση αλλά και να προκύψουν συμμαχίες με τα κόμματα της κεντροαριστεράς – δηλαδή με το ΚΙΝΑΛ που έχει μεγάλες δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση- προκειμένου ο χάρτης της Ελλάδας να γίνει …ροζ.

Ειδικά στις περιφέρειες όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να στηρίξει πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ ,και της ΔΗΜΑΡ τα οποία σήμερα βρίσκονται κάτω από τη σκέπη του Κινήματος Αλλαγής.

KALPH

Οι Δήμοι

Στους δήμους τα πράγματα είναι ίσως λίγο διαφορετικά καθώς παίζει μεγάλο ρόλο και η προσωπικότητα που θα επιλεγεί προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει το δικό του στίγμα.
Στην βάση λοιπόν αυτή η υποψηφιότητα του αρχιτέκτονα μηχανικού αναπληρωτή καθηγητή πολεοδομίας στο ΕΜΠ Νίκου Μπελαβίλα για τον δήμο της Αθήνας θεωρείτε πολύ σημαντική καθώς το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει βαρύ βιογραφικό με μεγάλή αποδοχή από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς . Έχει ακόμα στενή επαφή με τα κινήματα πολιτών τα οποία δραστηριοποιούνται για την διεκδίκηση ελεύθερων χώρων και αστικών αναπλάσεων σε περιοχές της Αθήνας ενώ μόλις πριν από ένα μήνα ανέλαβε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΑΠΛΑΣΗ Α.Ε. που βασικό έργο έχει την αναμόρφωση της Αθήνας.

Οι πληροφορίες λένε πάντως ότι εάν για κάποιο λόγο η υποψηφιότητα Μπελαβίλα δεν προχωρήσει η δεύτερη σκέψη που έχουν στην Κουμουνδούρου αφορά την ¨Ελενα Κουντουρά καθώς η βουλευτής των ΑΝΕΛ αποδείχθηκε ιδιαίτερα επιτυχημένη στο υπουργείο τουρισμού.

Για τον δήμο Θεσσαλονίκης όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίξει τον Γιάννη Μπουτάρη καθώς στο Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζονται να έχουν μετανιώσει που δεν τον στήριξαν την προηγούμενη φορά. Ο πρωθυπουργός έχει εκτιμήσει την στάση του και την επιμονή του στο θέμα των Σκοπίων ,αν και γνωρίζει ότι η θέση του είναι αντιδημοφιλής στην Βόρεια Ελλάδα ενώ δεν έχει διστάσει να συγκρουστεί και με θύλακες της ακροδεξιάς στην συμπρωτεύουσα.

Οι Περιφέρειες

Η περιφέρεια της Αττικής είναι σίγουρα το πιο μεγάλο στοίχημα για το κυβερνών κόμμα καθώς τα δυο μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν στην περιοχή ( οι πλημμύρες στην Μάντρα και η φωτιά στο Μάτι) θα παίξουν τον ρόλο τους. Οι πληροφορίες λένε ότι κατά 95% η Ρένα Δούρου θα είναι ξανά υποψήφια . Η περιφερειάρχης θα έχει να αντιπαρατεθεί με τρεις τουλάχιστον υποψηφίους που τους γνωρίζει καλά από το παρελθόν. Τον Γιώργο Πατούλη, τον Ανδρέα Παχατουρίδη και τον Γιάννη Σγουρό .

Επτά υποψηφίους περιφερειάρχες προερχόμενους από το ΚΙΝΑΛ αναμένεται να υποστηρίξει το κυβερνών κόμμα. Ο πρωθυπουργός από την Θεσσαλονίκη είχε αναφερθεί στον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη λέγοντας έχει κάνει εξαιρετικό έργο και γι αυτό θα τον στηρίξει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα για τον οποίο είχε μιλήσει επίσης με πολύ καλά λόγια.

Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχει η σκέψη υποψήφιος να είναι ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ νυν υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης καθώς θεωρείται ότι είναι μια προσωπικότητα που θα μπορεί σε ένα βαθμό να συγκρατήσει κάποιους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους που αντιδρούν εξ αιτίας του Σκοπιανού. Στην Ήπειρο προκρίνουν τον προερχόμενο από την ΔΗΜΑΡ Γιώργο Ζαψά , στην Θεσσαλία το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με ερείσματα στην κεντροαριστερά Νίκο Τσιλιμίγκα.

Στην περιφέρεια Πελοποννήσου τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Γιώργο Δέδε και στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας τον Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία του συμβουλίου ανήκει στην ΛΑΕ θα στηρίξουν στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων , στην Δυτική Μακεδονία τον νυν περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη τον γιατρό Κώστα Κατσιμιγά . Στο Νότιο Αιγαίο δεν αποκλείεται την θέση του περιφερειάρχη να διεκδικήσει ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας από τον λαό και σύσταση Γερουσίας προτείνουν οι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Παπαδόπουλος και Νίκος Χριστοδουλάκης
Οι απόψεις των δύο πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση με θέμα «Λειτουργικό Κράτος – Αποτελεσματική Διακυβέρνηση» του Ινστιτούτου InSocial αναμένεται να προκαλέσουν μεγάλη συζήτηση
Ο Αλέκος Παπαδόπουλος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Νίκος Χριστοδουλάκης
Η δεύτερη «ανάγνωση» της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν: Συγκρατημένη αισιοδοξία για αποφυγή κρίσεων και τα «αγκάθια» που παραμένουν
Το Μέγαρο Μαξίμου εκτιμά ότι η 6η σύνοδος του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας κατέδειξαν ότι αυτή τη στιγμή οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται σε ένα ικανοποιητικό και λειτουργικό επίπεδο
Μητσοτάκης και Ερντογάν
ΝΔ για αποκαλύψεις Στουρνάρα: Ο Τσίπρας που συνεχίζει με πάθος το πολιτικό του comeback, τι έχει να πει για όλα αυτά;
Για σκοτεινές πρακτικές, απόπειρα πολιτικής παρέμβασης στο τραπεζικό σύστημα και στοχοποίηση του ίδιου του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κάνει λόγο η Αλεξάνδρα Σδούκου
Ο Αλέξης Τσίπρας
Γιάννης Στουρνάρας: Όταν αρνήθηκα τη διοίκηση στην Τράπεζα Αττικής, ο ΣΥΡΙΖΑ έστειλε το ΣΔΟΕ στη σύζυγό μου
Ο διοικητής της ΤτΕ αποκαλύπτει το παρασκήνιο των επιλογών για τη διοίκηση της τράπεζας και μιλά για τη ρήξη με την τότε κυβέρνηση, λέγοντας ότι οι πιέσεις «δοκίμασαν» στην πράξη την ανεξαρτησία του θεσμικού του ρόλου
Τσίπρας και Στουρνάρας
5