Site icon NewsIT

Εκνευρισμός στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διεύρυνση και το κείμενο «φάντασμα»

23.01.2020 | 17:37
ΣΥΡΙΖΑ

Αναταραχή κι εκνευρισμό έχει δημιουργήσει στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ένα κείμενο «φάντασμα» το οποίο ανέβηκε χθες το βράδυ στο commonality.gr, επιρροής των 53 και μετά… εξαφανίστηκε.

Σύμφωνα με το κείμενο αυτό, ο συγγραφέας υποστηρίζει ότι τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας πρέπει να συμμετάσχουν ως παρατηρητές στο συνέδριο της Άνοιξης. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί φυσικά να συμβεί καθώς το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του κόμματος δυο μήνες πριν από το Συνέδριο, μπορούν να συμμετέχουν κανονικά στις διαδικασίες.

Click4more Εκλογικός νόμος: Ζήτημα αντισυνταγματικότητας με το “καλημέρα” από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

Μέλη και στελέχη των 53, με τα οποία μίλησε το newsit.gr, υποστηρίζουν ότι το κείμενο αυτό δεν εκφράζει την πλειοψηφία των 53 είτε όσων στελεχών βρίσκονται κοντά στην τάση αυτή και επισημαίνουν ότι τέτοιου είδους ενέργειες, στόχο έχουν μόνο εσωκομματικά ξεκαθαρίσματα. Λένε ακόμα τα στελέχη των 53, ότι το κείμενο αυτό, ήταν ένα κείμενο εσωτερικού προβληματισμού, το οποίο κυκλοφόρησε μάλιστα ευρέως στη Θεσσαλονίκη από πρώην υπουργό, χωρίς ωστόσο να συζητηθεί ποτέ σε όργανα και να αποτελέσει θέση κάποιας τάσης.

Μάλιστα, σε κείμενο που ανέβηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (23.01.2020) στο commonality.gr, μεταξύ άλλων, οι 53 αναφέρουν:

«Δεν υπάρχει κείμενο -απόφαση των 53+. Είναι γνωστό άλλωστε ότι το ιδεολογικό μας ρεύμα όταν έχει κάτι να πει το λέει ανοιχτά και δημόσια. Δεν το κρύβουμε ούτε λειτουργούμε υπόγεια.

Άρα, αφού δεν υπάρχει κείμενο – απόφαση δεν συλλέγουμε υπογραφές και μάλιστα για ένα θέμα, που έχει λήξει στο κόμμα μας ομόφωνα, καθώς το συνέδριο θα είναι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είναι ένα ανοιχτό συνέδριο με τα χιλιάδες νέα μέλη, που έρχονται ως νυν και όχι ως πρώην, να συμμετέχουν ουσιαστικά και ισότιμα. Και το γεγονός αυτό είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο και έχουμε κάθε λόγο να το ενθαρρύνουμε».

Click4more “Βλέπουν”… πρόωρες εκλογές μετά την ψήφιση του εκλογικού νόμου

Από την πλευρά της Προοδευτικής Συμμαχίας, των στελεχών δηλαδή που μετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά το άνοιγμα που έκανε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λένε ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν βοηθούν στη διαδικασία της διεύρυνσης ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θέλουν να γίνουν αντικείμενο καμίας τάσης προκειμένου να υπάρξει εσωκομματικό ξεκαθάρισμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, με αφορμή αυτή την ιστορία, αναμένεται να παρέμβει τα επόμενα 24ωρα, επισημαίνοντας ότι η διαδικασία της διεύρυνσης είναι μονόδρομος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Μεσαία στελέχη της Κουμουνδούρου, έλεγαν ωστόσο ότι ο χρόνος που επελέγη να ανοίξει και πάλι το θέμα της διεύρυνσης είναι άκαιρος, καθώς στην επικαιρότητα δεσπόζουν τα θέματα υγείας, παιδείας, το εργασιακό και το ασφαλιστικό και οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version