Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Εκλογές τον Μάιο μόνο με… ατύχημα – Που ποντάρει το Μαξίμου

Τσίπρας

Μόνο ένα ατύχημα θα μπορούσε να φέρει τις εθνικές εκλογές τον Μάιο ισχυρίζονται κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης τα οποία επιμένουν ότι οι εκλογές το φθινόπωρο μπορούν να κάνουν την ανατροπή στα αποτελέσματα.

Το πιο εντυπωσιακό επιχείρημα υπέρ αυτού του σεναρίου είναι μάλιστα το αποτέλεσμα που θα έχουν τα δυο κόμματα στις ευρωεκλογές. Όπως λένε κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες εάν η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγαλύτερη από 5 μονάδες τότε θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι αυτό το αποτέλεσμα θα λειτουργήσει αντίστροφα απ’ ό,τι πιστεύουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δηλαδή ο αέρας νίκης που μπορεί να δώσει η ψήφος διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης στην ΝΔ  –λένε οι ίδιοι άνθρωποι – μπορεί να αφυπνίσει τους ψηφοφόρους που προέρχονται από τα κέντρο αλλά έχουν αντιδεξιές αναφορές. Σε αυτή την περίπτωση, υποστηρίζουν τα στελέχη της κυβέρνησης, είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συσπείρωση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ.

Για τον λόγο αυτό το επόμενο διάστημα πέρα από την εφαρμογή των θετικών μέτρων που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, θα επιχειρηθεί η αποδόμηση των θέσεων και απόψεων της ΝΔ, όπως για παράδειγμα η πρόσφατη εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι από την πρώτη μέρα που θα γίνει κυβέρνηση θα μειωθούν οι φόροι. Εξαγγελία που -όπως λένε- δεν μπορεί να εφαρμοστεί με βάση τα πρωτογενή πλεονάσματα και αν εφαρμοστεί η λύση που θα προκριθεί από την πλευρά της ΝΔ θα έχει να κάνει με απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

Παράλληλα θεωρούν ότι μέχρι και το φθινόπωρο θα υπάρχουν απτά αποτελέσματα από τα θετικά μέτρα που παίρνει τώρα η κυβέρνηση, όπως για παράδειγμα η νέα ρύθμιση για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια, η επιδότηση ενοικίου και οι 120 δόσεις.

Ακόμα, μέχρι το φθινόπωρο θα έχουν περάσει αρκετοί μήνες πράγμα που σημαίνει ότι το θέμα των Σκοπίων θα έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Αν μάλιστα κάποιος λάβει υπ’ όψη του ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξουν κινήσεις τόνωσης της Βόρειας Ελλάδας με επενδυτικά προγράμματα τότε, λένε στην κυβέρνηση, τα πράγματα μπορεί να ομαλοποιηθούν αρκετά.

Μέσα σε όλα τα επιχειρήματα ιδιαίτερο ρόλο παίζει και το… καλοκαίρι. Μια καλή τουριστική περίοδος μπορεί να φέρει ευεργετικά αποτελέσματα στην εκλογική αναμέτρηση υποστηρίζουν στην κυβέρνηση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις