Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Εκλογές το Σεπτέμβριο ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Εκλογές το Σεπτέμβριο ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης!
φωτογραφία: twitter.com/kmitsotakis

Να προκηρυχθούν εκλογές στις 20 Αυγούστου, ημέρα της “καθαρής εξόδου” και μέσα στο Σεπτέμβριο ν α στηθούν κάλπες, ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Να μην κάνει φιέστες “καθαρής εξόδου” στις 20 Αυγούστου και να προκηρύξει την ίδια ημέρα εκλογές για τον Σεπτέμβριο, ώστε να υπάρξει μια επανεκκίνηση για τη χώρα ζητά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, σε συνέντευξή του στην Athens Voice.

Η θέση του κ. Μητσοτάκη, όπως την εξέφρασε στη συνέντευξη είναι η εξής:

“Το μόνο το οποίο μένει στον κ. Τσίπρα να κάνει, είναι στις 20 Αυγούστου, ημερομηνία ορόσημο κατά τον ίδιο – έξοδος από το πρόγραμμα -, αντί να στήσει φιέστες, να προκηρύξει εκλογές. Και μετά από 4 εβδομάδες να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το πώς και με ποιον τρόπο και με ποιους πρέπει να πορευτούμε στο μέλλον”.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί ότι ο τόπος χρειάζεται “ένα πολιτικό restart που μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από εκλογές”.

Ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνει τις σοβαρότατες ευθύνες της κυβέρνησης στη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι, περιγράφοντας το πώς ο ίδιος αισθάνθηκε όταν αντίκρισε τον τόπο της συμφοράς:

“Οι ευθύνες θα διερευνηθούν από τη Δικαιοσύνη” σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης. “Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Θα αποδοθούν. Οι πολιτικές ευθύνες όμως είναι εδώ και αυτό το οποίο, σας λέω, ενοχλεί ακόμα περισσότερο, είναι ότι όσο αυξάνει το διαζύγιο που παίρνει ο κύριος Τσίπρας με την κοινωνία, τόσο εντείνεται η αλαζονεία του. Και αυτό είναι ασυγχώρητο…”.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις