Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Εκλογές: Τα προαπαιτούμενα του Προκόπη Παυλόπουλου

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Μη με αναγκάσετε να καλέσω τον Μιχαλολιάκο για να του δώσω διερευνητική εντολή ήταν, ούτε λίγο ούτε πολύ, το… κυριότερο προαπαιτούμενο του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στην κυβέρνηση ενόψει εκλογών.

Ο ΠτΔ είχε το πρωί της Πέμπτης συνάντηση, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, με τον εκ των στενότερων συνεργατών του πρωθυπουργού, Νίκο Παππά. Στη μυστική συνάντηση των δυο ανδρών συζητήθηκε η ημερομηνία των εκλογών αλλά και το θέμα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τη στήλη Μικροπολιτικός στα Νέα.

Όπως και ο Κάρολος Παπούλιας έτσι και ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν κρύβει την αποστροφή του σε ό,τι έχει να κάνει με την κοινοβουλευτική παρουσία της Χρυσής Αυγής. Τον Ιούλιο, στη σύσκεψη αρχηγών μετά το δημοψήφισμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν είχε κληθεί όπως άλλωστε και στο γεύμα για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Η ιδέα πως με βάση το Σύνταγμα ο Προκόπης Παυλόπουλος θα έπρεπε να δώσει διερευνητική εντολή στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής προκάλεσε… αναστάτωση στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όταν το βράδυ της Πέμπτης ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον Προκόπη Παυλόπουλο για να υποβάλει την παραίτηση του ίδιου και της κυβέρνησής του και να μη δεχτεί την πρώτη διερευνητική εντολή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε στον πρωθυπουργό πως γνώμη του ήταν ότι έπρεπε να εγκαταλειφθεί η ιδέα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, ώστε να μη χάσει η κυβέρνηση τη δεδηλωμένη.

Η προτροπή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, συνδέεται με τις διερευνητικές εντολές, που μετά την απόφαση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να τη δεχτεί και να την αξιοποιήσει, όπως είπε, δεν παρακάμφθηκαν. Αλλά και χωρίς να παρακαμφθούν οι εντολές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να μη συναντήσει τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά να του δώσει την εντολή τηλεφωνικά και να του ζητήσει απάντηση στο αν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση, κάτι που ούτως ή άλλως αποκλείεται.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε