Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Εκνευρισμός για τον καυγά… “ρουτίνας” Γεροβασίλη – Παπακώστα!

Εκνευρισμός για τον καυγά… “ρουτίνας” Γεροβασίλη – Παπακώστα!

Ολοκληρώνοντας τον σχεδιασμό του για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Αλέξης Τσίπρας ευελπιστεί ότι θα θέσει σε επί τάπητος το σχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση θα βγει από την εσωστρέφεια ανατρέποντας έτσι τις δημοσκοπήσεις, ενώ ταυτόχρονα θα εγκλωβίσει την αντιπολίτευση στο κοινοβούλιο φέρνοντας προς ψήφιση όλα τα μέτρα που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη.

Εάν μάλιστα δεν προέκυπταν και οι γκρίνιες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανάμεσα στην Όλγα Γεροβασίλη και την Κατερίνα Παπακώστα με αφορμή τις κρίσεις στην Αστυνομία, τότε κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να ελέγξει το κόμμα και την κυβέρνηση την πιο κρίσιμη στιγμή.

Στελέχη της κυβέρνησης ισχυρίζονται ωστόσο ότι το θέμα που προέκυψε χθες με την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δεν είναι ούτε τόσο μεγάλο ούτε τόσο πολύπλοκο. Διευκρίνιζαν μάλιστα ότι η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα είχε ραντεβού με τον πρωθυπουργό για άλλο θέμα και όχι για τις κρίσεις στην αστυνομία.

Σε ό,τι αφορά στην ουσία της υπόθεσης το πρόβλημα έχει να κάνει με το εάν θα αντικατασταθεί ο υπαρχηγός της Αστυνομίας τώρα ή τον Ιανουάριο που έτσι και αλλιώς είναι προγραμματισμένες να γίνουν οι κρίσεις.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι η Όλγα Γεροβασίλη δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι πρέπει να κάνει, αντίθετα με την Κατερίνα Παπακώστα η οποία θεωρεί ότι δεν θα πρέπει να προχωρήσουν τώρα αυτές οι αλλαγές.

Στην κυβέρνηση πάντως δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους για την διάσταση που πήρε το όλο θέμα ενώ, όπως επεσήμαιναν, είναι ένα θέμα ρουτίνας. Κάποιοι μάλιστα έδειχναν προς την πλευρά της υφυπουργού λέγοντας ότι πιθανότατα το θέμα ξεκίνησε από την κ. Παπακώστα η οποία στη συνέχεια έσπευσε να το μαζέψει.

Από την άλλη συνεργάτες της υφυπουργού έλεγαν ότι δεν υπάρχει κανένα προσωπικό θέμα ανάμεσα στην ίδια και την Όλγα Γεροβασίλη και επεσήμαιναν ότι τα όποια προβλήματα υπάρχουν με καλή συνεργασία θα λυθούν.

Χαλαρά στην Κ.Ο.

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας αντίθετα το κλίμα ήταν χαλαρό χωρίς να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα από τις ενστάσεις που κατέθεσε ο Νίκος Φίλης για το θέμα του διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας.

Πέρα απ’ όλα αυτά πάντως, η κυβέρνηση έχει σκοπό το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να ξεκινήσει την κατάθεση όλων των θετικών νομοθετημάτων που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και το πάγωμα του μέτρου μείωσης των συντάξεων.

Πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα είναι να φέρει σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Κι αυτό γιατί εάν η αντιπολίτευση  αναγκαστεί να ψηφίσει τα μέτρα οι πολίτες θα το ερμηνεύσουν ως αποδοχής της κυβερνητικής πολιτικής ενώ εάν τα καταψηφίσουν θα δώσουν την εντύπωση ότι επιλέγουν  την αντικοινωνική πολιτική μόνο και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις